Redovisningsspecialist inom norsk redovisning och skatt till Fortum

Tillsatt

Solna Rekrytering

Fortum skapar en ny roll och söker en processorienterad Redovisningsspecialist med inriktning på norsk redovisning, skatt och moms (MVA). I din roll ansvarar du för processer rörande redovisning, skatt och MVA för våra norska bolag och fungerar som våra redovisningsteams stöd i detta. Du är en del av vår Shared Service Organisation, Financial Services, och verkar med stor självständighet och med många kontaktytor inom vår organisation. Din placering kan vara på något av våra nya kontor, antingen i Stockholm eller i Oslo.

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Föräldralön
 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal

Din roll
Hos oss tituleras din roll Accounting and Tax Specialist Norge och fungerar som länken mellan vår redovisningsenhet inom Financial Services, koncernekonomi och koncernskatt. Du hjälper dina redovisningskollegor med planering, koordinering och rådgivning vad gäller de norska bolagen. Du är involverad i arbetet att tillse optimala processer och rutiner för våra norska bolag och kommer få agera mycket självständigt och ha stor frihet i att driva ditt arbete. Din placering är antingen på vårt nya kontor i Solna eller på vårt nya centrala kontor i Oslo. I din roll rapporterar du till Teamlead Accounting and Tax.

Ansvarsområden i rollen:

 • Processägarskap för alla legala redovisningsfrågor, moms och skatt för de norska bolagen
 • Upprätta årsredovisningar, inkomstdeklarationer samt rapportering för de norska bolagen
 • Koordinera lokala revisionsprocesser och ansvara för årsredovisningsprocessen
 • Koordinera och stötta intern och extern skatterapportering såväl som kommunikation rörande lokala skatteärenden med berörda myndigheter
 • Informera och utbilda om nyheter och regler inom berörda ansvarsområden
 • Ansvara för att sätta upp och förfina processer och rutiner inom berörda ansvarsområden
 • Tillsätta och driva utredningar i projektform rörande redovisnings och skattefrågor kopplat till området, på såväl legal nivå som på koncernnivå

I din roll samarbetar du med övriga kollegor inom Financial Services samt med koncernekonomi, koncernskatt och ekonomifunktionen på våra olika divisioner. I din roll kan du förvänta dig att resa några gånger per år till våra andra nordiska länder.

Vi erbjuder dig
Rollen som Accounting and Tax Specialist Norge ger dig en unik insyn i redovisnings- och skatteprocesserna inom Fortumkoncernen. Du kommer ha möjlighet att utveckla din expertis och din kunskap inom Fortum Financial Services i en utmanande och versatil miljö. Vi ser fram emot att du bidrar till våra sätt att arbeta och bygga redovisnings- och skattekompetens inom vår enhet.

Din bakgrund och person
För att lyckas och vara framgångsrik i rollen som Accounting and Tax Specialist Norge har du en universitet- eller högskoleutbildning inom ekonomi alternativt yrkesexamen inom ekonomiområdet samt flerårig erfarenhet av kvalificerad redovisning enligt NGAAP, IFRS-light och norska skatteregler.

Du har ett stort intresse för redovisning och skattefrågor och har en god förståelse för hur inkomstskatt och moms fungerar. Vi arbetar i system såsom Oracle eBS Financials, Hyperion Financial Management, Cognos BI och Click View så erfarenhet av dessa eller andra moderna system önskar vi att du har. Du behärskar Officepaketet väl, och Excel i synnerhet. Har du tidigare erfarenhet av ett processinriktat arbetssätt, av att arbeta i stora bolag eller vår bransch ser vi detta som ett plus. Likaså är det meriterande med erfarenhet av IFRS samt om du tidigare arbetat med att sätta upp struktur, processer och rutiner inom redovisning, inkomstskatt och moms. Då vi verkar i en nordisk kontext behöver du känna dig bekväm med att tala och skriva såväl på svenska eller norska som på engelska.

Vi söker dig som är en målmedveten, strukturerad och lösningsorienterad individ. Du har förmågan att ta initiativ inom ditt arbete och har ett stort intresse för att hålla dig ajour med regler och nyheter inom ditt område. Du är trygg som person och trivs med att jobba i en föränderlig miljö. För oss är det viktigt att du i din planering har en förmåga att ta hänsyn till såväl helheten som detaljer.

Du är en person som kan skapa samarbete med personer på olika nivåer i vår organisation. Du anpassar din kommunikation efter din motpart och uppskattar att samverka med andra samt dela med dig av din information och expertis för att nå önskade resultat. Vi uppskattar en kollega som vill bidra till vår organisation och till ett gott och balanserat arbetsklimat. Detta är en heltidstjänst med start enligt överenskommelse, men gärna så snart som möjligt.

Om Fortum
Fortum är ett ledande energibolag som utvecklar och erbjuder våra kunder lösningar inom el, värme, kyla, återvinning och avfallshantering. Fortum tillhandahåller också tjänster för andra företag i energibranschen. Fortum omsätter ca 4,5 mdr Euro och har ca 9000 medarbetare. Läs gärna mer på www.fortum.se

Vill du veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar Fortum med EQonomy/Wise Professionals. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mejl, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på eqonomy.se och du får då svara på några korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi arbetar med att tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna i början av processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sofie Forsman på sofie.forsman@wise.se. Vi kommer arbeta med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan om rollen känns rätt för dig! Vi värnar om din integritet och behandlar allas personuppgifter enligt GDPR förordningen (läs mer här).

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Redovisningschef till Bilia AB

Vi på Bilia satsar på tillväxt och behöver fler engagerade medarbetare. Just nu söker vi en förändringsorienterad Redovisningschef till ett av våra redovisningsteam. Bilias vision är att bli branschens bästa servicebolag och vi vill att du är med på den resan!

Solna Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Ekonomichef till Dematek AB

Vill du vara med och driva och utveckla Demateks ekonomifunktion? Är du en problemlösare som vill arbeta hos Sveriges mest kompletta leverantör av lyftutrustningar? Sök då tjänsten som Ekonomichef på Dematek!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer

Tillsatt

Administrativ chef med redovisningsansvar

Vill du arbeta som administrativ chef i en bred roll där du får leda ett engagerat team och samtidigt arbeta operativt med redovisning? Hos SULF får du möjlighet att arbeta i en miljö med kompetenta och härliga kollegor i en organisation som påverkar utformningen av högre utbildning, nu och i framtiden!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer