Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Koncernredovisningschef/Head of Group Accounting till OKQ8

OKQ8 söker en koncernredovisningschef som vill vara med på deras förändringsresa!

OKQ8 söker en koncernredovisningschef som vill vara med på deras förändringsresa!

Vill du få möjligheten att utvecklas i ett företag som är i ett spännande skede? Är du redovisningsspecialist med ledarerfarenhet och stor kunskap om svenska och internationella redovisningsreglerna? Då kan du vara personen som vi söker!

 

Om rollen

Denna tjänst kommer innebära att du har en övergripande funktion och personalansvar för tre personer. Du kommer ingå i ledningsgruppen för Finance & Purchasing och rapporterar direkt till CFO. Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid och den är placerad i city/Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Ansvar för rapportering till finansinspektionen enligt lagar och regler samt att bolagets externa redovisning, årsredovisningar och extern revision utförs på ett korrekt sätt. 
  • Ansvar för att koncernen följer och implementerar de redovisningslagar som finns enligt K3 och IFRS och säkerställer att moms och punktskatter sker i enlighet med regelverk. 
  • Ansvar för implementering och förvaltning av internkontroll av nyckelprocesser. 
  • Transfer pricing, inklusive ägandeskap av avtal samt bokföring, reservering och fakturering. 
  • Löpande redovisningsfrågor av olika karaktär utifrån ramverken K3, Dk GAAP och IFRS. 
  • Bokslutsjusteringar på diverse områden.
  • Ansvar för kvalitetssäkring av årsredovisningar. 
  • Löpande kontakt med revisorer och OKQ8 Shared service Center i Västerås.

 

Vem är du?

Du är civilekonom med 10 års arbetslivserfarenhet inom redovisning och liknande arbetsuppgifter. Du behöver dessutom ha ett brett affärstänk och erfarenhet från de internationella redovisningsreglerna och en mycket god kunskap om redovisning.

Det är meriterande om du jobbat som revisor, koncernredovisningschef och/eller arbetat med bankredovisning sedan innan.

För att bli framgångsrik i rollen så krävs erfarenhet och kompetens inom K3, IFRS samt intern prissättning. Dessutom är det ett krav att du har mycket goda kunskaper i Excel samt behärskar god engelska i både tal och skrift då det är företagets koncernspråk.

Du är en driven och pragmatisk person som triggas av att nå resultat. Du har tydliga ledaregenskaper och har lätt för att bygga relationer och hantera många kontaktytor. Du skapar engagemang och motivation samt förmedlar budskap och information på ett enkelt och tydligt sätt. Du har ett strategiskt förhållningssätt och står för professionalism och hög service. Du är analytisk, duktig på att strukturera ditt arbete utifrån arbetsbelastning och tidplaner samt stimuleras av att arbeta i ett högt tempo i en organisation i förändring.

OKQ8 Scandinavia erbjuder en öppen och ärlig arbetsplats med stort kundfokus. Du kommer att få ambitiösa och kompetenta kollegor, för den som vill finns även goda utvecklingsmöjligheter inom organisationen.

 

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Erika Lantz Paulsen på erika.lantz.paulsen@eqonomy.se eller 076-000 18 62. Annonsen kommer att ligga ute till och med den 15:e Mars och vi ser fram emot att få din ansökan via www.eqonomy.se så snart som möjligt. Intervjuer sker löpande varför det är bäst att inte dröja med ansökan.

 

Om företagetOKQ8 är ett av Sveriges största drivmedelsföretag och vi drivs av att engagera oss i våra kunder och medarbetare. Vi är en möjliggörare för folk i rörelse och arbetar proaktivt med nya hållbara lösningar. 2012 gick OK-Q8 AB i Sverige och Q8 Danmark A/S samman och bildade OKQ8 Scandinavia. Vi arbetar under två olika varumärken, men med samma värderingar i en gemensam organisation och vision. Företaget ägs till hälften av OK Ekonomisk förening och till hälften av Kuwait Petroleum International. För mer information om OKQ8, gå in på www.okq8.se