Business Controller med stark analytisk förmåga till Cibes Kalea Sverige AB

Tillsatt

Gävle Rekrytering

Till vår svenska sälj- och serviceorganisation Cibes Kalea Sverige söker vi nu en affärnära Business Controller med stark analytisk förmåga som vill vara med och bidra till vår fortsatta tillväxtresa!
Välkommen att läsa mer nedan och ansöka!

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Förtroendearbetstid
  • Friskvård
  • Karriärmöjligheter
  • Kollektivavtal

Om tjänsten
Cibes Kalea Sverige AB, en del av framgångsrika Cibes Lift Group söker nu en affärsnära Business Controller med god kommunikationsförmåga och stark analytisk förmåga. Rollen är nyskapad på Cibes Kalea Sverige och personen kommer att vara VD och teamets huvudsakliga sparringpartner i det strukturerade förbättringsarbetet som ligger framför oss. En stor del av arbetet blir att ansvara för, och arbeta med översyn, processer, projektledning och uppföljning. Som Business Controller sitter du med i ledningsgruppen och rapporterar direkt till VD.

I arbetsuppgifterna ingår:

·        Bistå med analys av de ekonomiska resultaten på månads-, kvartals- och årsbasis

·        Upprätthålla kontroll över prisutveckling, marginalanalys, efterfrågan, projektberäkningar och andra affärsrelaterade aktiviteter

·        Ansvar för uppföljning av KPI:er

·        Ansvar för utveckling av förbättringsprojekt

·        Översyn och ansvar för måluppfyllnad

·        Uppföljning av enskilda affärer, distributörer och säljare

·        Översyn av processer

·        Översyn av systemstöd

·        Ansvar för ROI

·        Prognosarbete

·        Bistå med ekonomisk expertis i ledningsgrupp

Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Gävle, men det finns möjligheter att arbeta från Cibes Kaleas kontor i Stockholm och Malmö alternativt distansarbete vid behov.

Om dig:
För att vara lyckosam i denna roll ser vi gärna att du har en kandidatexamen inom ekonomi samt flerårig erfarenhet från tjänst som Business Controller eller liknande roll.

För denna roll är det av yttersta vikt med erfarenhet av affärsnära ekonomi samt tidigare erfarenhet av controlling i en sälj/ service-organisation. Med din tidigare erfarenhet och kunskap kan du relativt snabbt komma igång i arbetet och sätta en struktur över rutiner och processer samt aktivt driva förbättringsprojekt som ligger till grund för den fortsatta utvecklingen av bolaget.
Du kan arbeta både självständigt och i team och har förmågan att kunna planera och prioritera ditt arbete väl.

I denna roll kommer du ha många kontaktytor varav god kommunikationsförmåga krävs både på svenska och engelska.

Du trivs i en roll där du får vara med och skapa rutiner, processer och strukturer samt får agera som stöd inom ekonomiska funktionen. Du är trygg i dig själv och vågar utmana och ifrågasätta och ser dig som en problemlösare.

Vidare har du mycket god IT kunskaper samt kunskaper i ERP och något CRM-system.

Om Cibes Kalea Sverige AB
Cibes Kalea Sverige AB (CKS) är en del av Cibes Lift Group och ansvarar för koncernens svenska sälj- och serviceverksamhet. CKS med dotterföretag omsätter idag drygt 180 MSEK och har 70-talet anställda fördelat på kontor i Gävle, Stockholm, Uppsala, Malmö och Göteborg. CKS är ett ungt team med snabb tillväxttakt som har växt både organiskt såväl genom förvärv de senaste åren. Nu står bolaget rustat att erbjuda kompletta lösningar och hjälpa våra kunder genom att vara den pålitliga och självklara partnern genom hela produktlivscykeln. Cibes Lift Group är en internationell koncern, med säte i Gävle, som består av ett flertal bolag i Sverige, Norge, Finland, England, Holland, Belgien, Tyskland, Frankrike, Spanien, Kina, Hong Kong, Thailand, Vietnam, Indonesien, Filippinerna USA och Indien. Cibes tillverkar och säljer lågfartshissar till i stort sett hela världen. Cibes startades redan 1947, men har sedan början av 2000-talet haft en snabb och medveten tillväxt. Idag är vi en av de största aktörerna på lågfartshissmarknaden med över 850 anställda och en omsättning på strax över 1,5 miljard SEK. Cibes Lift Group präglas av en stark tillväxt och därtill ett intensivt förändringsarbete för att säkra företagets strävan till fortsatt tillväxt.

Läs gärna mer på www.cibesliftgroup.com

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Cibes Lift Group med EQonomy/Wise Professionals. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på eqonomy.se och du får då svara på några korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Vi kommer att arbeta med löpande urval i denna process. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsult Lisa Sidén lisa.siden@wise.se

Välkommen med din ansökan!

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Redovisningschef till Bilia AB

Vi på Bilia satsar på tillväxt och behöver fler engagerade medarbetare. Just nu söker vi en förändringsorienterad Redovisningschef till ett av våra redovisningsteam. Bilias vision är att bli branschens bästa servicebolag och vi vill att du är med på den resan!

Solna Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Ekonomichef till Dematek AB

Vill du vara med och driva och utveckla Demateks ekonomifunktion? Är du en problemlösare som vill arbeta hos Sveriges mest kompletta leverantör av lyftutrustningar? Sök då tjänsten som Ekonomichef på Dematek!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Administrativ chef med redovisningsansvar

Vill du arbeta som administrativ chef i en bred roll där du får leda ett engagerat team och samtidigt arbeta operativt med redovisning? Hos SULF får du möjlighet att arbeta i en miljö med kompetenta och härliga kollegor i en organisation som påverkar utformningen av högre utbildning, nu och i framtiden!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer