Skip to content

Systemekonom

Stockholm
Ansök senast 18 Jun 2024
Är du ekonom med stort systemintresse som vill vara med och fortsätta driva utveckling och modernisering av kund- och leverantörsfakturahantering? Vill du vara del av ett nordiskt bolag som arbetar långsiktigt och hållbart med hög kvalitet? Då är kanske rollen som systemekonom på JM ditt nästa steg?

Om tjänsten

I rollen som systemekonom ingår du i teamet Financial Services som hanterar JMs kund- och leverantörsfakturor. Som systemekonom fångar du upp verksamhetens behov av effektiviseringar, digitaliseringar och förbättringar i system och agerar länken mellan ekonomi och IT. Du ges i denna roll möjlighet att bidra till att JMs kund- och leverantörshantering även framöver ligger i framkant!

På JM sker delar av vårt utvecklingsarbete i agila team. Tillsammans med andra ekonomer, verksamhetsutvecklare och IT-specialister ingår du i ett team där du är process- och produktägare för kundfakturasystemet SAP ECC och leverantörsfakturasystemet SAP VIM. Rollen som process- och produktägare innefattar bland annat att du ansvarar för att prioritera behov, kravställa och samordna tester i systemen. Du får möjlighet att i denna roll bidra till att både förvalta och utveckla process och system.

 Under hösten 2024 kommer JM genomföra uppgradering till den senaste versionen av SAP, S/4 Hana. Det är ett av flera utvecklingsprojekt framöver som kommer ge dig unika möjligheter att knyta värdefulla kontakter inom JM och även bli superuser inom dina processer i S/4 Hana.

Din profil

För att lyckas i rollen som systemekonom på JM har du arbetat praktiskt med kund- och leverantörsfakturahantering och du har en bred ekonomisk förståelse. Du har ett stort systemintresse och har tillsammans med IT arbetat med systemförvaltning och/eller utveckling i SAP eller något annat större affärssystem. Vidare har du goda kunskaper i engelska då koncerngemensamma instruktioner framöver i större utsträckning kommer skrivas på engelska och fler möten hållas på engelska.

Som person är du analytisk och lösningsorienterad med en stor nyfikenhet och vilja att lära nytt. Vidare ser vi det som en självklarhet att du är strukturerad och engagerad i det du gör. Du är energisk med förmåga att fatta beslut och du tycker om driva ditt arbete framåt. För att passa in i JMs vänliga kultur är det viktigt att du är öppen för samarbete, lyhörd mot dina kollegor och prestigelös som person.

Om JM

På JM ska du kunna prestera och få nya utmanande arbetsuppgifter när de gamla blivit för små. Vi vill skapa förutsättningar att du kan känna stolthet över din karriär och det gör vi genom att tänka långsiktigt i allt vi gör. De hus vi bygger i dag ska stå i minst hundra år. De ska bli hem åt människor som ännu inte är födda och därför är hållbarhet vårt ansvar och vår ambition. Vi har lyft in FNs globala mål för hållbar utveckling i vår verksamhet, det innebär olika åtaganden som till exempel att år 2030 ska JMs klimatpåverkande utsläpp vara nära noll och att 20% av våra hantverkare ska vara kvinnor. 

Genom att arbeta hos oss är du med och förändrar branschen. 

Om anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på huvudkontoret i Solna och under hösten kommer JM flytta till nya lokaler i Haga Norra.

Startdatum på anställningen är flexibelt och kommer att bestämmas enligt överenskommelse.

Nyfiken på att veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar JM med Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se och du får då svara på några korta frågor. Vi tar inte emot ansökningar via mejl. Webbaserade tester och bakgrundskontroll kommer vara en del av denna rekryteringsprocess i nästa steg. Vi kommer att göra urval och intervjuer löpande.

Har du frågor om tjänsten är du hjärtligt välkommen att kontakta Karin Steenstrup på karin.steenstrup@wise.se. Vi intervjuar löpande så rollen kan tillsättas före sista ansökningsdatum.

Stort lycka till och välkommen med din ansökan!