Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Partsrådet söker en ekonomiansvarig

Söker du en bred och omväxlande roll som ekonomiansvarig i en organisation som verkar för ett bättre arbetsliv? Är du även intresserad av att arbeta med verksamhetsuppföljning? Då kan denna roll vara rätt för dig!

Om rollen
I din roll som ekonomiansvarig ansvarar du självständigt för den löpande redovisningen, löneadministrationen, tertial- och årsbokslut samt upprättande av årsredovisningen. Detta uppskattas utgöra ca. 30% av din tid.

Resterande tid kommer du att ägna åt att följa upp det nya arbetsområdet Hållbart arbetsliv. Du kommer att ansvara för att utveckla och implementera ett uppföljningssystem för att bland annat följa vilka tjänster som myndigheterna avropar, vilka som är beställande lokala parter samt säkra kopplingen mellan beställning och leverans av tjänster från aktuella partners.

Du arbetar nära programchefen för Hållbart arbetsliv och Partsrådets kanslichef och du samarbetar även med Trygghetsstiftelsens ekonomichef när det gäller kapitalförvaltning.

Vem söker vi?
Du har flera års dokumenterad erfarenhet av redovisning där du självständigt har gjort bokslut samt upprättat årsredovisning enligt K3. Har du erfarenhet av ekonomisystemet Agresso/Unit4 och lönesystemet Agda är det meriterande.  Du är mycket bra på att systematisera data och att använda Excel. Du har även erfarenhet av att presentera finansiella data så att ledningen och andra intressenter förstår och får stöd för sitt beslutsfattande. Vidare har du en treårig akademisk examen inom ekonomi. 

Som person tar du arbete och prestation på allvar och du får ditt arbete slutfört på ett strukturerat sätt. Du är noggrann, prestigelös och förhåller dig till andra på ett öppet och accepterande sätt och får andra att känna sig bekväma samt etablerar trovärdighet.

Om Partsrådet
Partsrådet är en ideell förening som består av arbetsgivare och fack på central nivå inom staten. Tillsammans tillhandahåller vi verktyg för ett bättre arbetsliv, bättre lönebildning, bättre arbetsmiljö, bättre samverkan och bättre utveckling på statliga arbetsplatser. Att skapa en bättre arbetsdag varje dag, är syftet för vårt arbetsområde Hållbart arbetsliv. Genom nytänkande, enkla och förtroendeskapande tjänster är målet att skapa friska och engagerade arbetsplatser inom statlig sektor. Läs mer om Rådet för partsgemensamt stöd på det statliga avtalsområdet, Partsrådet, på www.partsradet.se och ta del av vår verksamhetsberättelsen här.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Partsrådet med EQonomy/Wise Professionals. Önskar du mer information kontakta ansvarig rekryteringskonsult Elin Allskog (elin.allskog@eqonomy.se). Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan. Varmt välkommen att söka!

Förmåner: Friskvård, Lunchförmåner