Skip to content

Söker du nytt drömjobb inom ekonomi? Då har du hamnat rätt!

Vi hjälper dig som arbetar inom ekonomi att ta nästa steg i karriären. Våra relationer med Sveriges mest attraktiva arbetsgivare gör att vi kan guida dig rätt. Välkommen att hitta drömjobbet hos oss!

Ditt nästa steg i karriären börjar hos Eqonomy

Vi är specialister på rekrytering och konsultlösningar inom ekonomi. Med siktet inställt på ett hållbart och långsiktigt arbetsliv för alla Sveriges ekonomer matchar vi verksamheter och specialister inom ekonomi. Engagemang, nyfikenhet och expertis är vårt bidrag när du vill kasta dig ut i det okända – oavsett var du befinner dig i karriären.

Just nu söker vi

Livet som konsult är spännande

Att vara konsult hos Eqonomy innebär möjligheten att gå ut på intressanta och spännande uppdrag hos välkända varumärken. Vi är intresserade av alla typer av ekonomer i olika faser av arbetslivet. Ålder är bara en siffra. Ekonomi är flera.För att du som ekonom ska hålla genom hela arbetslivet med hälsan i behåll. Och för att du som ekonomichef ska kunna attrahera talangerna och nå framgång har vi startat EkonomBoosten! Tillsammans vill vi bygga framtidens hållbara ekonomiavdelningar där välmående medarbetare är lika mycket värt som resultat och lönsamhet.

Missa inte vår pulsmätning:

Vi tog pulsen på Sveriges ekonomer – här är resultatet!

För att vi ska lyckas matcha ekonomer med verksamheter behöver vi först förstå deras utmaningar. Att enbart lita på magkänslan räcker inte– vi behöver även stärka upp det med bra fakta och siffror. Ladda ner pulsmätningen här!

Sök jobb passivt. Registrera ditt CV.

Är du sugen på nytt jobb men letar inte aktivt? Registrera ditt CV så hör vi av oss när vi finner ett jobb som passar dig. Att söka nytt jobb har aldrig varit enklare!

Giggar du? Du som egen konsult är välkommen till oss.

Allt fler ekonomer väljer att bli egen konsulter. Att gigga är inte bara ett bra sätt att få jobba med det du vill, utan också att få frihet och flexibilitet i vardagen. När du giggar via oss så hjälper vi dig att hitta uppdrag som matchar din kompetens och önskemål. Hos oss ska alla konsulter ha den roligaste tiden i sin karriär. Det gäller även dig som underkonsult!

Därför ska du söka jobb via Eqonomy

1.

Vi är specialister på att tillsätta roller inom ekonomi

På Eqonomy är vi specialiserade på just ekonomi, och har många års erfarenhet av att matcha företag med specialister och talanger inom branschen.

2.

Vi har själva arbetat i branschen

De flesta av oss som arbetar på Eqonomy har själva haft olika roller inom ekonomi. Det här gör att vi förstår dina utmaningar och drömmar – och kan på bästa sätt ge dig råd vilken väg du kan ta framåt.

3.

Vi sätter alltid kandidaten och konsulten först

Kandidaten i fokus har länge varit vårt mål, och det lever vi efter. Vi släpper inte dig, vårt långsiktiga mål är att följa dig i din karriär och stötta dig längs vägen.

Vår resa tillsammans kan se ut så här

Vi har hittat varandra

Dags att ta nästa steg i karriären? Kul! Du kan ha blivit kontaktad av oss eller så har du hört av dig själv. Oavsett start så börjar vår resa tillsammans här!

Dags att lära känna varandra

Du som arbetar inom ekonomi får hjälp av oss att hitta ditt nästa drömjobb. Med engagemang, nyfikenhet och expertis stöttar vi dig när du vill kasta dig ut i det okända – oavsett var du befinner dig i karriären.

Våga ta steget!

Ibland tar det tid att hitta rätt i arbetsdjungeln. Våra relationer med Sveriges mest attraktiva arbetsgivare gör att vi kan guida och hjälpa dig när du är redo för ditt nästa äventyr. När vi har ett uppdrag vi tror passar dig så hör vi av oss.

Du kan räkna med att vi finns här för dig!

Oavsett om du nu gått vidare i karriären via oss eller fortfarande letar efter ditt nästa drömjobb så finns vi här – under hela din karriär – om du vill det!

Bli inspirerad!

Ta del av mer inspiration
Event

Webinar 24-månadersregeln

Blogg

Så skapar du som ekonomichef en trivsam arbetsmiljö

Vi vet sedan tidigare att ekonomers hälsa är i riskzonen. Ekonomichefer står inför utmaningen att främja inte bara produktivitet och resultat, utan även medarbetares välbefinnande och hållbarhet. En viktig del i detta blir självledarskapet. Genom att inspirera och stötta anställda att ta kontroll över sina egna arbetsliv kan chefer skapa en kultur av ansvarstagande och hållbarhet.
Guide

2024: Eqonomy tog pulsen för tredje året i rad

Är du redo att dyka in i ekonomernas värld och upptäcka vad som driver och utmanar dem i deras yrkesliv? Eqonomys rapport för 2024 är här, och den är fylld med insikter som inte bara kommer att väcka din nyfikenhet utan också ge dig insikter i hur du kan förbättra din arbetsvardag.
Event

Från ekonomifunktion till proaktiv utvecklingsmotor

Ta del av webinaret i efterhand
Blogg

2024: Den gröna omställningen och ekonomiavdelningens roll framåt!

Den gröna omställningen är en av de största utmaningar som företag står inför under 2024. För att lyckas med det här behöver organisationer ha en god förståelse för hållbarhetsfrågor och hur det påverkar deras verksamhet. Detta ställer nya krav på ekonomiavdelningarna, som behöver kunna rapportera och analysera hållbarhetsdata på ett effektivt sätt.
Blogg

IT-attackers påverkan på ekonomiavdelningen

Företag och organisationer har blivit beroende av avancerad teknik och system för att hantera sina ekonomiska processer. Tyvärr ökar också hoten mot företags IT-säkerhet, vilket kan få allvarliga konsekvenser för olika avdelningar inom organisationen. En av de mest kritiska avdelningarna är ekonomiavdelningen, som spelar en central roll i att säkerställa företagets finansiella data och stabilitet.
Blogg

Självledarskap: Ge dina ekonomer verktygen till ett hållbart arbetsliv

Vi vet sedan tidigare att ekonomers hälsa är i riskzonen. Ekonomichefer står inför utmaningen att främja inte bara produktivitet och resultat, utan även medarbetares välbefinnande och utveckling. Ett kraftfullt verktyg för att uppnå detta är att främja självledarskap bland medarbetarna. Genom att inspirera och stödja anställda att ta kontroll över sina egna arbetsliv kan chefer skapa en kultur av ansvarstagande och hållbarhet. I den här artikeln kommer vi att utforska strategier för hur chefer kan främja självledarskap och uppmuntra medarbetare att ta eget ansvar för sin egen hälsa och arbetssituation.
Blogg

Hållbarhetsekonomer: Nyckeln till framtidens ekonomiavdelning!

Framtidens ekonomiavdelningar står inför en rad utmaningar och förändringar. Den snabba teknologiska utvecklingen, digitaliseringen och det ökade fokuset på hållbarhet har satt nya krav på ekonomer och deras roller. Enligt vår senaste pulsmätning är det tydligt att vissa roller kommer att vara särskilt avgörande de kommande fem åren.
Guide

Vi tog pulsen på svenska ekonomiavdelningar… igen | 2023

Under våren 2023 gick vi ut med årets undersökning. Med över 500 svar från ekonomer och ekonomichefer kartlägger undersökningen en stor andel av yrkesgruppen och kan ge oss en tillförlitlig bild över resonemang kring utmaningar, framtidens viktigaste roller och våra ekonomers hälsa.
Guide

Vi tog pulsen på Sveriges ekonomiavdelningar | 2022

För att vi ska lyckas matcha ekonomer med verksamheter behöver vi först och främst förstå deras utmaningar. Både ledarens och medarbetarnas utmaningar och frågeställningar är viktiga för oss, och för att vi ska kunna vägleda och coacha våra kandidater och kunder rätt behöver vi en grund att stå på. För oss har det alltid varit viktigt att ha örat mot rälsen och arbeta med data som grund för våra beslut. Att lita på magkänslan är inte alltid bra – utan vi behöver stärka upp det med bra fakta och siffror.Ladda ner pulsmätningen här!
Blogg

En hög lön – inte tillräckligt för att attrahera dagens ekonomer

Som en del av initiativet EkonomBoosten genomförde vi i april en undersökning där vi frågade ekonomer om deras arbetssituation, utmaningar och trender. Årets undersökning indikerar att medarbetarnas krav på arbetsgivaren har förändrats. Förutom enbart lön har faktorer som ledarskap och arbetsuppgifter seglat upp i toppen på listan med anledningar till att man väljer en arbetsgivare. Vilka åtgärder kan du som arbetsgivare vidta för att möta efterfrågan, attrahera talanger och behålla kompetent personal i många år framöver?
Blogg

Den dolda hälsorisken som plågar ekonomichefer

Som en del av initiativet EkonomBoosten genomförde vi i april en undersökning där vi frågade ekonomer om deras arbetssituation, utmaningar och trender. Resultatet ger en inblick i den pågående kampen ekonomichefer står inför när det gäller återhämtning och stöd i sina arbetsliv. 44 procent oroar sig för hälsan vid nuvarande arbetsbelastning! Vår analys av resultaten pekar på tydliga utmaningar som påverkar deras välbefinnande.
Event

Uthållighet & kvalitet på motivation med Therese Alshammar

House of Wise på Linnégatan 87 eller digitalt
Success Story

Kan man göra en träffsäker rekrytering under tidspress?

Under 2021 befann sig ekonomiavdelningen på Envac i en expansionsfas och behövde på kort tid hitta kompetent personal som passade in i laget. Per-Anders Bohman, ekonomichef på Envac, valde att ta hjälp av Eqonomy och Lisa Kayser.
Blogg

Hur kan automatisering och digitalisering göra ekonomer mindre stressade?

Vi lever i teknikens guldålder med ny AI-intelligens som implementeras för att underlätta våra liv. Även ekonomers arbetsliv underlättas av att systemen i allt större utsträckning tänker själva.
Blogg

Stressade medarbetare? Det här krävs av dig som ekonomichef

Hållbart betyder att någonting ska vara tillräckligt stadigt för att stå emot påfrestningar. Ett hållbart företag börjar med hållbara medarbetare.
Event

Skandias resa mot förbättrad styrning och analys!

Stockholm
Blogg

Viktiga kompetenser när ekonomiavdelningens roll förändras

När ekonomiavdelnings roll i organisationen går från traditionell ekonomistyrning till modern verksamhetsstyrning, förändras också kraven på kompetenser och förmågor. Från att i många fall ha varit en undanskymd funktion som till stor del rapporterar historisk data, går ekonomiavdelningen mot att allt mer framåtlutat driva affärsvärde. Funktionen förväntas blir både effektivare och mer strategisk, med tyngdpunkt på att förse verksamheten med ännu bättre stöd i att planera, följa upp och utveckla.
Blogg

Ekonomikonsulter är det nya svarta

Det finns en trend i att de riktigt stora organisationerna blir allt färre och i att små- och medelstora organisationer gärna vill skala ner och effektivisera stödfunktioner som ekonomi. Företagen behöver dock fortfarande hjälp och det är här ekonomikonsulten har en viktig roll framåt.
Blogg

Hur har pandemin påverkat ekonomiavdelningens arbete?

Pandemin drev snabbt och skoningslöst fram förändringar i företagens arbetssätt och det blev tydligt att förmågan till anpassning och utveckling i en orolig omvärld är kritisk för framgång. Hur tar vi det med oss framåt och vilka förändringar blir bestående i ekonomiavdelningens sätt att arbeta?
Ta del av mer inspiration

Du kan räkna med att vi finns här!

Vi vill komma i kontakt med dig.