Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Hemnet söker en Financial Controller!

Har du bred erfarenhet inom ekonomiområdet samt kunskap kring koncernredovisning och IFRS? Då kan rollen som Financial Controller på Hemnet vara något för dig!

Med 2 miljoner unika besökare varje vecka är Hemnet Sveriges största bostadssajt, där 8 av 10 hittar sin bostad. Vi arbetar för att hjälpa världens mest hemkära folk att uppfylla sina bostadsdrömmar. Varje år säljs 220 000 bostäder via Hemnet. För att bostadssökanden skall hitta just den bostad som passar dem har de utvecklat Sveriges bästa söktjänst (enligt InternetWorld 2015) med smarta verktyg såsom bolånekalkyler, restidsuträknare och ritade sökningar. Hemnets vision är att vara ”världens bästa sajt för bostadssök”.

Vill du vara med och skapa framtidens bästa bostadstjänst?

Om rollen

Koncernen består av fem holdingbolag samt ett verksamhetsdrivande bolag. Ekonomiavdelningen har vidare administrativt ansvar för deras tidigare dotterbolag Svensk Mäklarstatistik AB. Just nu befinner sig Hemnet i en utvecklingsfas och letar nu efter ytterligare en person som vill vara en del av deras ekonomiteam i centrala Stockholm. Financial Controller hos Hemnet är en bred roll med beröringspunkter i alla ekonomiska flöden inom koncernen. Du kommer vara delaktig i bokslut, avstämningar, upprättande av årsredovisning och koncernredovisning. Du är delaktig i månadsrapportering till styrelse och ägare med resultatanalys, kassaflöde, balansräkning och utvalda nyckeltal och alla förekommande flöden på ekonomiavdelningen. Du kommer vara ett stöd till samtliga på ekonomiavdelningen och vara delaktig i lön- och personal processer. Utöver det hanterar du dessutom bolagsadministration och analys av bolaget, du kommer även utvärdera existerande system och driva eventuella övergångar till nya system.

Vem är du?

För att trivas i rollen som Financial Controller är du är utbildad civilekonom med minst 5-års erfarenhet av arbete på ekonomiavdelning samt erfarenhet av arbete med koncernredovisning, IFRS och börsnoterade bolag. Du har mycket goda kunskaper i Excel och kan obehindrat tala och skriva på engelska. Som person är du beredd att hugga i när det behövs och med vad som behövs. Med dina erfarenheter uppskattas det att du kan utmana befintliga processer och rutiner och på så vis arbeta för utveckling och på sikt ska kunna axla och backa upp för hela ekonomichefsansvaret.

Som person är du noggrann, analytisk, nytänkande och trivs i en social miljö där du arbetar tillsammans med ditt team.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Hemnet med EQonomy/Wise Professionals. Önskar du mer information kontakta ansvarig rekryteringskonsult Erika Lantz Paulsen på 076-000 18 62 alt erika.lantz.paulsen@eqonomy.se Vi ser fram emot att få din ansökan via www.eqonomy.se så snart som möjligt. Annonsen kommer ligga ute till och med den 31:a maj. Varmt välkommen med din ansökan!

Om Hemnet

Hemnet är ett stort varumärke men ett litet företag med cirka 65 personer som brinner för att hjälpa människor att hitta sin drömbostad.

De är ett tillväxtföretag med starka värderingar

  • En för alla, alla för en
  • Kundrelationer bygger vår affär
  • Förändring föder framgång
  • Vår stolthet över att jobba på Hemnet genomsyrar allt vi gör

De jobbar i små team och arbetar aktivt med att utbyta erfarenheter och kunskap. Här är det självklart att man kan komma med nya idéer, ifrågasätta, samarbeta och ha roligt varje dag. Personlig utveckling och viljan att testa nya arbetssätt är något som uppmuntras, då målet är att dessa lärdomar och erfarenheter kan hjälpa oss att tillsammans bli ännu bättre.

På deras trevliga kontor i centrala Stockholm är atmosfären avslappnad.
De anordnar gemensamma frukostmöten, labbdagar och kompetensgrupper.

Deras stora fokus på medarbetarna innebär även generösa förmåner såsom friskvårdsbidrag och pensionsavtal. 

Vill du läsa mer om Hemnet, besök dem på: www.hemnet.se