Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Chef med intresse för ekonomi, ledarskap och vår planet till WWF

Är du en tydlig och trygg ledare med ett stort kunnande inom ekonomi? Vill du göra skillnad för vår planet och arbeta inom en värdegrundad och engagerad organisation? Då är du varmt välkommen att söka rollen som Chef för Ekonomi, IT och Administration på Världsnaturfonden!

Vi söker nu chef till vår avdelning för Ekonomi, IT och Administration. Du kommer att ingå i organisationens ledningsgrupp och ha personalansvar för ca 15 medarbetare. WWF Sverige tillhör toppskiktet i det globala WWF-nätverket och är ett av de absolut viktigaste kontoren, och våra ekonomiska och administrativa supportfunktioner är helt avgörande för att vi ska kunna fortsätta leverera vårt viktiga bidrag. Det huvudsakliga ansvaret för avdelningen är att ge ändamålsenlig och effektiv service, upprätthålla god kontroll såväl internt som externt samt ständigt flytta fram och utveckla vårt arbete inom ekonomi, IT och administration.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att:

 • Ansvara för att avdelningens funktioner ekonomi inklusive lönehantering och verksamhetsstöd, IT och kansliservice tillhandahåller ändamålsenlig och effektiv service och god kontroll både internt och externt avseende de löpande uppgifterna
 • Leda, koordinera och utveckla det integrerade arbetssättet kring ekonomistyrning med övriga avdelningar
 • Ansvara för att identifiera och driva strategiska utvecklingsprojekt inom avdelningens område
 • Övergripande ansvara för såväl intern som extern ekonomisk redovisning såsom månadsbokslut, årsbokslut och rapportering till FRII (kvalitetskod) och Svenska Insamlingskontroll 
 • Ansvara för att genomföra och vid behov utveckla fastställd IT-strategi
 • Ansvara för att verksamheten har driftsäkra system vilka förvaltas effektivt och ändamålsenligt
 • Ansvara för efterlevnad och vid behov utveckling av styrning och intern kontroll inklusive riskhantering
 • Ansvara för compliance och revisionsfrågor i Sverige och inom projekten
 • Deltaga i WWF-nätverkets internationella arbete och erfarenhetsutbyte kring administrativ utveckling
 • Du ingår med övriga avdelningschefer i WWF:s ledningsgrupp och rapporterar direkt till Generalsektreteraren.

 För att passa i rollen ser vi gärna att du har följande bakgrund:

 •         Akademisk examen med inriktning mot ekonomi
 •         Mångårig erfarenhet av en liknande roll med personalansvar.
 •         Erfarenhet av arbete inom olika associationsformer främst stiftelser och aktiebolag
 •         Erfarenhet av upphandling och lokalfrågor
 •         Erfarenhet och intresse av att jobba i en internationell miljö
 •         Du är flytande i svenska och engelska, i tal och skrift. Övriga språk är meriterande

Du kan arbeta strategiskt och driva utvecklingsprojekt och samtidigt ansvara för att de löpande uppgifterna sköts med kvalitet och god service. Du kan och vågar prioritera i en löpande komplex miljö och omvärld och vid ofta höga arbetsvolymer. Du är lösningsorienterad med känsla för helheten, strukturerad, analytisk och med en god förmåga att prioritera och arbeta mot uppsatta mål. Detta kombinerar du med en värdegrund som baseras på engagemang, generositet samt ett innovativt, modigt och ansvarsfullt agerande som grundas på en respekt för varandras olikheter.

Du är en engagerad och empatisk ledare som kan bygga ett starkt team där alla är en del av teamet och känner sig som en del av teamet. När dina medarbetare utvecklas och lyckas känner du dig framgångsrik. Du har ett superkompetent team men måste samtidigt vara till hands löpande som coach och bollplank.

Du är också bra på att bygga förtroendefulla relationer och samarbeten. För detta krävs lyhördhet och en konstruktiv dialog för att hela tiden säkerställa att avdelningen arbetar i linje med organisationens behov och ledningens önskemål.

Vi sitter i vackert belägna Ulriksdals Slott med vattnet alldeles utanför fönstren. Du kommer att få arbeta med kompetenta medarbetare i en stimulerande miljö. Vi strävar efter att bli Sveriges bästa arbetsplats och värnar mycket om välmående och utveckling av våra medarbetare. WWF är anslutna till kollektivavtal och följer ITP planen.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar WWF med EQonomy/Wise Professionals. Önskar du mer information kontakta ansvarig rekryteringskonsult Åsa Schramm (asa.schramm@eqonomy.se) eller kandidatansvarig Jenna Hemberg (jenna.hemberg@eqonomy.se). Vi ser fram emot att få din ansökan via eqonomy.se så snart som möjligt. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!

Om WWFVärldsnaturfonden WWF är en av världens ledande ideella och oberoende naturvårdsorganisationer. Vi kämpar för att skydda de mest hotade och unika arterna och livsmiljöerna på planeten och för att mänskligheten ska fördela jordens resurser rättvist och använda dem på ett hållbart sätt. För att nå våra mål jobbar vi såväl på politisk nivå som ute i fält och i tätt samarbete med civilsamhälle och företag runt om i världen. WWF finns i över 100 länder, har fler än fem miljoner supportar och driver tusentals projekt inom allt från tjuvjaktsbekämpning till klimatsmarta energilösningar.

Läs mer om WWF på www.wwf.se