Rekrytering inom ekonomi

Att rekrytera inom ekonomi kan vara både svårt och tidsödande – men genom att anlita en specialist kan ni snabbare och enklare hitta rätt person med rätt kompetens som passar just er verksamhet. På EQonomy har vi stor erfarenhet av att attrahera chefer och specialister inom ekonomi. Här möts kandidater och arbetsgivare i både det personliga och det professionella när vi hjälper er hitta den eller de personer som kan lösa era affärsbehov.

 

Kontakta oss

Specialister på rekrytering inom ekonomi

Att attrahera och rekrytera specialister och chefer inom ekonomiområdet är något vi har lång erfarenhet av. Vi brinner för att hitta rätt ny utmaning för våra kandidater i lika hög utsträckning som vi snabbt och effektivt vill hjälpa våra kunder att lösa sina resursbehov.

Vi är lyhörda och genuint intresserade av att hjälpa människor hitta sitt nästa drömjobb. Genom högt engagemang och specialistkunskap vet vi vad som krävs för att identifiera och attrahera rätt medarbetare och ser till att ni som kund får rätt matchning av kandidater som kan hjälpa er – inte bara idag utan också när företaget utvecklas i framtiden. När du anlitar oss får du tillgång till ett väl upparbetat nätverk och engagerade och specialiserade konsulter som gör att ni snabbt och enkelt kan få rätt person på plats.

Så arbetar vi i rekryteringsprocessen

Tillsammans tar vi fram en kravprofil för att hitta de kandidater som kan fylla just era behov. Vi sätter en tydlig tidsplan och genomför så kallade ”speed-meetings” med de personer som kommer arbeta nära den aktuella rollen, för att kunna få en bra bild av företagskulturen och förstå vad ni behöver.

När kravprofilen är satt tar våra specialister fram den bästa kommunikationslösningen för att attrahera målgruppen och sprider den på rätt plattformar, samtidigt som vi går ut i våra befintliga nätverk. När vi sedan hittat lämpliga kandidater utför vi bedömningar utifrån kompetens och potential – en fördomsfri metod där arbetspsykologiska tester ligger till grund för urvalsarbetet.

Låt oss hjälpa er hitta medarbetare inom ekonomi

Som uppdragsgivare har du möjligheten att välja mellan ett utbud av kandidater som vi identifierat utifrån din kravprofil. Vi tar alltid två referenser på slutkandidaterna, varav en är från tidigare chef. När ni väl kommit överens och skrivit avtal följer vi upp processen med både dig och din nya medarbetare och säkerställer att allt fungerat bra, vilket är fallet i de flesta fall. Skulle något mot förmodan kännas fel har du alltid en garantiperiod på sex månader.

Vår process – steg för steg

Uppstart

För att få bra fart på processen liknar den ett projekt där rekryteringskonsulten är projektledaren som tar dig från start till mål med din önskade rekrytering. Redan från dag ett sätter vi en tydlig tidsplan med inbokade möten som blir ett arbetsdokument över hela processen. Startskottet är ett möte för att få en tydlig bild av ert behov och lägga grunden till en riktigt skarp kravprofil. Vi genomför också “speedmeetings” med personer som kommer att arbeta nära den aktuella rollen för att få en bra bild av företagskulturen – en viktig pusselbit i urvalsarbetet. När vi har en färdig kravprofil tar vi fram material för annonsering. För att hitta rätt snabbt tar våra specialister inom attraktion fram den bästa kommunikationslösningen för målgruppen och sprider annonsen på rätt plattformar, samtidigt som de searchar i relevanta nätverk.

Tester och urval

Bäst resultat får du alltid när ansökningarna är anonymiserade och enbart bedöms utifrån kompetens och potential. Här tar vi hjälp av vår digitala administrativa kollega roboten Glenn som är tränad i personlig kommunikation. Vi jobbar med en kompetensbaserad och fördomsfri metod där skallkrav (minimikrav) och arbetspsykologiska tester är en del av urvalsarbetet. För att kunna sålla effektivt använder vi oss av tester tidigt i processen. Vi är också noga med att återkoppla till de kandidater som inte har gått vidare.

Matchning

Först när vi fått fram ett antal kandidater som är en god matchning kontaktar vi dem för en kortare telefonintervju. Om allt känns bra genomför vi kompetensbaserade intervjuer kopplade till uppdraget på vårt kontor. Intervjuerna är ett komplement till testresultatet för att säkerställa att kandidaten verkligen har rätt egenskaper och rätt kompetens.

Presentation

Nu är det dags för dig och ditt team att träffa de kandidaterna vi valt ut efter de kompetensbaserade intervjuerna. Innan ni träffar varje kandidat får ni en kort sammanfattning från intervjuerna och en återkoppling på testerna. Kom ihåg att vara väl förberedd inför intervjun och sälja in arbetsplatsen på ett bra sätt och realistiskt sätt! Här sätts förväntningarna från kandidatens sida.

Referenser & uppföljning

Vi rekryterar kompetensbaserat hela vägen. För att få så objektiva referenser som möjligt jobbar vi med en digital app där referenspersonerna får uttala sig om de viktigaste kompetenserna vi tagit fram tillsammans med dig. Vi tar alltid två referenser, varav minst en tidigare chef. När ni kommit överens, skrivit avtal och rekryteringen är slutförd följer vi upp processen med både dig och din nya medarbetare efter en månad och efter fem månader för att säkerställa att allt fungerar bra. Skulle det inte fungera så där bra som vi hade tänkt oss har vi alltid en garantiperiod på sex månader.

Andra tjänster inom rekrytering

Vanliga frågor och svar

Hur lång tid tar en rekrytering och vad kostar det?

En rekrytering brukar ta fyra till sex veckor (plus eventuell uppsägningstid). Vi tror på kvalitet och tar betalt för vårt hantverk och erfarenhet, men jobbar självklart så kostnadseffektivt vi kan.

Läs mer

Vad händer om vi rekryterar ”fel” person?

Vid varje rekryteringsprocess ger vi en sexmånadersgaranti. Det innebär att om kandidaten skulle hoppa av inom sex månader får ni en helt ny, kostnadsfri, rekrytering. Det gäller även om ni inte är nöjda med den kandidat ni anställt.

Läs mer

Vad är det vanligaste misstaget när företag rekryterar själva?

Ofta tänker chefer mer på att beskriva den roll som redan finns, snarare än att ta chansen och skapa den profil som behövs inför framtiden. Ett bra sätt att börja är att titta på hur det ser ut övergripande under de närmsta fem åren. Det kan vi hjälpa till med i vår kartläggning och därmed öka chansen att anställa rätt person långsiktigt.

Läs mer

Exempel på rekryteringsuppdrag vi genomfört

Läs mer om rekrytering 

Lär dig något nytt, inspireras och få tips med våra whitepapers, event och blogginlägg.

Därför ska du ta hjälp av EQonomy

Vi är experter på att rekrytera just ekonomer och har stor kunskap om hur ni ska attrahera eftertraktade kandidater till ditt företag. Vår stora branscherfarenhet hjälper er helt enkelt att hitta rätt person i rätt roll – och sedan få dem att vilja jobba hos er. Alla kandidater vi presenterar är testade och klara för att matcha ditt företag, både vad gäller arbetslivserfarenhet, men också i potentialbedömning. Välkommen att höra av dig!

Kontakta oss