Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Reskontrachef till Bilia

Drivs du av ledarskap, förändring och utveckling? Då kanske du vill vara med på Bilias fortsatta utvecklingsresa.

Till Bilias ekonomiavdelning i Solna söker vi en Reskontrachef till att leda och utveckla arbetet inom kund- och leverantörsreskontra. Redovisningsavdelningen består av totalt 45 medarbetare, varav 15 arbetar inom reskontra. Ekonomiavdelningens vision är att vara bäst i branschen på ekonomi avseende kostnadseffektivitet och genom ständig utveckling möta kraven från branschens bästa servicebolag. Bilia erbjuder dig en spännande och social arbetsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter.

Om rollen

Rollen som Reskontrachef innebär en spännande kombination av lika delar av:

  •         Personalansvar
  •         Operativt arbete
  •         Processutveckling.

Avdelningen ansvarar för kundreskontrahantering, leverantörsfakturahantering och löpande redovisning kopplat till kund- och leverantörsreskontra. Servicenivån är hög då det är mycket kontakt med såväl interna som externa kunder samt leverantörer.

Som Reskontrachef ingår du i ett redovisningsforum där målsättningen är att utveckla och driva processer och rutiner för att skapa effektiva flöden och gemensamma arbetssätt kopplat till Bilias ekonomimodell. Reskontran hanterar idag fem juridiska bolag med ett årligt flöde runt 400.000 st. leverantörsfakturor samt 420.000 st. kundfakturor.

För närvarande pågår ett projekt för att effektivisera och digitalisera Bilias fakturaflöden. I ditt arbete som Reskontrachef kommer du ha processansvar och du driver processutveckling med egna ansvarsområden. Du rapporterar till koncernens ekonomichef och ingår i en operativ ledningsgrupp.

KompetenskravDu har ekonomisk utbildning från högskola eller flerårig erfarenhet från liknande arbetsuppgifter och trivs med att förbättra och effektivisera hantering av kund- och leverantörsfakturor. Du har erfarenhet av personalansvar. Kunskap i systemen IFS och MediusFlow samt branscherfarenhet är meriterande, goda kunskaper i Excel är ett krav.

Personliga egenskaperSom person är du positiv och självgående. Bilia söker en lagspelare som är lyhörd för andra medarbetare och chefer samt bidrar till ett gott arbetsklimat. Du är resultatorienterad och drivande kombinerat med en prestigelöshet och en stor känsla för service. För dig som vill söka tjänsten är det självklart att du delar målsättningen att bli branschens bästa servicebolag samt är beredd att satsa hela vägen och lite till.

AnsökanI denna rekrytering samarbetar Bilia med EQonomy/Wise Professionals. Önskar du mer information kontakta ansvarig rekryteringskonsult Erika Lantz Paulsen på 076–000 18 62. Vi ser fram emot att få din ansökan via eqonomy.se så snart som möjligt, dock senast 16:e juni. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Välkommen med din ansökan!

Om BiliaBilia är Nordens största bilkedja med ca 100 anläggningar i Sverige, Norge, Tyskland, Belgien och Luxemburg. Här jobbar och runt 3 600 medarbetare som tillsammans dagligen strävar efter att skapa en positiv upplevelse för alla människor som besöker Bilia. På samtliga marknader erbjuds kunderna bilförsäljning, finansiering, verkstadstjänster samt tillbehörs. Och reservdelsförsäljning. I Sverige har vi sammanlagt 73 anläggningar och finns i regionerna Stockholm, Göteborg, Malmö, Mälardalen och Skaraborg. Den svenska marknaden har nio nybilsmärken: Volvo,, BMW, Lexus, Ford, Renault, Hyundai, Mini, Dacia och Toyota. Vår affärsidé är att erbjuda service, bilförsäljning och tilläggstjänster som ger ett varaktigt mervärde för våra kunder. År 2015 omsatte Biliakoncernen ca 20,5 miljarder.