Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Ekonomichef till Dematek AB

Stockholm
Vill du vara med och driva och utveckla Demateks ekonomifunktion? Är du en problemlösare som vill arbeta hos Sveriges mest kompletta leverantör av lyftutrustningar? Sök då tjänsten som Ekonomichef på Dematek!

Dina nya utmaningar

Som Ekonomichef ansvarar du för att driva och utveckla företagets ekonomifunktion. Du är ytterst ansvarig för bolagets redovisning som innefattar månads och årsbokslut. Du är tillsammans med VD ansvarig för budget och analys för framtiden och är ett bollplank i organisation kring ekonomiska frågor. Du sitter med i företagets ledningsgrupp och leder ett team om två personer. Tjänsten är placerad i Segeltorp och du rapporterar till bolagets VD.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvarig för företagets redovisning.
  • Ansvara för att etablera och driva ekonomistyrningen (Business Control) inom bolaget.
  • Leda, coacha och utveckla personalen.
  • Arbetet med att utveckla och implementera nya strukturer, rutiner och processer.
  • Aktivt ta del i utvecklingen av företagets hela affär.
  • Lokalt ansvar för arbetsmiljö-, kvalitets- och miljöuppgifter enligt särskild delegering.

Dina erfarenheter och egenskaper

För att du ska lyckas i den här rollen har du tidigare mångårig erfarenhet som ekonomiansvarig samt som controller. Du har vidare erfarenhet av att driva och utveckla en ekonomifunktion. Du är van att arbeta i olika affärssystem och har du erfarenhet av Jeeves är detta meriterande.

Du är en lagspelare som är duktig på att skapa och upprätthålla relationer. Du är trygg, problemlösningsorienterad och en god kommunikatör. Vi ser att du är tydlig i ditt ledarskap och har förmågan att arbeta både operativt och strategiskt.

Om Dematek

Dematek är Sveriges mest kompletta leverantör av lyftutrustningar. Som generalagent för Demag Cranes & Components kan vi erbjuda marknadens största produktsortiment för lyft och hantering. Dematek utvecklar, säljer och installerar produkter och lösningar för att lyfta och hantera stora som små laster. Med mer än 90 mobila servicetekniker placerade över hela landet och branschens största reservdelslager är vi också den bästa partnern när det gäller problemlösning. Vi omsätter cirka 300 mkr och är idag 145 anställda.

Besök oss gärna på www.dematek.se

Har vi väckt ditt intresse?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se där du direkt får svara på tre till fem korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt, läs mer här

 – https://www.wise.se/fordjupningar/kompetensbaserad-rekrytering/

Har du frågor om processen eller rollen?

Kontakta ansvarig rekryteringskonsult Iren Sayar på iren.sayar@wise.se. Vi intervjuar löpande så rollen kan tillsättas före sista ansökningsdatum. 

Lycka till och varmt välkommen med din ansökan!

Förmåner: Friskvård, Kollektivavtal, Personalrabatt