Systemekonom/Systemförvaltare till Peab

Tillsatt

Solna Rekrytering

Har du erfarenhet av ekonomi, ett stort systemintresse och vill vara med och driva Peabs digitaliseringsresa? Vi söker en prestigelös och engagerad kollega till vårt systemteam. Läs mer om rollen och ansök nedan!

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Friskvård
  • Karriärmöjligheter
  • Kollektivavtal

Din roll 
Som systemförvaltare ingår du i vår nyetablerade CSO-organisation och tillhör funktionen System- och Processutveckling. Du fungerar som kontaktperson mellan systemleverantörer och Superusers på våra ekonomiska enheter. Du arbetar med såväl utveckling som förvaltning av våra verksamhetsnära system och stöttar verksamheten i systemadministrativa frågor. Du tar initiativ till, planerar, genomför och följer upp aktiviteter för att utveckla och förbättra de ekonomiska arbetsprocesserna. Du kommer tillhöra ett team med engagerade kollegor och i din roll rapporterar du till gruppchefen för System. Din placering kan vara antingen på vårt kontor i Ängelholm eller på vårt kontor i Solna, Stockholm. 

Ditt uppdrag innefattar:

  • Systemförvaltning
  • Projektledning och planering av insatser kopplat till budget
  • Driva utveckling, förbättringar och digitalisering av arbetssätt och processer
  • Dokumentation av rutiner, processer och arbetssätt
  • Stötta och hjälpa våra interna kunder i olika ärenden

Din bakgrund och person
Vi söker dig som har Universitets/Högskoleexamen eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi- eller systemvetenskap alternativt erfarenhet från en likande roll och god problemlösningsförmåga. Du har ett stort systemintresse, förståelse för generella ekonomiska frågor och erfarenhet av att arbeta i olika ekonomiska processer. Du har arbetat med redovisning och/eller controlling och förstår den ekonomiska hanteringen av juridiska bolag. Peab är en stor koncern med processtyrda arbetssätt och för att möta våra behov söker vi en kollega som tidigare arbetat processorienterat i ett stort eller medelstort bolag.

Vi tror att du har erfarenhet av en systemförvaltarroll eller en roll som Superuser. Vi ser det som meriterande om du har arbetat med systemen UBW, IBM Controller, Bellin tm5 samt tm1 (IFRS16). Det är också starkt meriterande med ett stort intresse för, och tidigare erfarenhet av, att bygga och utveckla rapporter.

Som person trivs du i en dynamisk vardag och en omväxlande roll, där du får arbeta med förbättringar och driva utveckling. Vi behöver en person som kan driva sig själv, som tar eget ansvar och som har förmågan att kunna växla mellan perspektiv och se såväl detaljerna som helheten. För att trivas hos oss är du lösningsorienterad och har förmågan att kunna planera och prioritera ditt arbete. Du trivs i en prestigelös miljö där vi på ett engagerat sätt tillsammans hjälps åt att nå våra övergripande mål. Att bygga förtroendefulla relationer och kommunicera med många olika personlighetstyper kommer naturligt för dig och du trivs med att samarbeta med andra likväl som att arbeta självständigt.

Om Peab
Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 16 000 anställda och en omsättning på 58 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Vi har ambitionen att vara ett företag som prioriterar hållbar utveckling och ett gott miljökunnande. Att bygga för framtiden innebär för oss att det vi bygger idag även skall klara av morgondagens krav på god etik och ett genomtänkt miljöarbete. Styrkan i Peabs varumärke värderas efter vår förmåga att bygga för framtiden. Läs gärna mer på www.peab.se

Vad erbjuder vi dig?
I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Peabs kärnvärden beskriver hur vi är som personer, vad vi står för, hur vi jobbar, vad vi kan åstadkomma och vad vi vill bli uppfattade som. I alla delar av vår verksamhet arbetar vi aktivt med våra kärnvärden. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling.

Nyfiken på att veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar Peab med EQonomy/Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på eqonomy.se och du får då svara på några korta frågor, vi tar inte emot ansökningar via mejl. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Vi kommer att arbeta med löpande urval i denna process och kommer att påbörja urvalsarbetet efter jul- och nyårshelgerna i vecka v.2, 2021.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Sofie Forsman på sofie.forsman@wise.se eller Karin Rose på karin.rose@wise.se.

Välkommen med din ansökan!

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger Peab Support AB

Drottning Kristinas Esplanad 10, Solna

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Ekonomichef till Kungl. Vetenskapsakademien

Har du erfarenhet av ekonomisk verksamhetsstyrning och av ledarskap? Har du erfarenhet av stiftelsevärlden? Motiveras du av möjligheten att utveckla en funktion och dess medarbetare? Tycker du det skulle vara spännande att komma i kontakt med den vetenskapliga världen? Då kan det vara dig vi söker, läs mer nedan!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer