Redovisningschef till Peab Support

Tillsatt

Solna Rekrytering

Har du erfarenhet av kvalificerad redovisning och rapportering i storbolag? Har du arbetat med att utveckla medarbetare i ett team? Vi söker en prestigelös och engagerad ledare till vårt redovisningsteam för Bygg och Anläggning inom vår Shared Service Organisation, Peab Support. Läs mer om rollen och ansök nedan!

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Friskvård
  • Karriärmöjligheter
  • Kollektivavtal

Din roll 
Som redovisningschef leder du 7 seniora medarbetare inom affärsområdet Bygg och Anläggning, där några av de största och mest transaktionsintensiva bolagen inom Peab finns. Vardagen hos Peab är föränderlig och i din roll har du många kontaktytor inom koncernen och fungerar som en kontaktpunkt för många av dina kollegor. Inom affärsområdet arbetar vi med Byggkonstruktionsföretag och Anläggningsföretag. Om du inte tidigare har erfarenhet av vår verksamhet förutsätter vi att du är nyfiken på att lära dig!

I ditt uppdrag ingår att vidareutveckla ett lag av seniora medarbetare och skapa en trygg och leveranssäker organisation där varje individ trivs, utvecklas och kan ta ansvar. I uppdraget ingår även att tydliggöra och förbättra existerande ekonomiprocesser, flöden och arbetssätt. Ett systembyte har genomförts och fokus ligger nu på att använda systemet på bästa sätt, fokusera på värdeskapande uppgifter och renodla för att få ett effektivt arbete, processer och rutiner.

Ansvarsområden:

  • Övergripande legalt ansvar för redovisning och rapportering för affärsområdet
  • Driva utveckling, förbättringar och digitalisering av arbetssätt och processer
  • Leda och utveckla medarbetarna i gruppen
  • Samverka med övriga affärsområden, reskontragrupper, lön, controlling och koncernekonomi
  • Arbetsmiljöansvar
  • Aktiv medverkan i ledningsgrupp
  • Budget- och prognosansvar för den egna gruppen

Kulturen hos oss på Peab Support är prestigelös och vi hjälps åt för att nå gemensamma mål. God kollegialitet och delaktighet är något vi prioriterar högt och som präglar vår vardag. Det hoppas vi att du delar med oss.

Din bakgrund och person
Vi söker dig som har Universitets- eller Högskoleexamen inom ekonomiområdet alternativt erfarenhet från en liknande roll samt god problemlösningsförmåga. Du har tidigare erfarenhet av att leda och coacha medarbetare och har haft formellt personalansvar. Du är trygg i din redovisningskompetens och har erfarenhet av att upprätta årsredovisningar och beräkna skatt enligt K3 och K2-regelverken. Peab är en stor koncern med processtyrda arbetssätt och för att möta våra behov söker vi en kollega som tidigare arbetat processorienterat i ett stort eller medelstort bolag. Vi ser det som en stor fördel om du har erfarenhet av projektredovisning och successiv vinstavräkning. Du är van att driva projekt inom processförbättringar och kan agera som kravställare mot supportorganisation.

Som person trivs du i en dynamisk vardag och i en omväxlande roll. För att lyckas i rollen som Redovisningschef för Bygg och Anläggning är det viktigt att du är trygg i din egen kompetens och har integritet. Du trivs med att leda andra och du brinner för att hjälpa medarbetarna att prestera på topp i sitt arbete. Du kan via ett pragmatiskt förhållningssätt analysera arbetsflödet och ifrågasätta resultat. Du är bekväm med att arbeta med operativa redovisningsfrågor men också att kunna se och prioritera ditt eget samt din grupps arbete från ett helikopterperspektiv. Att kontinuerligt arbeta med förbättringar triggar dig och du försöker alltid effektivisera i den mån det är möjligt. Vidare är du flexibel, noggrann samt förstår vikten av att utnyttja potentialen i dina kollegor.

Om Peab
Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 16 000 anställda och en omsättning på 58 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Vi har ambitionen att vara ett företag som prioriterar hållbar utveckling och ett gott miljökunnande. Att bygga för framtiden innebär för oss att det vi bygger idag även skall klara av morgondagens krav på god etik och ett genomtänkt miljöarbete. Styrkan i Peabs varumärke värderas efter vår förmåga att bygga för framtiden. Läs gärna mer på www.peab.se

Vad erbjuder vi dig?
I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Peabs kärnvärden beskriver hur vi är som personer, vad vi står för, hur vi jobbar, vad vi kan åstadkomma och vad vi vill bli uppfattade som. I alla delar av vår verksamhet arbetar vi aktivt med våra kärnvärden. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling.

Nyfiken på att veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar Peab Support med EQonomy/Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på eqonomy.se och du får då svara på några korta frågor, vi tar inte emot ansökningar via mejl. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sofie Forsman på sofie.forsman@wise.se.

Välkommen med din ansökan!

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger Peab Support AB

Drottning Kristinas Esplanad 10, Solna

Fler tillsatta jobb

Tillsatt

Ekonomichef till Kungl. Vetenskapsakademien

Har du erfarenhet av ekonomisk verksamhetsstyrning och av ledarskap? Har du erfarenhet av stiftelsevärlden? Motiveras du av möjligheten att utveckla en funktion och dess medarbetare? Tycker du det skulle vara spännande att komma i kontakt med den vetenskapliga världen? Då kan det vara dig vi söker, läs mer nedan!

Stockholm Tipsa en vän

Läs mer