Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Business Controller till Viessmann Refrigeration Systems AB

Har du erfarenhet av affärsnära controlling och analys? Till en nyinrättad roll hos Viessmann Refrigeration Systems AB söker vi en utvecklingsorienterad och strategisk Business Controller.

Som anställd på Viessmann Refrigeration Systems AB ingår du i den svenska organisationen och är samtidigt en del av den internationella tyskägda Viessmann koncernen. Viessmann Refrigeration Systems AB har ambitiösa tillväxtmål och söker dig som vill vara med och påverka och driva bolaget framåt!

Din roll som Business Controller
Som Business Controller på Viessmann Refrigeration Systems AB kommer du att vara vår VD:s högra hand och vara rådgivande i ekonomifrågor samt sitta i den svenska ledningsgruppen. Du kommer även att ha ett tätt samarbete med den nordiska CFO:n och affärsområdesansvariga i den svenska verksamheten. Din placering är på huvudkontoret i Kista. 

·      Projektredovisning samt uppföljning och analys

·      Rapportering

·      Analysarbete såsom lönsamhets- och försäljningsanalyser

·      Budgetering, kostnadskontroll och likviditetsstyrning

·      Driva förbättrings och förändringsprojekt för ökad effektivitet och kontroll

·      Vidareutveckling av system och rutiner

Din bakgrund och person
För att vara framgångsrik i rollen som Business Controller har du en eftergymnasial utbildning inom ekonomi samt flerårig erfarenhet av verksamhetsnära controllerarbete och analys samt ekonomistyrning. Du har både intresset och förmågan att förstå vad som driver vår affär och du trivs med att arbeta såväl strategiskt som operationellt.

Du har en stark analytisk förmåga och är en noggrann, strukturerad och lösningsorienterad person med hög leveranssäkerhet. Då Viessmann Refrigeration Systems AB verkar i en internationell kontext med SAP som huvudsystem söker vi en systemvan person med mycket god erfarenhet av Excel. Det är starkt meriterande med tidigare erfarenhet av SAP.

För oss är det viktigt att du motiveras av att göra saker bättre och effektivare. Du kommer väl till din rätt när du får förbättra och utveckla och du har lätt för att ta kontakt, kommunicera och bygga relationer med kollegor på olika nivåer i organisationen.

Då Viessmann Refrigeration Systems verkar i såväl en nordisk som internationell kontext med engelska som koncernspråk behöver du känna dig bekväm med att kommunicera och hålla presentationer på både engelska och svenska. 

Om Viessmann Refrigeration Systems AB
Viessmann Refrigeration Systems AB är Nordens ledande leverantör av innovativa, kommersiella kyllösningar. Vi är en del av den tyska Viessmann koncernen med 12 000 anställda och en omsättning på 2,3 miljarder Euro. I Sverige är vi ungefär 20 dedikerade medarbetare som arbetar mot dagligvaruhandeln, servicehandeln och livsmedelsindustrin. Vi omsätter ca 160 miljoner kronor och har som mål att växa ytterligare med hållbarhet och ökad lönsamhet. Läs gärna mer på https://kyla.viessmann.se/

Nyfiken på att veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar Viessmann Refrigeration Systems AB med EQonomy/Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sofie Forsman på sofie.forsman@wise.se.

Vi kommer arbeta med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan om rollen känns rätt för dig! Vi värnar om din integritet och behandlar allas personuppgifter enligt GDPR förordningen (läs mer här), därför kan vi inte ta emot din ansökan via mail hur gärna vi än vill.