Skip to content

Ekonomi- och administrationschef

Stockholm
Ansök senast 28 May 2024
Älskar du siffror, förändringsledning och vatten? Då har vi jobbet för dig! Vi är en global organisation med 1400 personer världen över och cirka 40 här i Sverige. Nu söker vi på WaterAid en ekonomi- och administrationschef!

Om tjänsten

Vi söker dig som är erfaren chef, som drivs av resultat och utveckling, och som vill vara med och bygga en innovativ, digital, kommunikativ och snabbfotad kultur. Tillsammans ser vi till att människor världen över får tillgång till rent vatten, toaletter och hygien. Vårt arbete bidrar till minskad fattigdom och stärkt klimatanpassning – och ökar chansen att barn och vuxna kan leva ett friskt och värdigt liv där de kan gå i skolan och arbeta. 

Som medarbetare på WaterAid Sverige är du en del av vår svenska organisation samtidigt som du arbetar nära kollegor i WaterAids globala federation. I din roll som ekonomi- och administrationschef för WaterAid Sverige leder du ett team med tre medarbetare bestående av en redovisningsekonom, en global controller och en administrativ assistent. Du ansvarar för legal redovisning, ekonomistyrning och rapportering både internt och externt. Du driver strategiskt och visionärt ekonomi- och administrationsarbete framåt samt leder, planerar och kvalitetssäkrar avdelningens arbete och leverans.

I rollen förväntas du driva förbättrings- och effektiviseringsarbete kopplat till våra ekonomisystem för att utveckla och förenkla för verksamheten i budget och uppföljningsarbete. Du uppmuntras att ta stort ansvar i ledningsgruppen och förväntas bidra även utanför ekonomiområdet till hur WaterAid ska utvecklas framåt. Du medverkar även i ett globalt ledningsforum inom ekonomi och finansiering. Du kommer att ha regelbunden kontakt med globala kollegor runtom i världen.

I övrigt innefattar rollen:

  • Huvudansvar för relation med och regeluppfyllnad gentemot Svensk Insamlingskontroll.
  • Rapportering internt och externt samt samordning med myndigheter, revisorer, bank etc.
  • Utveckling och systemansvar för ekonomi- och IT-system.
  • Löpande utveckling och förbättring av alla processer och rutiner relaterade till uppdraget, samt säkerställa att alla styrdokument och allt arbete inom avdelningen följer federationsövergripande riktlinjer och processer, lagar och branschriktlinjer.

Om dig

Vi söker dig med god erfarenhet inom redovisning, som är bokslutssjälvständig och tidigare har gjort årsbokslut och årsredovisningar. Du har tidigare haft en liknande chefsroll, har deltagit i ledningsgruppsarbete och har erfarenhet av att leda och driva utveckling och effektiviseringsarbete inom ekonomi och systemfrågor.

Vi tror att du har arbetat i ideell verksamhet/insamlingsorganisation och har erfarenhet av att ha verkat i en global organisation eller företag. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska såväl i tal som i skrift. Du har god strategisk och analytisk förmåga då du behöver kunna sätta dig in i olika frågor på kort tid.

Vi söker dig som är van att navigera i en komplex och global miljö, och tycker om att samverka och skapa goda relationer. Eftersom ekonomifunktionen är central inom organisationen är det viktigt att du pedagogiskt och tydligt kan förklara frågor inom ditt expertisområde även för kollegor som inte är lika insatta som du.

Vi tror också att du är:

  • Noggrann, strukturerad och prestigelös
  • Öppen, förändrings- och lösningsinriktad
  • Driven och självgående med en vilja att jobba både operativt och strategiskt
  • Mål- och resultatfokuserad

Vi erbjuder

En spännande roll inom en organisation som verkligen gör stor skillnad. Du blir en del av ett team som arbetar nära varandra och tillsammans bidrar till ett större sammanhang. Med en generös hybridarbetspolicy har du möjlighet att arbeta hemifrån eller från våra lokaler i Solna utanför Stockholm. Du får ett brett internationellt nätverk av kollegor och externa kontakter, såväl i våra medlemsländer som i de länder där WaterAid har programverksamhet. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start så snart som möjligt efter överenskommelse.

 

Har vi fångat ditt intresse?

I den här rekryteringen samarbetar WaterAid med Eqonomy/Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på eqonomy.se och du får då svara på några korta frågor, vi tar inte emot ansökningar via mejl. Om du går vidare i processen kommer du senare att få genomföra två arbetspsykologiska tester. På WaterAid tar vi safeguarding på största allvar och vi gör vårt yttersta för att inte sårbara unga och vuxna ska utsättas för någon form av skada eller brott. Därför gör vi för slutkandidaten även en bakgrundskontroll. Vi jobbar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt!

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jonatan Lundberg via jonatan.lundberg@eqonomy.se.

Varmt välkommen att söka!

 

Om WaterAid

WaterAid Sverige är del av den internationella federationen WaterAid och tillsammans med våra över 1 400 kollegor verkar vi i 30 länder. Vi är en global organisation med en bred mix av kompetenser. Vårt gemensamma uppdrag är tydligt. Vi jobbar för att alla människor överallt ska ha tillgång till rent vatten, toaletter och hygien.

WaterAid Sverige är en inspirerande arbetsplats som erbjuder en spännande och händelserik vardag på jobbet. Att arbeta för oss är utvecklande och givande. Du får insyn i hur organisationen arbetar både i Sverige och globalt.

WaterAid Sverige har hög medarbetarnöjdhet och är en arbetsplats där medarbetare skattar inkludering, eget inflytande, bemötande, ledarskap, innovationskultur, samarbete med kollegor, hållbar arbetsbelastning och generell trivsel mycket högt. Vi erbjuder olika typer av kompetensutveckling, vi har en generös friskvårdspeng och en friskvårdstimme per vecka samt många olika typer av inspirerande personalaktiviteter.

Vi tror att en variation av perspektiv, erfarenheter och bakgrunder skapar kompetenta, innovativa och nyfikna team. Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb