Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Ekonomichef till expansivt bolag i Hammarby Sjöstad

Är du en affärsorienterad redovisningsekonom som är redo för nästa steg? Här är chansen till ett spännande uppdrag i ett snabbväxande företag!

Är du en affärsorienterad redovisningsekonom som är redo för nästa steg? Här är chansen till ett spännande uppdrag i ett snabbväxande företag! 

Är du en affärsorienterad redovisningsekonom som gillar att jobba proaktivt i ett expansivt bolag? Här är chansen till ett spännande uppdrag i ett snabbväxande företag med höga ambitioner! 

Som en global marknadsledare inom området för arkitektoniskt ljus erbjuder ERCO ett omfattande sortiment av högkvalitativa produkter. Innovativ produktutveckling för att skapa ett enastående ljus för alla applikationer gör ERCO till det självklara valet för ledande arkitekter och ljusdesigners. Ljus är mycket viktigt och gör det möjligt för oss att uppfatta och uppleva det vi ser. I detta sammanhang är ljus arkitekturens ”fjärde dimension”. Bolaget sitter i moderna lokaler i Hammarby Sjöstad. 
 
Om rollen 
I denna roll är du VD:s högra hand och samarbetspartner. Du förväntas jobba proaktivt med företagets ekonomiska frågor och har förmåga att prioritera i skarpa lägen. I ditt uppdrag ingår ansvaret att säkerställa redovisning och ekonomiprocesser, men även strategiskt framåtriktat arbete och affärsuppföljning. Du kommer ha personalansvar för fyra personer och rapportera till VD:n. Då denna roll är bred, omfattas arbetsuppgifterna även frågor rörande Customer Service och HR. 

 

Vem är du? Vi förutsätter att du är Civilekonom eller har motsvarande utbildning. Vi tror att du har minst fem års relevant arbetslivserfarenhet inom redovisning och gärna inom controlling. Vi utgår från att du har erfarenhet av att själv arbeta med löpande bokföring, årsbokslut och deklarationer. Du har kunskap i SAP, goda kunskaper i Excel och har erfarenhet av personalansvar. 

Vi söker dig som är en projektorienterad person som är van att hantera ojämna flöden och anpassa dig efter situationen. Viktigt att man kan se helheten både vad gäller affärstänk, försäljning och redovisningen. Som person är du noggrann men har förmåga att se till sakers långsiktiga strategiska betydelse och vidare konsekvenser ur ett affärsperspektiv. 

Utöver dina meriter värdesätter vi egenskaper som prestigelöshet, självständighet och engagemang. Du arbetar bra med andra människor och är en god kommunikatör som behärskar både svenska och engelska i tal och skrift. Tyska som språk är meriterande.  
 
Ansökan 
I denna rekrytering samarbetar ERCO med EQonomy/Wise Professionals. Önskar du mer information kontakta ansvarig rekryteringskonsult Åsa Schramm på 070-775 95 40. Vi ser fram emot att få din ansökan via eqonomy.se så snart som möjligt. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka! 

Om ERCO  
ERCO är specialister på ljusteknisk hård- och mjukvara inom arkitektonisk belysning. ERCO omsätter ca 150 MEUR globalt varav ca 75% kommer från exportmarknaden där 11 säljorganisationer är verksamma runt om i hela världen. ERCO Norden är en av dessa och ansvarar för den nordiska marknaden inklusive Estland. ERCO Norden omsätter ca 12 MEUR. 

För mer info om ERCO, gå in på www.erco.com