Assessment

Öka träffsäkerhet, kandidatupplevelse och effektivitet i er rekryteringsprocess. Oavsett om ni önskar objektiv personbedömning, träffsäker assessment eller effektiv screening, har vi kvalitetssäkrade verktyg och metoder att anpassa till era behov. Vi gör er rekrytering till världsklass!

First Opinion 

Har ni många ansökningar och lite tid? Har ni en rekryteringsprocess där fokus ligger på personliga egenskaper snarare än tidigare meriter?  Genom en First Opinion hjälper vi dig med den avgörande, tidskrävande och svåra första delen av urvalet. Med objektiva metoder och kvalitetssäkrade verktyg ökar både träffsäkerhet och kandidatupplevelse, samtidigt som ni sparar tid och resurser för HR och rekryterande chefer. Resultatet blir en tydlig rekommendation kring hur ni själva kan jobba vidare med kandidaturvalet, baserad på potential och objektivitet. Som en följd av samarbetet är det också vanligt att mångfalden i rekryteringsutfallet tydligt ökar.

När har ni användning av en First Opinion?

  1. Vid stora och tidskrävande urval
  2. När personliga egenskaper är avgörande för tjänsten, snarare än tidigare meriter
  3. När risken att missa guldkorn är stor

Second Opinion  

Osäker i slutskedet eller intresserad av en djupare förståelse för slutkandidaten? En Second Opinion verifiera och utmana magkänslan. Med objektiva metoder och testverktyg bidrar vår personbedömning till er övriga rekryteringsprocess, samtidigt som samarbetet förser er med underlag för introduktion och utveckling. Vi använder kvalitetssäkrade testverktyg för att mäta kandidatens personliga egenskaper och kapacitet, vi intervjuar kompetensbaserat och ger kandidaten en utförlig teståterkoppling. Därefter får ni vårt utomstående perspektiv på er slutkandidat, både skriftligen och muntligen. Den individ som sökt jobbet hos er får en rättvis och professionell bedömning, och ni får ett väl underbyggt beslutsunderlag.

Är er slutkandidat aktuell för en chefsposition? Vid chefsrekrytering och bedömning av ledarpotential rekommenderar vi utöver personlighets- och kapacitetstest, ett test som mäter destruktiva stressbeteenden. Vi berättar gärna mer. Utifrån era behov anpassar vi vårt upplägg så att ni får ut det mesta av samarbetet.

När har ni användning av en Second Opinion?

  1. När ni vill ha en objektiv och oberoende bedömning av slutkandidater
  2. När ni vill ha underlag för introduktion och utvecklingsinsatser
  3. Vid organisationsförändringar som innebär nya krav för befintliga medarbetare

Kontakta oss gärna

Läs mer om Assessment

Lär dig något nytt, inspireras och få tips med våra whitepapers, event och blogginlägg.

Potentialbedömning Ledare & Chef är en viktig pusselbit för oss på Fortum för att skapa ett helhetsintryck av slutkandidater. I det arbetet är Wise Professionals en strategisk viktig samarbetspartner för oss. Genom att förstå vår affär, vår företagskultur och våra värderingar har de tagit steget ifrån att vara en traditionell leverantör till att arbeta som en integrerad partner och kan på så sätt såväl utmana som coacha oss till framgångsrika rekryteringar.

Kajsa Mühlenfels, HR Business Partner, Fortum Sverige