Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Senior Redovisningsekonom

Är du en erfaren redovisningsekonom som vill arbeta självständigt med stort ansvar och vara med att sätta struktur och rutiner? Då är detta tjänsten för dig!

Virala Oy Ab är en finsk familjeägd industriell koncern. Koncernen är en aktiv ägare, med betydande ägande i bl.a. de publikt noterade bolagen Fiskars, Ahlstrom-Munksjö och YIT. Utöver detta har koncernen en global investeringsportfölj som inkluderar Private Equity, Venture Capital och fastighetsinvesteringar. Koncernen idkar även aktiv värdepappershandel och har ett brett nätverk och nära samarbete med både inhemska och internationella investeringspartners.

Valeado AB är ett helägt svenskt dotterbolag till Virala Oy Ab. Investeringarna i onoterade bolag och i fastigheter bedrivs till stor del från Valeado AB och består av globala Private Equity och Venture Capital investeringar.
Valeado AB har tre dotterbolag varav ett är Barium AB med vilket bolaget delar fysiskt kontor med. Barium säljer och utvecklar lösningar för digitalisering och automatisering av affärsprocesser. Barium har en egen ekonomifunktion.

Om tjänsten
Hittills har all redovisning hanterats av externt bolag men ska nu tas över internt, vilket ger stor möjlighet att få vara med och påverka och bidra till att utveckla bolagets administration och rapportering. Rollen innebär ett helhetsansvar med chansen att få använda alla sina redovisningskunskaper. Som redovisningsansvarig kommer du att hantera redovisning och administration för tre av bolagen, Valeado AB, samt dotterbolagen Viknum AB och Tercero Invest AB. Arbetsuppgifter så som följande:

o  Löpande bokföring
o  Årsredovisningar
o  Löneberäkning
o  Skatt och moms
o  Arbetsgivardeklarationer
o  Obligatoriska försäkringar
o  Kontakt med myndigheter
o  Rapportering och uppföljning
o  Assistera med att ta fram material för Valeados koncernbokslut
o  Sekreterare vid styrelsemöten
o  Sköta arkivering av avtal och övriga officiella material för bolaget
o  Inmatning av betalningar i banksystemet

Du kommer att sitta i fina lokaler i centrala Stockholm och rapportera till CFO i Finland.

Vem är du?
För att lyckas i denna roll ser vi gärna att du har en ekonomiutbildning samt 3-5 års erfarenhet av kvalificerad redovisning. Meriterande med tidigare erfarenhet från finansiella instrument. Då du kommer att bli en nyckelperson är det viktigt att kunna arbeta självständigt med förmåga att ta initiativ, uppmärksamma och hitta lösningar. Du är trygg i din kunskap, har god kommunikativ förmåga och känner stort ansvar för ditt arbete. Du är noggrann, strukturerad och förstår vikten av att leverera med hög kvalitet och sekretess.

Du uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Ett nytt affärssystem kommer att implementeras innan sommaren 2019, varför det ses som fördel med systemintresse.

Om du vill veta mer är du välkommen att kontakta mig, Ramona Johansson (ramona.johansson@eqonomy.se) Rekryteringskonsult.

I annat fall ser jag fram emot din ansökan!