Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Redovisningsansvarig till Folkuniversitetet

Vill du arbeta i en variationsrik miljö med goda möjligheter att utvecklas? Vill du vara en del av ett engagerat team som delar kunskap och idéer och som tillsammans tar ansvar för att leverera till hög kvalitet? Då är du välkommen till Folkuniversitetet!

Vill du arbeta i en variationsrik miljö med goda möjligheter att utvecklas? Vill du vara en del av ett engagerat team som delar kunskap och idéer och som tillsammans tar ansvar för att leverera till hög kvalitet? Då är du välkommen till Folkuniversitetet!

Om rollen

Som redovisningsansvarig på Folkuniversitetet kommer du att ha helhetsansvaret för redovisningsarbetet och vara temaledare i gruppen. Du ansvarar för att god redovisningssed följs samt att arbetet flyter på enligt tidplan. Rollen inkluderar arbete med bokslut och årsbokslut, inkomstdeklarationer, likviditetsprognoser, årsredovisningar (K3 och K2), koncernredovisning samt ekonomiska utredningar och analyser.

Vidare kommer du att vara delaktig i diverse projekt och också vara behjälplig med vissa controllerfunktioner. I rollen ingår även att planera och medverka vid internutbildning i ekonomi i verksamheten. Du ingår i en grupp om sex kollegor och rapporterar till ekonomichefen och den administrativa chefen. Folkuniversitetet sitter i ljusa och nyrenoverade lokaler i Observatoriet på Observatoriekullen, med en fantastisk utsikt över Stockholms innerstad.

Vem är du?

Du har högskoleutbildning eller liknande inom ekonomi med minst 5 års erfarenhet inom kvalificerat redovisningsarbetearbete. Möjligen arbetar du idag som redovisningsansvarig, kvalificerad redovisningsekonom eller kommer från revision. Du har mycket goda kunskaper i Excel och det är meriterande om du sedan tidigare har vana att arbeta som teamledare.

För att bli framgångsrik i rollen har du förmågan att överblicka arbetet för att kunna hantera frågor både på strategisk och på operativ nivå. Du är prestigelös och kan jobba både högt som lågt samt är van att hugga i där det behövs. Du är nyfiken och analytisk, lär dig snabbt och tar stort eget ansvar.

Vi ser gärna att du är lyhörd, kommunikativ, och engagerad. Du är även kvalitetsmedveten och noggrann samt är hjälpsam och service-minded av naturen. Du trivs sannolikt i en öppen och varm miljö samt uppskattar det sociala.

Folkuniversitetet värdesätter de kvalitéer som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Folkuniversitetet med EQonomy/Wise Professionals. Önskar du mer information kontakta ansvarig rekryteringskonsult Åsa Schramm på 070-775 95 40. Vi ser fram emot att få din ansökan via eqonomy.se så snart som möjligt. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!

Om Folkuniversitetet

Folkuniversitetet är ett studieförbund som verkar i nära anknytning till universitet, är fristående i förhållande till politiska, religiösa och fackliga rörelser. Folkuniversitetets uppgift är att arbeta med folkbildning och vuxenutbildning. En viktig angelägenhet för Folkuniversitetet är att utveckla nya former och metoder inom utbildning samt att verka för en ökad internationalisering av studiearbetet. Folkuniversitetet består av fem stiftelser i fem universitetsorter över landet. Folkuniversitetsgruppen Öst omsätter ca 480 Mkr och har ca 490 anställda. 

För mer information om Folkuniversitetet, gå in på www.folkuniversitetet.se