Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Redovisningsekonom

I den här tjänsten får du arbeta självständigt med redovisning såväl som med controlling. En roll för dig som brinner för affären och för analys- och förbättringsarbete.

Din roll som redovisningsekonom
Ekonomifunktionen är i huvudsak placerad i Göteborg och Kungshamn. I Göteborg hanteras främst redovisningen för handelsverksamheten i Göteborg, Stockholm och Malmö. I Kungshamn hanteras främst redovisningen för produktionsanläggningen i Kungshamn. Idag består vår ekonomiavdelning av 10 personer varav två arbetar med HR och lön.

Med placering på vårt kontor i Göteborg kommer du arbeta självständigt med vår löpande redovisning och upprätta bokslut för koncernens handelsbolag som omsätter ca 900 Mkr, du rapporterar direkt till redovisningschef. Vidare kommer du att analysera och följa upp verksamhetens utfall, upprätta ekonomiska rapporter samt vara med och utveckla rutiner tillsammans med den operationella verksamheten.

Vem är du?
Vi söker dig som har några års erfarenhet av att ha arbetat med redovisning och gjort självständiga bokslut. Har du tidigare erfarenhet av EU-handel och export är detta meriterande.

För att trivas hos oss föredrar du att ta stort eget ansvar och driva dina frågor från start till mål. Du möts av ett coachande ledarskap vilket kräver egen eftertanke och en vilja att förstå verksamheten. Du välkomnar förändringar och utvecklar gärna befintliga rutiner och processer, hos oss uppskattas det om du vill bidra med dina idéer om hur verksamheten kan utvecklas. Du vågar med fördel utmana och ifrågasätta traditionella arbetssätt samtidigt som du har en ödmjuk framtoning och förstår vikten av kommunicera pedagogiskt.

Om Leröy
Företaget grundades 1899 och är idag en av de största leverantörerna av sjömat i Norden samt en av de största i världen på odling av lax. Leröy är en komplett leverantör av fisk- och skaldjursprodukter till detaljhandeln, restaurang och storhushåll. Sedan 2002 är koncernen börsnoterad i Oslo.

Vår verksamhet omfattar distribution av färska och frysta diskprodukter samt en produktion av högförädlade kylda fisk- och skaldjursdelikatesser som rökt lax, skaldjur i lake och sallader. Leröy arbetar kontinuerligt med att skapa nya innovativa produkter och lösningar till marknaden. I den svenska organisationen finns idag verksamhet i Göteborg, Stockholm, Malmö och Kungshamn. Här arbetar ca 340 personer och vi omsätter 1,6 miljarder kronor.

Har vi väckt ett intresse? 
Vi samarbetar med EQonomy i denna rekrytering och du är varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Alexandra Emilsson (alexandra.emilsson@eqonomy.se) för specifika frågor gällande rollen eller processen.

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som metod och det gör vi i vår strävan efter en mer potentialbaserad kompetensförsörjning. För att säkerställa en objektiv och antidiskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Vi har löpande urval och ser fram emot din ansökan via www.eqonomy.se redan idag.

Förmåner: Friskvård, Kollektivavtal, Personalrabatt