Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Redovisningsspecialist inom norsk redovisning och skatt till Fortum

Stockholm
Fortum skapar en ny roll och söker en processorienterad Redovisningsspecialist med inriktning på norsk redovisning, skatt och moms (MVA). I din roll ansvarar du för processer rörande redovisning, skatt och MVA för våra norska bolag och fungerar som våra redovisningsteams stöd i detta. Du är en del av vår Shared Service Organisation, Financial Services, och verkar med stor självständighet och med många kontaktytor inom vår organisation. Din placering kan vara på något av våra nya kontor, antingen i Stockholm eller i Oslo.

Din roll
Hos oss tituleras din roll Accounting and Tax Specialist Norge och fungerar som länken mellan vår redovisningsenhet inom Financial Services, koncernekonomi och koncernskatt. Du hjälper dina redovisningskollegor med planering, koordinering och rådgivning vad gäller de norska bolagen. Du är involverad i arbetet att tillse optimala processer och rutiner för våra norska bolag och kommer få agera mycket självständigt och ha stor frihet i att driva ditt arbete. Din placering är antingen på vårt nya kontor i Solna eller på vårt nya centrala kontor i Oslo. I din roll rapporterar du till Teamlead Accounting and Tax.

Ansvarsområden i rollen:

  • Processägarskap för alla legala redovisningsfrågor, moms och skatt för de norska bolagen
  • Upprätta årsredovisningar, inkomstdeklarationer samt rapportering för de norska bolagen
  • Koordinera lokala revisionsprocesser och ansvara för årsredovisningsprocessen
  • Koordinera och stötta intern och extern skatterapportering såväl som kommunikation rörande lokala skatteärenden med berörda myndigheter
  • Informera och utbilda om nyheter och regler inom berörda ansvarsområden
  • Ansvara för att sätta upp och förfina processer och rutiner inom berörda ansvarsområden
  • Tillsätta och driva utredningar i projektform rörande redovisnings och skattefrågor kopplat till området, på såväl legal nivå som på koncernnivå

I din roll samarbetar du med övriga kollegor inom Financial Services samt med koncernekonomi, koncernskatt och ekonomifunktionen på våra olika divisioner. I din roll kan du förvänta dig att resa några gånger per år till våra andra nordiska länder.

Vi erbjuder dig
Rollen som Accounting and Tax Specialist Norge ger dig en unik insyn i redovisnings- och skatteprocesserna inom Fortumkoncernen. Du kommer ha möjlighet att utveckla din expertis och din kunskap inom Fortum Financial Services i en utmanande och versatil miljö. Vi ser fram emot att du bidrar till våra sätt att arbeta och bygga redovisnings- och skattekompetens inom vår enhet.

Din bakgrund och person
För att lyckas och vara framgångsrik i rollen som Accounting and Tax Specialist Norge har du en universitet- eller högskoleutbildning inom ekonomi alternativt yrkesexamen inom ekonomiområdet samt flerårig erfarenhet av kvalificerad redovisning enligt NGAAP, IFRS-light och norska skatteregler.

Du har ett stort intresse för redovisning och skattefrågor och har en god förståelse för hur inkomstskatt och moms fungerar. Vi arbetar i system såsom Oracle eBS Financials, Hyperion Financial Management, Cognos BI och Click View så erfarenhet av dessa eller andra moderna system önskar vi att du har. Du behärskar Officepaketet väl, och Excel i synnerhet. Har du tidigare erfarenhet av ett processinriktat arbetssätt, av att arbeta i stora bolag eller vår bransch ser vi detta som ett plus. Likaså är det meriterande med erfarenhet av IFRS samt om du tidigare arbetat med att sätta upp struktur, processer och rutiner inom redovisning, inkomstskatt och moms. Då vi verkar i en nordisk kontext behöver du känna dig bekväm med att tala och skriva såväl på svenska eller norska som på engelska.

Vi söker dig som är en målmedveten, strukturerad och lösningsorienterad individ. Du har förmågan att ta initiativ inom ditt arbete och har ett stort intresse för att hålla dig ajour med regler och nyheter inom ditt område. Du är trygg som person och trivs med att jobba i en föränderlig miljö. För oss är det viktigt att du i din planering har en förmåga att ta hänsyn till såväl helheten som detaljer.

Du är en person som kan skapa samarbete med personer på olika nivåer i vår organisation. Du anpassar din kommunikation efter din motpart och uppskattar att samverka med andra samt dela med dig av din information och expertis för att nå önskade resultat. Vi uppskattar en kollega som vill bidra till vår organisation och till ett gott och balanserat arbetsklimat. Detta är en heltidstjänst med start enligt överenskommelse, men gärna så snart som möjligt.

Om Fortum
Fortum är ett ledande energibolag som utvecklar och erbjuder våra kunder lösningar inom el, värme, kyla, återvinning och avfallshantering. Fortum tillhandahåller också tjänster för andra företag i energibranschen. Fortum omsätter ca 4,5 mdr Euro och har ca 9000 medarbetare. Läs gärna mer på www.fortum.se

Vill du veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar Fortum med EQonomy/Wise Professionals. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mejl, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på eqonomy.se och du får då svara på några korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi arbetar med att tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna i början av processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sofie Forsman på sofie.forsman@wise.se. Vi kommer arbeta med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan om rollen känns rätt för dig! Vi värnar om din integritet och behandlar allas personuppgifter enligt GDPR förordningen (läs mer här).

Förmåner: Friskvård, Föräldralön, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal