Global Financial Controller till Visit Sweden

Tillsatt

Stockholm Rekrytering

Är du trygg i din redovisning samtidigt som du har förmågan att kunna lyfta blicken och arbeta för affärens bästa? Vill du arbeta i en internationell miljö där du är med och stärker Sverige som resmål och varumärke? Då kan det här vara något för dig!

Erbjudande
Visit Sweden är kommunikationsbolaget för Sverige som arbetar för att marknadsföra Sverige internationellt och stärka landets varumärke. Det här är en dynamisk arbetsplats med kollegor som arbetar tillsammans för att nå nya höjder.

Om rollen
Som Global Financial Controller ingår du i ett team om fem personer där du kommer att arbeta tätt ihop med bolagets Global Business Controller, för att tillsammans utveckla, förbättra och förnya processer, stöd och service till organisationen. Du rapporterar till CFO och kontoret är beläget i centrala Stockholm. Några av dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Redovisnings- samt bokslutsansvarig för koncernen där du arbetsleder och coachar redovisningsteamet i Stockholm och globalt.
  • Ansvar för att planera, driva och utveckla delårsrapporter, årsbokslut, hållbarhetsredovisning och myndighetsrapportering i samklang med övriga finansiella processer såsom prognostisering och budgetering.
  • Säkerställande att Visit Sweden följer myndighetskrav, lagar och förordningar, ägardirektiv m.m.
  • Förstärka och utveckla stöd och service till organisationen globalt tillsammans med teamet och bolagets Global Business Controller.

Vem söker vi?
Nu söker vi dig som har bred kompetens inom redovisning, är årsboksslutssjälvständig och drivs av att koppla siffror till affären. Eventuellt har du redan befintliga, eller vill utveckla dina, kunskaper inom koncernredovisning. Du ser till att redovisningen löper på som den skall och är duktig på att leda, planera och driva processer framåt med lyhördhet för var organisationen befinner sig. Du kommer att vara systemägare för ekonomisystemet och har förmåga att se hur det bäst stödjer de interna arbetsprocesserna och hur det kan utvecklas. Tillsammans med teamet jobbar du för att stödja affären vidare. Har du dessutom tidigare arbetat med ett globalt perspektiv ser vi det vara meriterande.

Som person är du en prestigelös, nyfiken kunskapsdelare som är skicklig på att involvera och entusiasmera andra. Du är ambitiös, driven och en analytisk ”doer” som både ser din egen och teamets insats. Du är någon som får saker att hända, som vågar ta initiativ och ser lösningar istället för problem. Samtidigt är du kommunikativ och lyhörd och trivs med många kontaktytor.

Ansökan
Önskar du mer information kontakta ansvarig rekryteringskonsult Åsa Schramm (asa.schramm@eqonomy.se) eller kandidatansvarig Jenna Hemberg (jenna.hemberg@eqonomy.se). Vi ser fram emot att få din ansökan via eqonomy.se så snart som möjligt. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan. Varmt välkommen att söka!

Om Visit Sweden

Visit Sweden bildades 1995 och ägs till lika delar av svenska staten via Näringsdepartementet och av besöksnäringen via Svensk Turism AB. Vi har 75 medarbetare, omsätter cirka 280 MSEK och verkar på marknader världen över, bland annat genom egna kontor i sju länder. Visit Swedens arbete med att marknadsföra Sverige som land och destination ger effekt på hela den svenska ekonomin. Antalet utländska besökare växer stadigt liksom den totala exportintäkten av utländsk turism som har ökat med 194 procent sedan 2000. Visit Sweden eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning.

Läs gärna mer om Visit Sweden på deras hemsida: www.corporate.visitsweden.com eller www.visitsweden.com

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Redovisningschef till Bilia AB

Vi på Bilia satsar på tillväxt och behöver fler engagerade medarbetare. Just nu söker vi en förändringsorienterad Redovisningschef till ett av våra redovisningsteam. Bilias vision är att bli branschens bästa servicebolag och vi vill att du är med på den resan!

Solna Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Ekonomichef till Dematek AB

Vill du vara med och driva och utveckla Demateks ekonomifunktion? Är du en problemlösare som vill arbeta hos Sveriges mest kompletta leverantör av lyftutrustningar? Sök då tjänsten som Ekonomichef på Dematek!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Administrativ chef med redovisningsansvar

Vill du arbeta som administrativ chef i en bred roll där du får leda ett engagerat team och samtidigt arbeta operativt med redovisning? Hos SULF får du möjlighet att arbeta i en miljö med kompetenta och härliga kollegor i en organisation som påverkar utformningen av högre utbildning, nu och i framtiden!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer