Koncernredovisningsansvarig/Group Financial Controller

Tillsatt

Täby Rekrytering

Vi på Tobii AB är världsledande inom eye-tracking – vår vision att skapa en värld där all teknik fungerar i harmoni med naturligt mänskligt beteende – och nu behöver vi förstärka vårt finance-team med en affärsorienterad Koncernredovisningsansvarig. Vill du fortsätta utvecklas i rollen inom koncernredovisning, konsolidering och rapportering så har vi jobbet för dig!

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Förtroendearbetstid
  • Friskvård
  • Karriärmöjligheter

Som Koncernredovisningsansvarig på Tobii AB blir du en del av Financeteamet som idag består åtta kollegor och rapporterar till Director of Accounting/Head of Accounting. Du får central roll och yttersta ansvaret för koncernens redovisning och finansiella rapportering. Tobiis tillväxt kommer ske organiskt men även genom förvärv vilket gör att du kommer involveras och stödja ledning med sakkunnig kompetens utifrån ett koncern-redovisningsperspektiv.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av:

·      Ansvara för bolagets koncernredovisning

·      Rapporteringsansvarig

·      Ansvarig för kvartals- års-bokslut och årsredovisning

·      Ansvarig för årsredovisning

·      Säkerhetsställa lagar, regler och policyer

·      Säkra och utveckla interna och externa rapporteringskrav

·      Utveckla kvalitet och effektivitet i rapporteringen

Vem är du?

Vi ser att du har en akademisk examen inom ekonomi. Du har +5 års arbetslivserfarenhet från koncernredovisning i större internationella bolag och har goda kunskaper inom IFRS.

För att trivas i rollen på Tobii är det viktigt att du gillar förändring, är nyfiken och har stark affärsförståelse. Du drivs av att arbeta mot mål och tycker om utmaningar. Vi söker dig som är ansvarsfull och van arbeta självständigt. Du är en god kommunikatör och har stor förmåga att skapa relationer och har en positiv syn på förändringar. Du behöver också vara flytande i svenska och engelska i denna roll. Rollen kommer ge dig möjlighet att få arbeta i en snabbrörlig, dynamisk miljö bland kompetenta kollegor. Du kommer ha många kontaktytor internt och externt och en stor insyn i affärsbeslut varför vi söker dig med hög integritet.

Om Tobii AB

Tobii is a Swedish company founded in 2001. We are the global leader in eye tracking. Our vision is to create a world where all technology works in harmony with natural human behavior. Tobii operates through three business units: Tobii Dynavox, Tobii Pro and Tobii Tech. Tobii is headquartered in Sweden and is listed on Nasdaq Stockholm (TOBII). The group has about 1,000 employees.Tobii is the world leader in eye tracking – a computer vision and machine learning based technology that enables a computing device to tell exactly where a person is looking. With our innovative technology, researchers in a wide range of fields such as Psychology, Neuroscience, Marketing, Sports Performance, UX, Simulation, Manufacturing and Education, can understand human behavior and intention much better compared to traditional research methodologies. We are headquartered in Stockholm and cover the global market with sales offices in USA, Chile, China, Japan, Norway, UK, and South Korea.

Läs mer om Tobii AB https://www.tobii.com/sv/

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Tobii AB med EQonomy/Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se och du får då svara på några korta frågor, vi tar inte emot ansökningar via mejl.

Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

OBS! Urvalsprocessen kommer pausas under sommaren men du är välkommen med din ansökan under hela perioden. Vi startar upp rekryteringsprocessen igen from v. 33.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsult Andreas Larsson på andreas.larsson@wise.se

Välkommen med din ansökan!

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Ekonomichef till Dematek AB

Vill du vara med och driva och utveckla Demateks ekonomifunktion? Är du en problemlösare som vill arbeta hos Sveriges mest kompletta leverantör av lyftutrustningar? Sök då tjänsten som Ekonomichef på Dematek!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Administrativ chef med redovisningsansvar

Vill du arbeta som administrativ chef i en bred roll där du får leda ett engagerat team och samtidigt arbeta operativt med redovisning? Hos SULF får du möjlighet att arbeta i en miljö med kompetenta och härliga kollegor i en organisation som påverkar utformningen av högre utbildning, nu och i framtiden!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer