Skip to content

Hyra eller rekrytera ekonomichef

Att hyra eller rekrytera inom ekonomi kan vara ett tidsödande och omfattande arbete och det är mycket som ska falla på plats. Men genom att ta hjälp av Eqonomys nätverk och erfarenhet får du tillgång till experter inom kompetensbaserad rekrytering och kan luta dig tillbaka – och veta att tjänsten snart är tillsatt av en person som motsvarar både era nuvarande och framtida förväntningar.

Dags att anställa en ekonomichef?

När det är dags att rekrytera en ekonomichef kan det vara svårt att veta exakt vad det är organisationen behöver – plus att man behöver ta hänsyn till alla faktorer som rollen innefattar – både nu och i framtiden. Därför börjar vi alltid med att göra en kartläggning som ligger till grund för kravprofilen. Varje kandidat genomför arbetspsykologiska tester tidigt i processen för att samla in så mycket fakta som möjligt, vilket säkerställer ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Med det underlaget kan vi därefter presentera kandidater som matchar den uppsatta kravprofilen.

Rekrytering av ekonomichef baserat på ert unika behov

Det som skiljer Eqonomy från andra rekryteringsbyråer är att vi inte bara har en, utan två dedikerade konsulter med i processen. På så sätt får du tillgång till en gedigen kunskap inom ekonomi och attraktion. Vi ser också till att träffa flera medarbetare i organisationen i så kallade ”speed-möten” för att få en så tydlig helhetsbild av organisationens struktur, kultur och ledarskap som möjligt. Genom att tillåta fler att vara med i processen kan vi enklare förstå fördelarna, men även utmaningarna med rollen och skapa en nyanserad beskrivning.

Hyr rätt ekonomichef för din verksamhet

Ibland behöver roller tillsättas snabbt för att täcka upp till exempel sjukskrivningar och föräldraledigheter – eller hålla organisationen flytande medan företaget är i en förändringsprocess. Då kan det vara läge att ta in en erfaren och kompetent interimskonsult genom oss för att fylla det tillfälliga behovet. Det går också att kombinera en rekrytering med en interimslösning – för att få en konsult på plats snabbt medan rekryteringen pågår parallellt. Studier har visat att en bra överlämning är viktig för hur länge en anställd stannar i organisationen och genom en hybridlösning mellan att hyra och rekrytera hjälper vi dig också se till att överlämningen blir så bra som möjligt innan den nya medarbetaren väl börjar.

Experter på rekrytering och konsultlösningar inom ekonomi

På Eqonomy har vi stor erfarenhet av att rekrytera inom ekonomi och förstår att rollen är i ständig förändring, vilket i sin tur skapar sina egna utmaningar. Vi hjälper till att hitta kandidater som är starka i sitt ledarskap, har uppdaterade kunskaper och bred kompetens. Eftersom ekonomichefen ofta är ett bollplank för VD och styrelse är vårt mål alltid att hitta kandidater med stor affärsförståelse och kommunikativ förmåga. Vi ser till att de har både en analytisk och en strategisk förmåga samt erfarenhet av operativt ekonomiarbete. Dagens krav på ständig effektivisering av funktionen gör att ekonomichefen också behöver ha ett stort intresse för system och ständigt vara uppdaterad kring automation och processförbättringar i syfte att skapa ökat värde för medarbetare och verksamhet.

Därför ska du ta hjälp av Eqonomy

Vi är experter på ekonomer och har stor kunskap om hur ni ska attrahera rätt kandidater. Vår långa branscherfarenhet hjälper er helt enkelt att hitta rätt person till rätt roll. Alla kandidater vi presenterar är testade och klara för att matcha er, både vad gäller arbetslivserfarenhet och potential. Välkommen att höra av dig!