OKQ8 Bank söker en Risk Controller

Tillsatt

Stockholm Rekrytering

Har du erfarenhet från riskhantering med bakgrund från Finansbolag eller Bank? Då kan denna tjänst vara något för dig! Om rollen […]

Har du erfarenhet från riskhantering med bakgrund från Finansbolag eller Bank? Då kan denna tjänst vara något för dig!

Om rollen

Riskkontrollfunktionen är en central del inom OK-Q8 Bank AB vars uppgift är att upprätthålla en god riskhantering och riskkontroll. Det åligger funktionen att arbeta för en god riskkultur samt att regler och instruktioner gällande riskhantering efterlevs i bolaget.

Risk Controllerns roll innebär att ge riskkontrollfunktionen en samlad bild över bolagets risker samt att övervaka och granska hanteringen av dessa för att säkerställa bankens fortlevnad.

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid och den är placerad i Centrala Stockholm i nyrenoverade fina, ljusa lokaler. Du kommer ingå i ledningsgruppen för OKQ8 Bank. Bolaget består av 30 personer och du rapporterar direkt till VD.

Huvudsakliga arbetsuppgifter;

–          Utföra riskanalyser

–          Upprätta, följa upp och slutföra årsplan för riskkontrollfunktionen

–          Månatliga riskrapporter

–          Rapporter till LG och styrelse, skriftligen och muntligen

–          Ansvarig för OKQ8 Scandinavias Enterprise Risk Managment arbete.

–          Sammankallande för bolagets NPAC (New Product Approval Committee) och för OKQ8 Scandinavias Riskkommité

–          Genomföra scenarioanalyser/stresstester av  bolagets risker, identifiera risker samt granska riskägare.

–          Kontinuerligt genomföra omvärldsanalyser

–          Ansvara för styrdokument hänförliga rollen

–          Agera stöd åt riskägare samt andra intressenter inom första försvarslinjen

Vem är du?

Vi tror att du är civilekonom och har 5-10 års arbetslivserfarenhet med riskarbete från ett mindre/medelstor bank eller finansbolag med produkter såsom in- och utlåning, kort och blanco.

För att bli framgångsrik i rollen krävs det att du har goda kunskaper i Excel och Officepaketet samt att du kan uttrycka dig i tal och skrift i både svenska och engelska. Har du riskcontrollererfarenhet så är det meriterande.

Är du analytisk, strukturerad, kritiskt tänkande, nyfiken och har hög social kompetens är du rätt person för rollen. Dessutom behöver du kunna jobba under tidspress samt stimuleras av att arbeta i ett högt tempo i en organisation under förändring.

Tjänsten kommer innebära ett stort ansvar, vilket gör att rätt person bör vara ansvarfull självgående och ha viljan att förbättra och förändra. Du värdesätter företagsklimatet som är prestigelöst och bidrar till ett gott arbetsklimat.

OKQ8 Bank värdesätter en kultur som präglas av öppenhet och ärlighet där kunden står i fokus, tillsammans med kompetens och förmågan att leverera snabbt och smidigt. För den som vill finns även goda utvecklingsmöjligheter inom organisationen.

Om OKQ8 Bank

OKQ8 Banks verksamhet står under Finansinspektionens tillsyn och löpande kontroll. OKQ8 Bank ägs till 100% av OKQ8 AB som i sin tur ägs av OK ekonomisk förening och Kuwait Petroleum International.  

OK-Q8 Bank AB tillhandahåller betalmedel och bedriver betalningsförmedling bland annat via OKQ8’s Visakort. Bolaget bedriver även in- och utlåningsverksamhet samt verksamhet inom området factoring med tillhörande kreditgivning. Enbart fakturor från bolag inom OKQ8 koncernen köps in.

OKQ8 AB är ett av Sveriges största drivmedelsbolag med en omsättning på cirka 17,2 miljarder kronor, exklusive moms och punktskatter. Bolaget ägs gemensamt av OK ekonomisk förening och Kuwait Petroleum International, som äger 50 procent vardera. Totalt sett har bolaget ca 2000 anställda samt ytterligare ca 2000 anställda hos samarbetspartners och återförsäljare. OKQ8 har ett stationsnätverk med ca 700 stationer och erbjuder ett komplett produkt-och tjänsteutbud för bilen och bilisten. Bolaget har ca 28,5 procent av bensinmarknaden och tillhandahåller ett omfattande utbud av alternativa bränslen. Alla stationer erbjuder biltillbehör, reservdelar och däckservice. För mer information, gå in på www.OKQ8.se.  

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med EQonomy som är en dal av Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Erika Lantz Paulsen på erika.lantz.paulsen@eqonomy.se eller 076-000 18 62. Annonsen kommer att ligga ute till och med den 2:a maj och vi ser fram emot att få din ansökan via www.eqonomy.se så snart som möjligt. Intervjuer sker löpande och varför det är bäst att inte dröja med ansökan.

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Redovisningschef till Bilia AB

Vi på Bilia satsar på tillväxt och behöver fler engagerade medarbetare. Just nu söker vi en förändringsorienterad Redovisningschef till ett av våra redovisningsteam. Bilias vision är att bli branschens bästa servicebolag och vi vill att du är med på den resan!

Solna Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Ekonomichef till Dematek AB

Vill du vara med och driva och utveckla Demateks ekonomifunktion? Är du en problemlösare som vill arbeta hos Sveriges mest kompletta leverantör av lyftutrustningar? Sök då tjänsten som Ekonomichef på Dematek!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Administrativ chef med redovisningsansvar

Vill du arbeta som administrativ chef i en bred roll där du får leda ett engagerat team och samtidigt arbeta operativt med redovisning? Hos SULF får du möjlighet att arbeta i en miljö med kompetenta och härliga kollegor i en organisation som påverkar utformningen av högre utbildning, nu och i framtiden!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer