Business Controller till Discovery Networks Sweden

Tillsatt

Stockholm

Är du en god kommunikatör, teamplayer och erfaren Business Controller? Missa inte chansen att söka till en spännande roll i en spännande bransch!

Om rollen
I rollen som Business Controller kommer du att vara länken mellan finansavdelningen och övrig verksamhet. Du kommer att ha många kontaktytor både lokalt och internationellt t. ex. med shared servicecenter I Polen samt budgetansvariga i verksamheten. Du arbetar nära Nordic Finance Manager i allt ifrån finansiell rapportering till uppföljning av lönsamhet. Dina huvuduppgifter kommer att vara:

  • Analysera, kvalitetssäkra och konsolidera den finansiella rapporteringen (månads-, kvartals- och årsrapportering)
  • Ansvara för och driva budget och prognosarbetet
  • Genomföra ad hoc analyser och upprätta affärsplaner
  • Upprätta rapporter till ledningen som baseras på både finansiella och icke-finansiella resultatindikatorer
  • Upprätta KPI ’er
  • Vara delaktig i system- och processeffektiviseringsprojekt

Vem söker vi
Vi ser att du har minst fyra års erfarenhet som business controller eller liknande där du arbetat i en verksamhetsnära roll. Du är van att genomföra analyser samt driva budget och prognosarbete. Du har förståelse för redovisning och finansiell rapportering och har en stark analytisk förmåga. Du har flytande kunskaper i engelska och det är önskvärt att du talar svenska men inte ett krav..

Vi tror att du som person är en proaktiv team-player med en positiv inställning. Du är genuint nyfiken och trivs med att lära dig nya saker.

Om Discovery Networks Sweden
Discovery Networks Sweden är landets nästa största kommersiella mediahus och omfattar bland annat tv-kanalerna Kanal 5, Kanal 9, Discovery Channel och Eurosport samt Dplay, en av Sveriges snabbast växande onlineplattformar med 1,7 miljoner startade strömmar per vecka. Discovery Networks Sweden ägs av Discovery Inc (Nasdaq: DISCA, DISCB, DISCK) som är världsledande inom verklighetsbaserad tv-underhållning och som når över 3 miljarder tittare i drygt 220 länder.

På Discovery Networks Sweden arbetar ungefär 108 personer. Deras arbetsmiljö präglas av frihet under ansvar och de strävar efter att värderingarna Medvetenhet, Passion och Handlingskraft ska spegla hur de agerar och bemöter både varandra, kunder och tittare. Läs gärna mer på deras hemsida www.discoverynetworks.se.

Nyfiken på att veta mer? 
I den här rekryteringen samarbetar Discovery med EQonomy/Wise Professionals. 
Tjänsten är en tillsvidaretjänst med sex månaders provanställning med placering på kontoret på Rådmansgatan 42.

Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Elin Allskog på elin.allskog@eqonomy.se eller Jenna Hemberg jenna.hemberg@eqonomy.se.

Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail. Varmt välkommen med din ansökan!

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Koncernredovisningsansvarig/Group Financial Controller

Vi på Tobii AB är världsledande inom eye-tracking – vår vision att skapa en värld där all teknik fungerar i harmoni med naturligt mänskligt beteende – och nu behöver vi förstärka vårt finance-team med en affärsorienterad Koncernredovisningsansvarig. Vill du fortsätta utvecklas i rollen inom koncernredovisning, konsolidering och rapportering så har vi jobbet för dig!

Täby Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Group Financial Controller till HiQ

Har du erfarenhet av kvalificerade redovisningsfrågor och konsolidering? Har du arbetat med K3-regelverket och IFRS? Motiveras du av att kunna påverka, utveckla och förbättra? Framgångsrika konsultbolaget HiQ växer och söker en Group Financial Controller. Läs mer i annonsen och ansök!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer