Redovisningschef

Tillsatt

Stockholm Rekrytering

Vill du arbeta som redovisningschef i en bred roll där du får leda ett engagerat team och samtidigt arbeta operativt med redovisning? Hos SULF får du möjlighet att arbeta i en miljö med kompetenta och härliga kollegor i en organisation som påverkar utformningen av högre utbildning, nu och i framtiden!

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Föräldralön
 • Friskvård
 • Kollektivavtal
 • Privat sjukförsäkring

Om rollen
Din titel kommer att vara ekonomichef/chef för enheten infrastruktur vilket innebär att du ansvarar för allt ekonomiarbete vid kansliet och ingår i ledningsgruppen. Du är även chef för enheten Infrastruktur som består av fem anställda som ansvarar för medlemsregister, växel/reception/konferensservice, ekonomiadministration, vaktmästeri och IT. Rollen är bred och uppgifterna varierande. Du arbetar både med operativ redovisning och samordnar utvecklingen av kansliets IT-infrastruktur och leverantörskontakter. Du rapporterar till Förbundsdirektören.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Ansvara för och kvalitetssäkra redovisningen enligt gällande lagar och SULF:s stadgar
 • Operativt utföra den löpande redovisningen (inkl. anläggnings- och värdepappersredovisning)
 • Upprätta årsredovisning samt ha kontakt med revisorerna
 • Rapportera SULF:s ekonomiska ställning till förbundsstyrelsen
 • Upprätta budget och presentera för förbundsstyrelsen
 • Ansvara för att medlemsadministrationen sköts korrekt, effektivt och med hög servicegrad
 • Ansvara för upphandling av leverantörsavtal
 • Kontaktperson för förbundets fastighet
 • Bollplank för förbundsdirektören, ledningsgruppen och förbundsstyrelsen
 • Personalansvar 5 personer

Vem är du?
Vi tror att du idag arbetar som redovisningsansvarig eller senior redovisningsekonom och vill utveckla ditt ledarskap. Tjänstens omfattning fordrar att du har en gedigen erfarenhet av kvalificerat arbete med redovisning, ledarskapserfarenhet i någon form samt en högskoleexamen i ekonomi eller motsvarande. Vidare har du systemvana och ett intresse för IT-system. Det är meriterande om du har erfarenhet från politiskt styrda organisationer/ideella föreningar.

För att passa för tjänsten på SULF ser du till helheten och tar hänsyn till övergripande aspekter i dina prioriteringar och använder din kunskap flexibelt. Du följer upp hur arbetet går framåt och samordnar resurser och hjälper till så att enheten når sina mål. I förhållande till andra har du ett öppet och accepterande sätt och du lyssnar och coachar dina medarbetare. Du är självgående, initierar på egen hand aktiviteter och delar med dig av din expertis och kunskap till andra.

Om SULF
Sveriges universitetslärare och forskare, SULF, är universitetslärarnas, forskarnas och doktorandernas fackliga och professionella organisation. Vi förhandlar, informerar, debatterar och påverkar utformningen av högre utbildning och forskning, nu och i framtiden.

Vi som är medlemmar i SULF har en alldeles särskild uppgift, att i samhället utgöra en kritisk kraft! Vad innebär det? Jo det innebär att samhället och studenterna får en hög kvalitet på högre utbildning. Det innebär att vi borgar för rätten till fri och obunden forskning, kreativt tänkande och en debatt som inte har någon takhöjd. Det innebär att vi är motvikten till fake news och sist men inte minst en förutsättning för vårt demokratiska samhälle.

Nyfiken på att veta mer? I den här rekryteringen samarbetar SULF med Wise Professionals/EQonomy. Tjänsten är en tillsvidaretjänst med placering på kontoret i Gamla Stan.

Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Catherine Laurin på catherine.laurin@wise.se Vi kommer arbeta med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan om rollen känns rätt för dig! Vi värnar om din integritet och behandlar allas personuppgifter enligt GDPR förordningen (läs mer här), därför kan vi inte ta emot din ansökan via mail hur gärna vi än vill.

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger SULF

Ferkens Gränd 4, Stockholm

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Redovisningschef till Bilia AB

Vi på Bilia satsar på tillväxt och behöver fler engagerade medarbetare. Just nu söker vi en förändringsorienterad Redovisningschef till ett av våra redovisningsteam. Bilias vision är att bli branschens bästa servicebolag och vi vill att du är med på den resan!

Solna Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Ekonomichef till Dematek AB

Vill du vara med och driva och utveckla Demateks ekonomifunktion? Är du en problemlösare som vill arbeta hos Sveriges mest kompletta leverantör av lyftutrustningar? Sök då tjänsten som Ekonomichef på Dematek!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Administrativ chef med redovisningsansvar

Vill du arbeta som administrativ chef i en bred roll där du får leda ett engagerat team och samtidigt arbeta operativt med redovisning? Hos SULF får du möjlighet att arbeta i en miljö med kompetenta och härliga kollegor i en organisation som påverkar utformningen av högre utbildning, nu och i framtiden!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer