Anbud- och säljanalytiker till Santa Maria

Tillsatt

Solna Rekrytering

Framgångsrika Santa Maria, en del av Paulig Group, söker dig som vill bidra i deras fortsatta tillväxtresa. Har du erfarenhet av finansiell analys och vill bli en del av en nyfiken, drivande och familjär kultur med hög ambition, kan rollen som anbud- och säljanalytiker vara något för dig. Paulig Group är en stabil koncern som gör det som känns rätt i hjärtat, är bra för naturen och för samhället. Läs mer och ansök nedan!

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Föräldralön
 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal
 • Personalrabatt

Din roll
Vi vill satsa på dig som vill utvecklas med oss! I din roll är du ansvarig för anbud och säljanalys och arbetar brett med många kontaktytor, både internt och externt, och med stor möjlighet att påverka. Pauligs verksamhet är organisatoriskt uppdelade inom olika affärsområden. Rollen som anbud- och säljanalytiker ingår i affärsområdet Skandinavien och Centraleuropa och kommer främst att fokusera på den svenska försäljningsverksamheten som riktar sig till restaurang och storkök och har vissa arbetsuppgifter för hela affärsområdet Skandinavien och Centraleuropa. Du rapporterar till Country Manager Sweden och du utgår från vårt kontor i Solna.

Ditt uppdrag
Ditt uppdrag kommer vara att maximera lönsamma affärer inom restaurang och storkök med fokus på offentlig sektor genom anbudsprocessen länkat till Pauligs strategi. En del i detta är att långsiktigt utveckla anbudsprocessen, att följa upp försäljning och lönsamhet samt att proaktivt söka upp nya affärsmöjligheter inom ditt område.

Det finns stor möjlighet till påverkan i utformandet av din roll. Ditt arbete kan innefatta:

 • Maximera försäljning och lönsamhet på kort och lång sikt primärt mot kunder inom offentlig sektor
 • Driva anbudshantering långsiktigt i linje med Paulig Groups policy
 • Arbeta datadrivet med extern och intern data för att följa upp försäljning och lönsamhet på kund- och produktnivå samt föreslå åtgärder
 • Utveckla struktur för analys och stärka KAM i analysarbetet
 • Arbeta projektledande i förbättring och utveckling av samtliga delar i anbudsprocessen för att säkerställa vinnande anbud
 • Proaktivt söka efter och identifiera nya affärsmöjligheter och kunder
 • Arbeta med intern affärsplanering, uppföljning, prognostisering och handelsvillkor

Din bakgrund och erfarenhet 
Vi söker dig som har högskole- eller universitetsexamen inom ekonomiområdet samt hög generell problemlösningsförmåga. Du talar och skriver obehindrat på svenska och är van att kommunicera på engelska i både tal och skrift. Du är van vid att behandla stora mängder data, göra analyser i Excel och dra slutsatser samt sammanställa och presentera resultaten på ett visuellt och begripligt sätt. Du har en stark förståelse för hur den finansiella analysen kopplar till affären och har tidigare arbetat med, eller intresserat dig för finansiell analys. Har du erfarenhet av arbete inom Business Controlling, analysarbete mot försäljning eller med analys kopplat till strategisk upphandling är detta meriterande. Vi värdesätter också om du har erfarenhet av eller intresse för livsmedelsbranschen eller FMCG (Fast Moving Consumer Goods).

Din person
I rollen som anbud- och säljanalytiker söker vi dig med stark analytisk förmåga som på ett målmedvetet, strukturerat och affärsfokuserat sätt tar dig an utmaningar och uppgifter. Du kan se både detaljer och helhet och kan växla mellan dessa perspektiv. Du uppskattar att samarbeta och interagera med personer på olika nivåer i en organisation och du har en förmåga att skapa och bibehålla bra relationer.

Då vår verksamhet är föränderlig och expansiv behöver du ha en flexibel inställning och vara en person som motiveras av denna miljö. Då du arbetar både självständigt och i team förutsätter vi att du har förmågan att kunna planera och prioritera ditt arbete samt att projektleda och driva såväl dig själv som andra.

Om Santa Maria och Paulig Group 
Vi som arbetar på Paulig förenas i vår strävan att utforska de bästa smakerna. Vi är ett familjeägt internationellt livsmedelsföretag, grundat 1876 och kända för kvalitetsprodukter inom kaffe, matkoncept, kryddor, växtbaserade produkter samt snacks-produkter. Vårt produktsortiment inbegriper välkända varumärken som Paulig, Santa Maria, Risenta, Gold&Green och Poco Loco. Koncernen har cirka 2 100 medarbetare i 13 länder och nettoomsättningen uppgick år 2019 till 921 miljoner euro. Läs gärna mer på santamariaworld.com samt pauliggroup.com

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Santa Maria och Paulig Group med EQonomy/Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på eqonomy.se och du får då svara på några korta frågor, vi tar inte emot ansökningar via mejl. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Vi kommer att arbeta med löpande urval i denna process. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sofie Forsman på sofie.forsman@wise.se.

Tycker du att detta låter intressant och vill vara med på vår resa – välkommen med din ansökan!

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Redovisningschef till Bilia AB

Vi på Bilia satsar på tillväxt och behöver fler engagerade medarbetare. Just nu söker vi en förändringsorienterad Redovisningschef till ett av våra redovisningsteam. Bilias vision är att bli branschens bästa servicebolag och vi vill att du är med på den resan!

Solna Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Ekonomichef till Dematek AB

Vill du vara med och driva och utveckla Demateks ekonomifunktion? Är du en problemlösare som vill arbeta hos Sveriges mest kompletta leverantör av lyftutrustningar? Sök då tjänsten som Ekonomichef på Dematek!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Administrativ chef med redovisningsansvar

Vill du arbeta som administrativ chef i en bred roll där du får leda ett engagerat team och samtidigt arbeta operativt med redovisning? Hos SULF får du möjlighet att arbeta i en miljö med kompetenta och härliga kollegor i en organisation som påverkar utformningen av högre utbildning, nu och i framtiden!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer