Group Financial Controller till HiQ

Tillsatt

Stockholm Rekrytering

Har du erfarenhet av kvalificerade redovisningsfrågor och konsolidering? Har du arbetat med K3-regelverket och IFRS? Motiveras du av att kunna påverka, utveckla och förbättra? Framgångsrika konsultbolaget HiQ växer och söker en Group Financial Controller. Läs mer i annonsen och ansök!

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Förtroendearbetstid
 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter

HiQ är ett dynamiskt och snabbrörligt företag med en tydlig tillväxtagenda. När vår uppskattade medarbetare inom koncernredovisning nu går i pension söker vi hennes efterträdare. Det här är en roll för dig med erfarenhet av redovisning och konsolidering av koncerner och som trivs i en självständig roll med stor påverkan och möjlighet till utveckling.

Din roll 
Hos oss tituleras din roll Head of Group Accounting. I din roll ansvarar du för koncernredovisning och konsolidering av våra ca 10 dotterbolag med verksamhet främst i Sverige, Finland, Polen och Ryssland. Vi konsoliderar i Unit 4 FPM (tidigare Ocra), använder Agresso och redovisar enligt K3 och IFRS. Du samarbetar tätt med ekonomicheferna i våra landsorganisationer i Sverige och Finland, med controlling och med CFO till vilken du också rapporterar. Vårt ljusa och fina Stockholmskontor finns vid Slussen. Det finns även stor möjlighet att alternera arbetet från hemmakontor.

Ansvarsområden:

 • Ansvarig för konsolidering av HiQ-koncernen månad-, kvartal- och årsvis
 • Delaktig i rapportering till styrelse/ägare
 • Ansvar för övergripande redovisningsfrågor inkluderande IFRS-frågor
 • Koordinera skattefrågor tillsammans med controller/CFO samt externa skatterådgivare
 • Upprätta årsredovisningar
 • Stötta landsorganisationerna i Sverige och Finland i kvalificerade redovisningsfrågor
 • Ansvara för dialog med Revisorer
 • Utarbeta och förfina rutiner kring redovisning och rapportering för nytillkomna bolag i koncernen
 • Driva och medverka i förbättringsprojekt inom ekonomienheten

Din bakgrund och person
Vi söker dig som har Universitets- eller Högskoleexamen inom ekonomiområdet eller annat relevant område och som har erfarenhet av att upprätta koncernredovisning enligt K3 regelverket. Du behöver ha arbetat självständigt med hela redovisningsflödet, från löpande bokföring till bokslut, årsredovisning och inkomstdeklaration samt ha en god övergripande förståelse för skattefrågor. Har du konsoliderat enligt IFRS ser vi detta som starkt meriterande likaså om du tidigare arbetat med att bygga struktur för konsolidering och rapportering i en organisation där man förvärvar och integrerar nya bolag. Har du arbetat i en organisation ägd av Private Equity är även detta ett plus. Du har generellt goda kunskaper i Officepaketet och Excel, erfarenhet av olika system samt kommunicerar obehindrat på svenska och engelska.

Hos oss kommer du att trivas om du gillar ett brett arbete med eget ansvar. Du som motiveras av att lösa problem, som kan planera och strukturera ditt arbete och som trivs i en föränderlig verksamhet, kom till oss! Vi är en liten koncernfunktion där vi på ett pragmatiskt sätt löser problem och arbetar tillsammans mot våra mål. I vår organisation är det lätt att ta kontakt och skapa relationer och samarbeten på olika nivåer, något som kommer vara centralt i den här rollen.

Om HiQ
HiQ skapar en bättre värld genom att förenkla och förbättra människors liv med teknik, design och kommunikation och är en given partner till alla som vill skapa resultat som gör skillnad i en digitaliserad värld. HiQ har närmare 1 500 specialister och finns i fyra länder. Bolaget grundades 1995 och ägs sedan 2020 av Triton. För mer information och inspiration, besök www.hiq.se

Start: Enligt överenskommelse.

Omfattning: Heltid, tillsvidareanställning.

Plats: Stockholm, placering vid Slussen

Nyfiken på att veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar HiQ med EQonomy/Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på eqonomy.se och du får då svara på några korta frågor, vi tar inte emot ansökningar via mejl. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Iren Sayar på iren.sayar@wise.se eller Andreas Larsson på andreas.larsson@wise.se.

Välkommen med din ansökan!

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Ekonomichef till Dematek AB

Vill du vara med och driva och utveckla Demateks ekonomifunktion? Är du en problemlösare som vill arbeta hos Sveriges mest kompletta leverantör av lyftutrustningar? Sök då tjänsten som Ekonomichef på Dematek!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Administrativ chef med redovisningsansvar

Vill du arbeta som administrativ chef i en bred roll där du får leda ett engagerat team och samtidigt arbeta operativt med redovisning? Hos SULF får du möjlighet att arbeta i en miljö med kompetenta och härliga kollegor i en organisation som påverkar utformningen av högre utbildning, nu och i framtiden!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer