Senior redovisningsekonom till Peab Support AB

Tillsatt

Stockholm Rekrytering

Är du en skicklig redovisningsekonom och vill bli en del av ett företag som arbetar med att bygga framtidens hållbara samhälle? Trivs du i en händelserik roll med stort eget ansvar? Då kan det här vara något för dig! Vi ser fram emot din ansökan!

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Flexibla arbetstider
  • Friskvård
  • Karriärmöjligheter


Som redovisningsekonom hos Peab blir du en del av ett stort och tryggt företag som värdesätter sin personal. Här är saker alltid i rörelse och man ser positivt på förändring och nya idéer. Som anställd får du möjlighet att både vara med och utveckla, och utvecklas. Söker du ett företag där du har stor möjlighet att påverka, då kan Peab vara rätt för dig!

Om rollen
I rollen som senior redovisningsekonom på Peab Support AB ingår du i ett team bestående av ca 20 personer som ansvarar för den legala redovisningen för Peabkoncernens fastighets- och bostadsutvecklingsbolag. Rollen är händelserik och affärsnära där du självständigt sköter löpande bokföring, bokslut och rapportering för ett antal bolag. Exempel på uppgifter är:

  •          Ansvara för månads- kvartals- och årsbokslut inklusive rapportering till koncernekonomi
  •          Service och stöd till controllers i redovisningsfrågor
  •          Självständigt upprätta moms- och inkomstdeklarationer
  •          Självständigt upprätta årsredovisningar
  •          Delaktig i processen vid köp och försäljningar av bolag/fastigheter
  •          Fastighetsmoms, tex utredningar i projekt, jämkning och uttagsbeskattning
  •          Kontakt med revisorer

Vem söker vi
Nu söker vi dig som är civilekonom eller motsvarande samt har kvalificerad redovisningserfarenhet. Du har några års erfarenhet av arbete inom redovisning och har goda kunskaper om svenska moms- och skatteregler. Du känner väl till regelverken K2 och K3, har du erfarenhet av IFRS är det meriterande. Du har självständigt upprättat årsredovisningar, bokslutsavstämningar och inkomstdeklarationer. Du är systemvan och har du erfarenhet från 3L eller Cognos anses det meriterande.

Som person är du kommunikativ och är van vid att självständigt driva ditt arbete. Du kan se både helheten och detaljerna och trivs i en roll med mycket eget ansvar. Samtidigt ställer du upp för dem omkring dig och delar med dig av dina kunskaper till kollegorna på avdelningen. 

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Peab med EQonomy/Wise Professionals. Önskar du mer information om hur det är att arbeta som redovisningsekonom hos Peab, kontakta Erika Lantz Paulsen (erika.lantz.paulsen@eqonomy.se) eller Jenna Hemberg (jenna.hemberg@eqonomy.se). Vi ser fram emot att få din ansökan via eqonomy.se så snart som möjligt. Ansökan tar mindre än 2 minuter, varmt välkommen att söka!

Om Peab
Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 50 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

I Peab blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. De engagerar sig i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det de bygger i samhället. Det är viktigt för dem att du delar deras kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det dem gör. Hos Peab finns det stor möjlighet till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle tillsammans med dem?

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger Peab Support AB

Gårdsvägen 6, Solna

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Koncernredovisningsansvarig/Group Financial Controller

Vi på Tobii AB är världsledande inom eye-tracking – vår vision att skapa en värld där all teknik fungerar i harmoni med naturligt mänskligt beteende – och nu behöver vi förstärka vårt finance-team med en affärsorienterad Koncernredovisningsansvarig. Vill du fortsätta utvecklas i rollen inom koncernredovisning, konsolidering och rapportering så har vi jobbet för dig!

Täby Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Group Financial Controller till HiQ

Har du erfarenhet av kvalificerade redovisningsfrågor och konsolidering? Har du arbetat med K3-regelverket och IFRS? Motiveras du av att kunna påverka, utveckla och förbättra? Framgångsrika konsultbolaget HiQ växer och söker en Group Financial Controller. Läs mer i annonsen och ansök!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer