Skip to content

#ekonomboosten

Låt oss skapa en sund arbetskultur för ekonomer!

Höj din vinstmarginal med 435% – satsa på att bygga en sund arbetskultur för ekonomer!

Det är sedan tidigare väl känt att ekonomer har en vardag som präglas av hög stress. Förra årets pulsmätning från Eqonomy visade att 43% av ekonomicheferna inte tror att de kommer kunna fortsätta jobba som de gör idag utan att deras hälsa påverkas negativt på sikt. 33% av medarbetarna på ekonomiavdelningen upplever samma sak! 

Det är inte heller en hemlighet att en sund och positiv arbetsmiljö inte bara främjar trivsel, utan också är en avgörande faktor för framgång. Enligt forskning genererar företag med god arbetsplatskultur hela 435% högre vinstmarginal.

Vi tror på att investera i människor och stärka ekonomers förmåga att leda, både sig själv och andra runt om kring sig. Med rätt förutsättningar och i rätt sammanhang kan man bli sitt bästa jag.

Det här är vad årets EkonomBoost handlar om!

Källa: Eqonomys pulsmätning 2023 , A Great Place To Work

Vårt initiativ

För att du som ekonom ska hålla genom hela arbetslivet med hälsan i behåll. Och för att du som ekonomichef ska kunna attrahera talangerna och nå framgång har vi startat EkonomBoosten!

Följ oss så du inte missar något

Häng med på resan

Under de kommande månaderna kommer vi att dela med oss av lärdomar, inspiration och konkreta tips för hur vi boostar våra ekonomer och skapar hållbara ekonomiavdelningar. Ni kommer få ta del av bloggar, artiklar, tips från våra experter och spännande webinar. Vi vill självklart att just DU ska vara med på den här resan. Använd hashtagen #ekonomboosten i sociala medier och dela med dig av dina erfarenheter som ekonom, life-hacks eller tips för att bli en hållbar ekonomiavdelning. Tillsammans inspirerar vi varandra!

Missa inget innehåll, följ oss:

/EVENT

Så arbetar en hållbar ekonomifunktion

Eqonomy bjuder in till ett seminarium på temat Den (o)hållbara ekonomifunktionen tillsammans med Ekan Management Stockholm, Linnégatan 87 den 24 april kl. 16-18.
Håll utkik efter fler event.

Ledarskapet spelar en viktig roll i drömmen om en framgångsrik kultur


Ett starkt ledarskap är avgörande för att skapa en trivsam och inspirerande arbetsmiljö. Forskning visar tydligt att dåligt ledarskap kan leda till minskad motivation och engagemang bland medarbete. Genom att främja ett effektivt och stöttande ledarskap kan vi skapa en arbetskultur där varje individ känner sig uppskattad och inspirerad att prestera sitt bästa. Positivt ledarskap minskar risken för hög personalomsättning, då medarbetare känner sig trygga och motiverade att stanna kvar i organisationen för att växa både professionellt och personligt.

Pulsmätning 2024

Delta i undersökningen!

För att vi ska lyckas matcha ekonomer med verksamheter behöver vi först förstå deras utmaningar. Att enbart lita på magkänslan räcker inte – vi behöver stärka upp den med insikter och data.

/BLOGGAR

Läsvärt för både dig som ekonom och chef

6 nyckelfaktorer för att bygga tryggt ledarskap

I en tid av osäkerhet i omvärlden, påverkad marknad och stora förändringar i arbetsmiljön, är behovet av tryggt ledarskap avgörande.  Wise Professionals har skrivit en blogg om 6 nyckelfaktorer för ett tryggt ledarskap!

Självledarskap: Ge dina ekonomer verktygen till ett hållbart arbetsliv

Vi vet sedan tidigare att ekonomers hälsa är i riskzonen. Ekonomichefer står inför utmaningen att främja inte bara produktivitet och resultat, utan även medarbetares välbefinnande och utveckling. Läs mer i vårt senaste blogginlägg!

Dålig arbetsmiljö: Risker, orsaker och lösningar

En sund arbetsmiljö är avgörande för både medarbetarnas välbefinnande och verksamhetens framgång. Vårt systerbolag Wise Consulting belyser faktorer som försämrar arbetsmiljön, vilka risker det kan leda till samt vilka åtgärder som verksamheter kan vidta för att främja en god arbetsmiljö.

Missa inget, anmäl dig till vårt nyhetsbrev