Senior Business Controller till Bilia AB

Tillsatt

Solna Rekrytering

Vi på Bilia satsar på tillväxt och behöver fler engagerade medarbetare. Just nu söker vi en Senior Business Controller till Bilia Personbilar, Region Stockholm. Vi erbjuder dig en spännande och social arbetsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter.

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Förmånsbil
 • Förtroendearbetstid
 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal
 • Personalrabatt


Vi på Bilia satsar på tillväxt och behöver fler engagerade medarbetare. Just nu söker vi en Senior Business Controller till Bilia Personbilar, Region Stockholm. Vi erbjuder dig en spännande och social arbetsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter. Bilias vision är att bli branschens bästa servicebolag och vi vill att du är med på den resan!

Som Business Controller på Bilia BICC ingår du i ett team om sju personer som arbetar i Stockholm och Göteborg. Din arbetsplats är i Stockholm och till största delen kommer du arbeta på huvudkontor i Solna men även ute på våra anläggningar som sträcker sig från Uppsala till Södertälje.

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

 • Agera proaktivt i affärsbeslut inkluderande budget och prognos 
 • Utveckling av nyckeltal, beslutsstöd och analyser 
 • Ekonomiskt stöd i utredningar/projekt
 • Aktivt stödja och utbilda verksamhetschefer i Bilias ekonomimodell
 • Vara en brygga mellan operation och ledning i ekonomifrågor
 • Rapportering, analys och uppföljning av verksamheten 
 • Utveckla rapporter och systemstöd 

Vem är du?
Vi tror att du idag arbetar som Business Controller eller med analyser på strategisk nivå. Du har en högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande samt gedigen erfarenhet som Business Controller eller analytiker på strategisk nivå.

För att passa för rollen tror vi att du…
… är driven, strukturerad, analytisk och har en god förmåga att se ekonomiska samband. Din sociala kompetens och dina goda kommunikativa egenskaper tillsammans med ditt mod kommer att ge dig de bästa förutsättningar för att lyckas i rollen. Ibland kommer du att behöva utmana och utveckla både ledning och anläggningschefer i ekonomiska spörsmål.

Vårt erbjudande till dig

 • Ett starkt varumärke med kunden i fokus
 • En affärsorienterad miljö i en spännande bransch där det sker stora förändringar
 • Drivna, kompetenta och trevliga kollegor
 • Kollektivavtal, friskvård, förmånsbil, personalrabatt

Kort om oss
Bilia är en av Nordens största bilkedjor med drygt 4 700 medarbetare på 130 anläggningar i Sverige, Norge, Tyskland, Luxemburg och Belgien samt två internetbaserade auktionssajter, en i Sverige och en i Norge. Bilia säljer nya och begagnade bilar, utför service och reparationer samt erbjuder kringtjänster såsom däckhotell och glasreparationer. Bilia fokuserar på kunden och strävar efter att ha de mest nöjda kunderna i branschen. I Sverige har vi 86 anläggningar i fem regioner: Stockholm, Göteborg, Malmö, Mälardalen och Skaraborg. Den svenska marknaden har sju nybilsmärken: Volvo, BMW, Renault, Lexus, Toyota, MINI, och Dacia. 2017 omsatte Biliakoncernen ca 27 miljarder.

Hur får vi kontakt?
I den här rekryteringen samarbetar vi med EQonomy/Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Catherine Laurin, catherine.laurin@wise.se eller Christina Norin-Söderström, christina.norin-soderstrom@wise.se Annonsen kommer att ligga ute till och med den 19/2 och vi ser fram emot att få din ansökan länken nedan eller via eqonomy.se. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum.

Vi ser fram din ansökan!

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Redovisningschef till Bilia AB

Vi på Bilia satsar på tillväxt och behöver fler engagerade medarbetare. Just nu söker vi en förändringsorienterad Redovisningschef till ett av våra redovisningsteam. Bilias vision är att bli branschens bästa servicebolag och vi vill att du är med på den resan!

Solna Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Ekonomichef till Dematek AB

Vill du vara med och driva och utveckla Demateks ekonomifunktion? Är du en problemlösare som vill arbeta hos Sveriges mest kompletta leverantör av lyftutrustningar? Sök då tjänsten som Ekonomichef på Dematek!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Administrativ chef med redovisningsansvar

Vill du arbeta som administrativ chef i en bred roll där du får leda ett engagerat team och samtidigt arbeta operativt med redovisning? Hos SULF får du möjlighet att arbeta i en miljö med kompetenta och härliga kollegor i en organisation som påverkar utformningen av högre utbildning, nu och i framtiden!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer