Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Business Controller till SF Media

Tycker du också att reklam är bäst på bio? Till SF Media söker vi dig som vill arbeta i en nyckelfunktion som Business Controller, en bred och spännande roll!

Tycker du också att reklam är bäst på bio? Till SF Media söker vi dig som vill arbeta i en nyckelfunktion som Business Controller, en bred och spännande roll! 

Tycker du också att reklam är bäst på bio? Till SF Media söker vi dig som vill arbeta i en nyckelfunktion som Business Controller. Som Business Controller arbetar du brett, självständigt och verksamhetsnära med hög involveringsgrad. Du har många kontaktytor inom SF Media och ett nära samarbete med bolagets VD som du också rapporterar direkt till. 

Arbetsuppgifter

Som Business Controller bidrar du proaktivt i arbetet med verksamhetsstyrning, budget, prognos, rapportering och uppföljning. Du arbetar nära affärsområdeschefer med att sätta planer och strategi framåt, och göra kontinuerliga uppföljningar och analyser. Du är den som kvalitetssäkrar och gör rimlighetsbedömningar av finansiell data från organisationen.

Som Business Controller på SF Media förväntas du ta stort eget ansvar och på egen hand driva processerna framåt. Du är en resurs till de olika avdelningscheferna och arbetar tillsammans i budgetarbete och bokslutsprocesser. Du har också ett nära samarbete med SF Bios ekonomiavdelning. Vidare kommer du även arbeta med följande arbetsuppgifter:

  • Budget- och prognosarbete
  • Uppföljning/analys och rapportering till SF Bio och Nordic Cinema Group Media
  • Kvalitetssäkring av redovisning samt delaktighet i redovisning och bokslut
  • Analys av kostnader/intäkter samt reserveringar och periodiseringar
  • Provisionsberäkning samt analys och rapportering av denna
  • Utfallsrapportering och sammanställning av nyckeltal
  • Hantering av fakturor i Agresso; attestering samt fördelningar
  • Driva och medverka i förändrings- och förbättringsprojekt
  • Vara kravställare i CRM systemet

Kvalifikationer och erfarenhetVi söker dig som är civilekonom eller har motsvarande eftergymnasial utbildning. Du har dokumenterad erfarenhet av arbete med redovisning och har en god förståelse för detta. Det är meriterande med ett par års tidigare erfarenhet av analys- och controllingarbete. Du är systemintresserad samt har förmågan att identifiera förbättringsområden inom processer och rutiner samt initiera och driva förändring inom detta. Du är van vid, och föredrar att arbeta i en föränderlig vardag. Du har mycket goda kunskaper i Officepaketet, i synnerhet Excel samt Powerpoint och du uttrycker dig väl på såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaperFör att lyckas i din roll och trivas på SF Media har du en stark egen drivkraft, en professionell attityd, arbetar proaktivt och värdesätter samarbete. Du är en positiv och engagerad person med ett strukturerat och analytiskt tillvägagångssätt och har förmågan att anpassa din kommunikation till de personer du möter.  

Om SF Media AB

SF Media är en del av Nordic Cinema Group (NCG) och är ett helägt dotterbolag till SF Bio. SF Media ansvarar för samtliga annonsutrymmen inom SF Bios biografer samt för ytterligare biografkedjor. SF Media sitter i fina lokaler i Filmstaden, Solna. Bolaget har idag 41 anställda varav 34 personer i Solna samt 7 personer på lokalkontoret i Halmstad.

Ansökan 
I denna rekrytering samarbetar SF Media AB med EQonomy/Wise Professionals. Önskar du mer information kontakta konsultchef Sofie Forsman på 070-356 77 37 eller rekryteringskonsult Erika Lantz Paulsen på 076-000 18 62. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV och personligt brev via eqonomy.se så snart som möjligt. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!