Ekonomichef till Kungl. Vetenskapsakademien

Tillsatt

Stockholm Rekrytering

Har du erfarenhet av ekonomisk verksamhetsstyrning och av ledarskap? Har du erfarenhet av stiftelsevärlden? Motiveras du av möjligheten att utveckla en funktion och dess medarbetare? Tycker du det skulle vara spännande att komma i kontakt med den vetenskapliga världen? Då kan det vara dig vi söker, läs mer nedan!

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Förtroendearbetstid
 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal

Din roll som Akademikamrer
Inom Kungl. Vetenskapsakademien tituleras din roll Akademikamrer. Du ansvarar för ett brett område innefattande redovisning, analys, lön, administration samt arkiv och informationshantering. I din roll rapporterar du till Akademiens Ständige Sekreterare, motsvarande VD, ingår i kansliets ledningsgrupp, och är chef för Akademiens ekonomiavdelning. Kungl. Vetenskapsakademien sitter i trevliga lokaler i Frescati nära Stockholms universitet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Kvalificerad redovisning enligt K3-regelverket inklusive bokslut, årsredovisning, inkomstdeklaration samt rapportering
 • Redovisning för stiftelser
 • Budgetarbete samt styrelsearbete
 • Personalansvar och ledning av team med fem medarbetare
 • Ansvar för revision och samarbete med revisionsbyrå
 • Ansvar för stiftelsejuridiska frågor samt vissa avtalsfrågor
 • Ansvar för administration kring kapitalförvaltningsfrågor
 • Ansvar för skattefrågor, pensioner och pensionsskulder
 • Arbete med rutin- och processutveckling

Din bakgrund och person
Vi söker dig med en kandidat- eller magisterexamen inom ekonomiområdet från universitet eller högskola. För att bli framgångsrik i rollen som Akademikamrer har du flerårig erfarenhet av brett ekonomiarbete och har arbetat med redovisning för stiftelser eller i en stiftelse. Du kan självständigt upprätta bokslut, årsredovisningar, inkomstdeklaration, moms och skattedeklaration enligt K3-regelverket. Du har tidigare lett och utvecklat ett team av medarbetare och är trygg i din ledarroll. Då ditt ansvarsområde är brett ser vi också att du hanterat frågor kring avtal och stiftelsejuridik, skatt, pensioner och pensionsskulder samt kapitalförvaltning. Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska, har god insikt i olika ekonomisystem samt goda kunskaper i Officepaketet. Har du tidigare erfarenhet av styrelsearbete samt att utveckla rutiner och processer inom ekonomiområdet ser vi detta som meriterande. Det finns stora möjligheter att utveckla rollen och anpassa den för kommande utveckling.

Som person är du en relationsbyggare där du trivs i rollen som knutpunkt i organisationen. Du har lätt för att kommunicera på ett tydligt sätt ut till organisationens olika delar. Du är en person som trivs med att arbeta med problemlösning och tycker om att ha ett helikopterperspektiv. Du är en lagspelare som värdesätter samarbete för att nå framgång.

Om Kungl. Vetenskapsakademien
Kungl. Vetenskapsakademien stiftades år 1739 och är en oberoende organisation vars övergripande mål är att främja vetenskaperna och stärka deras inflytande i samhället. Akademien främjar vetenskap av högsta kvalitet genom att stimulera till utveckling och förnyelse av svensk forskning. Vi stärker vetenskapens ställning i samhället genom att uppmärksamma viktiga samhällsfrågor, granska dem ur ett vetenskapligt perspektiv och kommunicera resultatet till beslutsfattare, opinionsbildare och allmänhet. VI medverkar också i samarbetet kring globala frågor, med syfte att vara en internationell, vetenskaplig aktör för hållbar utveckling. Vi menar att ett kunskapsbaserat samhälle som prioriterar utbildning, forskning och innovationer har bäst förutsättningar att möta framtidens utmaningar. Läs gärna mer på www.kva.se.

Nyfiken på att veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar Kungl. Vetenskapsakademien med EQonomy/Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på eqonomy.se och du får då svara på några korta frågor, vi tar inte emot ansökningar via mejl. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Sofie Forsman på sofie.forsman@wise.se eller Andreas Larsson på andreas.larsson@wise.se.

Välkommen med din ansökan!

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger Kungl. Vetenskapsakademien

Lilla Frescativägen 4, Stockholm

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Redovisningschef till Bilia AB

Vi på Bilia satsar på tillväxt och behöver fler engagerade medarbetare. Just nu söker vi en förändringsorienterad Redovisningschef till ett av våra redovisningsteam. Bilias vision är att bli branschens bästa servicebolag och vi vill att du är med på den resan!

Solna Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Ekonomichef till Dematek AB

Vill du vara med och driva och utveckla Demateks ekonomifunktion? Är du en problemlösare som vill arbeta hos Sveriges mest kompletta leverantör av lyftutrustningar? Sök då tjänsten som Ekonomichef på Dematek!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Administrativ chef med redovisningsansvar

Vill du arbeta som administrativ chef i en bred roll där du får leda ett engagerat team och samtidigt arbeta operativt med redovisning? Hos SULF får du möjlighet att arbeta i en miljö med kompetenta och härliga kollegor i en organisation som påverkar utformningen av högre utbildning, nu och i framtiden!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer