OKQ8 Bank söker en Risk Controller

Tillsatt

Stockholm Rekrytering

Har du erfarenhet från riskhantering med bakgrund från Finansbolag eller Bank? Då kan denna tjänst vara något för dig! Om rollen […]

Har du erfarenhet från riskhantering med bakgrund från Finansbolag eller Bank? Då kan denna tjänst vara något för dig!

Om rollen

Riskkontrollfunktionen är en central del inom OK-Q8 Bank AB vars uppgift är att upprätthålla en god riskhantering och riskkontroll. Det åligger funktionen att arbeta för en god riskkultur samt att regler och instruktioner gällande riskhantering efterlevs i bolaget.

Risk Controllerns roll innebär att ge riskkontrollfunktionen en samlad bild över bolagets risker samt att övervaka och granska hanteringen av dessa för att säkerställa bankens fortlevnad.

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid och den är placerad i Centrala Stockholm i nyrenoverade fina, ljusa lokaler. Du kommer ingå i ledningsgruppen för OKQ8 Bank. Bolaget består av 30 personer och du rapporterar direkt till VD.

Huvudsakliga arbetsuppgifter;

–          Utföra riskanalyser

–          Upprätta, följa upp och slutföra årsplan för riskkontrollfunktionen

–          Månatliga riskrapporter

–          Rapporter till LG och styrelse, skriftligen och muntligen

–          Ansvarig för OKQ8 Scandinavias Enterprise Risk Managment arbete.

–          Sammankallande för bolagets NPAC (New Product Approval Committee) och för OKQ8 Scandinavias Riskkommité

–          Genomföra scenarioanalyser/stresstester av  bolagets risker, identifiera risker samt granska riskägare.

–          Kontinuerligt genomföra omvärldsanalyser

–          Ansvara för styrdokument hänförliga rollen

–          Agera stöd åt riskägare samt andra intressenter inom första försvarslinjen

Vem är du?

Vi tror att du är civilekonom och har 5-10 års arbetslivserfarenhet med riskarbete från ett mindre/medelstor bank eller finansbolag med produkter såsom in- och utlåning, kort och blanco.

För att bli framgångsrik i rollen krävs det att du har goda kunskaper i Excel och Officepaketet samt att du kan uttrycka dig i tal och skrift i både svenska och engelska. Har du riskcontrollererfarenhet så är det meriterande.

Är du analytisk, strukturerad, kritiskt tänkande, nyfiken och har hög social kompetens är du rätt person för rollen. Dessutom behöver du kunna jobba under tidspress samt stimuleras av att arbeta i ett högt tempo i en organisation under förändring.

Tjänsten kommer innebära ett stort ansvar, vilket gör att rätt person bör vara ansvarfull självgående och ha viljan att förbättra och förändra. Du värdesätter företagsklimatet som är prestigelöst och bidrar till ett gott arbetsklimat.

OKQ8 Bank värdesätter en kultur som präglas av öppenhet och ärlighet där kunden står i fokus, tillsammans med kompetens och förmågan att leverera snabbt och smidigt. För den som vill finns även goda utvecklingsmöjligheter inom organisationen.

Om OKQ8 Bank

OKQ8 Banks verksamhet står under Finansinspektionens tillsyn och löpande kontroll. OKQ8 Bank ägs till 100% av OKQ8 AB som i sin tur ägs av OK ekonomisk förening och Kuwait Petroleum International.  

OK-Q8 Bank AB tillhandahåller betalmedel och bedriver betalningsförmedling bland annat via OKQ8’s Visakort. Bolaget bedriver även in- och utlåningsverksamhet samt verksamhet inom området factoring med tillhörande kreditgivning. Enbart fakturor från bolag inom OKQ8 koncernen köps in.

OKQ8 AB är ett av Sveriges största drivmedelsbolag med en omsättning på cirka 17,2 miljarder kronor, exklusive moms och punktskatter. Bolaget ägs gemensamt av OK ekonomisk förening och Kuwait Petroleum International, som äger 50 procent vardera. Totalt sett har bolaget ca 2000 anställda samt ytterligare ca 2000 anställda hos samarbetspartners och återförsäljare. OKQ8 har ett stationsnätverk med ca 700 stationer och erbjuder ett komplett produkt-och tjänsteutbud för bilen och bilisten. Bolaget har ca 28,5 procent av bensinmarknaden och tillhandahåller ett omfattande utbud av alternativa bränslen. Alla stationer erbjuder biltillbehör, reservdelar och däckservice. För mer information, gå in på www.OKQ8.se.  

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med EQonomy som är en dal av Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Erika Lantz Paulsen på erika.lantz.paulsen@eqonomy.se eller 076-000 18 62. Annonsen kommer att ligga ute till och med den 2:a maj och vi ser fram emot att få din ansökan via www.eqonomy.se så snart som möjligt. Intervjuer sker löpande och varför det är bäst att inte dröja med ansökan.

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter såväl som testresultat för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Controller med intresse för projektledning

Har du erfarenhet av controlling i en affärsnära roll? Har du intresse av projektledning? Telge Energi söker dig som triggas av att både arbeta verksamhetsstödjande och att delta i projekt för en enklare elhandel.

Stockholm

Läs mer

Tillsatt

Inköpscontroller till Ahlsell

Gillar du att påverka din egen utveckling och vill bidra till ständig förbättring av verktyg och processer? Har du erfarenhet av controlling, kanske i en affärsnära verksamhet inom inköp eller försäljning? Nu söker Ahlsell en inköpscontroller. Är det du? Läs mer om rollen här!

Stockholm

Läs mer

Tillsatt

Junior redovisningsekonom till Claremont

Har du några års erfarenhet inom redovisning och vill utvecklas vidare i en roll där du får möjlighet att arbeta brett och på sikt ansvara för flera bolag i en koncern? Trivs du i en föränderlig och social miljö med fart och fläkt? Då är det här en chans du inte vill missa – Vi ser fram emot din ansökan!

Stockholm

Läs mer

Tillsatt

Projekt Controller till Röda Korset

Är du en handlingskraftig medmänniska och Projekt Controller med fokus på finansiell uppföljning? Behärskar du svenska och arabiska obehindrat i både tal och skrift? Det här är en spännande och betydelsefull roll – välkommen med din ansökan!

Stockholm

Läs mer

Tillsatt

Ekonomiassistent till APL

Är du en nyfiken ekonom som trivs i en roll där du spelar en viktig roll i bolagets helhet? Trivs du i en roll där du får arbete med både kund- och leverantörsreskontra med flera kontaktytor? Då kan rollen som ekonomiassistent hos APL vara din nästa utmaning!

Stockholm

Läs mer