Senior Redovisningsekonom & Financial Controller

Tillsatt

Solna Konsultuppdrag

Quadient söker en ekonom till sitt nordiska team där man både är senior i redovisning samt kunnig som Financial Controller. Quadient önskar hyra en konsult de första 6 månaderna med ambitionen att därefter tillsvidareanställa konsulten.

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal

Du kommer att ingå i det nordiska ekonomiteamet med placeringsort i Solna och stödja den interima nordiska CFO:n med den legala redovisningen, rapportering och analys av den svenska verksamheten.

Du kommer att ha kontakt med kunder, partners, leverantörer och kollegor över hela Norden. Du kommer att vara nära den operativa verksamheten för att kunna stödja ledningsgruppen i beslutsfattandet. Du rapporterar direkt till interim CFO som även han sitter i Solna och samarbeta med den svenska Chief Accountant.

Ansvarsområden delat med Chief Accountant – Redovisning

 • Kund- och leverantörsreskontra
 • Ansvara för den legala redovisningen inkl lagerredovisning.
 • Ansvarig för månads- och årsbokslut för Sverige
 • Rapportering till Quadients huvudkontor i Frankrike
 • Koordinera förberedelserna för den årliga revisionen med externa revisorer
 • Stötta den månatliga samt årliga bokslutsprocesserna i hela Norden
 • Utveckla och dokumentera redovisningsprocesserna för att bibehålla och stärka intern kontroll
 • Bistå i löneprocessen
 • Stötta upp för resterande finansteamet i Norden vid behov

Ansvarsområden Financial Controlling

 • Finansiell rapportering och konsolidering på koncernnivå tillsammans med CFO
 • Hantera valutakurser, utländsk valuta
 • Ansvarig för den finansiella planeringen (budget, kvartalsprognoser)
 • Säkerställa optimala finansiella förutsättningarna för att uppnå affärsmålen
 • Följa upp samtliga rutiner för att säkerställa att Quadient efterlever alla interna samt externa finansiella regler, rutiner, lagar och riktlinjer
 • Avstämning av månatlig P&L och balansrapporter
 • Genomgång samt kontrollräkning av säljarnas provisioner
 • Förbereda månatliga rapporter för att följa upp och analysera resultat och prestation

Din profil
Detta är ett fantastiskt tillfälle för en skicklig ekonom med erfarenhet av både redovisning och Financial Controlling som vill utvecklas. Vi vill gärna att du har erfarenhet av en liknande roll i nordisk eller internationell verksamhet – gärna 5+ år. Du har en relevant utbildning inom ekonomi eller har förvärvat kunskaper genom arbete. Du talar flytande svenska och engelska, både skriftligt och talande. Du har goda kunskaper i hela Office och särskilt Excel.

Som person är du sannolikt en noggrann och strukturerad person med positiv attityd och ser det som en spännande utmaning att arbeta i snabb takt på ett internationellt företag. För rätt person finns stora utvecklingsmöjligheter.

Vi erbjuder
Quadient kommer att erbjuda dig en utmanande roll i en dynamisk och internationell organisation med starka värderingar. Du kommer att ingå i ett starkt motiverat team som delar intresset för att leverera stora värden både internt och externt.

About Quadient
Quadient is the driving force behind the world’s most meaningful customer experiences. By focusing on four key solution areas including Customer Experience Management, Business Process Automation, Mail-related Solutions, and Parcel Locker Solutions, Quadient helps simplify the connection between people and what matters. Quadient supports hundreds of thousands of customers worldwide in their quest to create relevant, personalized connections and achieve customer experience excellence. Quadient is listed in compartment B of Euronext Paris (QDT) and belongs to the SBF 120 index. For more information about Quadient, visit www.quadient.com.

Quadient Nordic
We are based in four countries in the Nordic (Sweden, Norway, Denmark, Finland) with the largest operations and team in Sweden. The Nordic consist of 120 employees. The business in the Nordic is mainly focused on Mail related Solutions, Graphics, Parcel Lockers and Parcel sorters. We are selling both hardware and software solutions. Quadient Nordic is part of the Emerging Operations with operations and teams across the world. 

Vill du veta mer?
Den här rekryteringen genomförs i samarbete med Wise Professionals/Eqonomy. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig konsultchef Christina Norin-Söderström på christina.norin-soderstrom@wise.se. Du är varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt då dessa hanteras löpande.

Vår rekryteringsprocess för konsulter

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

I ett första steg ringer vi dig, om vi är fortsatt intresserade av varandra träffas vi för en kompetensbaserad intervju som syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, går du vidare i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi har kontinuerliga avstämningar med konsult och kund för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Redovisningschef till Bilia AB

Vi på Bilia satsar på tillväxt och behöver fler engagerade medarbetare. Just nu söker vi en förändringsorienterad Redovisningschef till ett av våra redovisningsteam. Bilias vision är att bli branschens bästa servicebolag och vi vill att du är med på den resan!

Solna Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Ekonomichef till Dematek AB

Vill du vara med och driva och utveckla Demateks ekonomifunktion? Är du en problemlösare som vill arbeta hos Sveriges mest kompletta leverantör av lyftutrustningar? Sök då tjänsten som Ekonomichef på Dematek!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Administrativ chef med redovisningsansvar

Vill du arbeta som administrativ chef i en bred roll där du får leda ett engagerat team och samtidigt arbeta operativt med redovisning? Hos SULF får du möjlighet att arbeta i en miljö med kompetenta och härliga kollegor i en organisation som påverkar utformningen av högre utbildning, nu och i framtiden!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer