Kandidatupplevelse

Vilken upplevelse ger ni till kandidater som söker jobb hos er? Alla kandidater, oavsett hur långt de kommer i rekryteringsprocessen, är viktiga när det handlar om positiva kandidatupplevelser. Vi vågar hävda att framgångsrik attraktion, Employer Branding och Inbound Recruitment inte är möjligt utan fokus på kandidatupplevelse som är helt centralt i samtliga delar av rekryteringsprocessen.

Kandidatupplevelsen påverkar din affär

Att skapa positiva kandidatupplevelser kräver inte särskilt stora insatser men vinsten kan bli stor! Den upplevelse du skapar hos kandidater påverkar inte bara din förmåga att rekrytera vid ett specifikt tillfälle, det påverkar även ditt affärsmässiga resultat. Kandidater är konsumenter av ditt arbetsgivarvarumärke och kandidatupplevelsen påverkar deras köpbeteende. 76% av dem som har fått en positiv kandidatupplevelse kan tänka sig att köpa varor/tjänster av organisationen, oavsett om de fick jobbet eller inte.

I en vanlig rekryteringsprocess kommer de flesta kandidater inte till intervju men de kommer ändå att tycka något om ditt Employer Brand. Exempelvis svarar 69% av kandidater i Sverige att de inte kommer att köpa mer av en organisation där de fått en negativ jobbsökarupplevelse. Hur upplever kandidaterna er ansökningsprocess? Kan de tänka sig att söka igen eller avrekommenderar de till och med sina vänner att söka sig till er? Vi kan hjälpa till att förbättra er kandidatupplevelse och ge er verktygen att arbeta med Inbound Recruitment på riktigt.

 

Vad behöver du hjälp med?

Business Case Candidate Experience: Vi hjälper dig att ta reda på vad era kandidater tycker och utifrån resultaten bygger vi ett business case med konkreta nyckeltal och actions för fortsatt arbete inom rekrytering och kandidatupplevelse. Utöver att identifiera vad som behöver utvecklas får ni även material som med fördel kan presenteras direkt till ledningsgrupp eller styrelse för att påvisa hur rekryteringsprocess och kandidatupplevelse direkt påverkar ert affärsmässiga resultat.

Inspiration Kandidatupplevelse och Inbound Recruitment: Vår upplevelse är att HR och rekryterare många gånger känner lika stor passion för kandidatupplevelse som oss. Däremot kan det ibland vara svårt att få med sig resten av organisationen. Behöver du eller dina kollegor ha extra koll på vad som är aktuellt inom rekrytering, Inbound Recruitment, attraktion eller kandidatupplevelse? Gör som Röda Korset, Regeringskansliet, ÅF, Scania m.fl. och låt oss hålla en inspirerande presentation på ert månadsmöte eller varför inte kommande kickoff?

Mystery Candidate: AlIa kontaktytor som din organisation har gentemot era kandidater påverkar ert Employer Brand. Vi utvärderar stegen i rekryteringsprocessen och identifierar möjligheter för er att stärka ert arbetsgivarvarumärke med kandidatupplevelsen i fokus. Som grund utgår vi från parametrar som är viktiga för en positiv kandidatupplevelse enligt internationell och svensk best practice.

Läs mer om kandidatupplevelse

Lär dig något nytt, inspireras och få tips med våra whitepapers, event och blogginlägg.