Group Accounting Manager

Solna Rekrytering

Vill du kombinera ditt intresse för koncernredovisning med att driva digitalisering och utvecklingsfrågor i konsoliderings- och planeringssystemet OneStream? ICA Gruppen förstärker nu sitt team inom koncernredovisning till kontoret i Solna. Låter det som något för dig? Då har du hittat rätt!

Sök rollen Senast 28 augusti, 2022

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal

Om tjänsten
I denna roll kommer du ingå i Koncernredovisningsteamet för ICA Gruppen som består av 6 personer och du rapporterar till Koncernredovisningschefen.
Rollen är en kombinerad roll, där ena delen består av att vara delaktig i koncernens bokslut och bidra i Koncernredovisningsgruppens, Group Accounting och Controllings gemensamma uppgifter. Den andra delen är att vara applikationsägare för utfallsrapporteringen (Actuals) i vårt konsoliderings- och planeringssystem OneStream. 

I koncernboksluten kommer du ta emot rapportering av utfall från ett eller flera bolag/segment, ansvara för kvalitetsgranskning och att rapporteringen har gjorts i enlighet med koncernens redovisningsprinciper, ICA Accounting Manual. Du har en stöttande och rådgivande funktion och får vara delaktig i mer eller mindre komplexa redovisningsfrågor. Du är delaktig i koncernens interna och externa rapportering samt konsolidering av underkoncerner. Rollen innefattar också:

 • Delaktig i löpande förändrings- och förbättringsprojekt.
 • Samarbete med controllers för att säkra hög kvalitet i redovisningen.
 • Du har ett nära samarbete med de rapporterande bolagen.

I rollen kommer du också att vara applikationsägare av Actuals i OneStream. Du ansvarar för förvaltning och utveckling av applikationen och säkerställer att denna ständigt utvecklas för att förbättra boksluts- och rapporteringsprocessen. Du jobbar i ett nära samarbete med den funktionella ägaren av OneStream och IT. Du ser fram emot att bli väl insatt i OneStreams dimensioner och kuber samt ICAs IT-riktlinjer för den tekniska utvecklingen och arbetssätt. Du kommer också att:

 • Hantera och leda förändringsarbete i systemet
 • Ta fram utbildningsmaterial och stötta användare
 • Vara del i beslutsfattande kring förvaltning och utveckling
 • Göra enklare utveckling i systemet
 • Göra enklare utveckling i systemet

Vem är du?
Vi tror att du har jobbat 2-4 år med redovisning, revision eller internt i en ekonomifunktion. Du är duktig inom redovisning och har arbetat med kvartalsrapporter och årsredovisning. Vidare har du lätt för att sätta dig in i system och stimuleras av att driva utveckling framåt. Du har kanske varit super-user, kravställare eller lärt upp nyanställda i ditt tidigare ekonomisystem.

Erfarenhet av koncernredovisning, IFRS, OneStream och HFM är meriterande och kommer hjälpa dig i rollen, men inget krav.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska samt är en van användare i Excel och Powerpoint.

Hos oss kommer dina egenskaper till sin rätt om du gillar struktur, har sinne för detaljer och noggrannhet. Dessutom ser vi gärna att du är en prestigelös, strukturerad och självgående person som tycker om att ta egna initiativ. Här kommer du att trivas om du stimuleras av en miljö som utmärks av en stark entreprenörskapsanda och har förmågan att hantera snabba förändringar.

Mer om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start så snart som möjligt efter sommaren. Vi tillämpar 6 månader provanställning. Kontoret är beläget i Stockholm, Solna och vi har ett flexibelt arbetssätt där vi ses på kontoret men också har möjlighet att jobba på distans.

Vill du göra varje dag lite enklare ihop med oss?Det är nämligen precis det vi vill göra. För våra kunder och för oss själva. Vi vill att alla ska kunna må bättre, handla bekvämare, laga bättre mat och leva i ett mer hållbart samhälle. Och det är du och vi tillsammans som gör det här. För att lyckas med det måste vi hela tiden utmana oss själva. Vi måste hela tiden jobba ihop för att behålla bra relationer, goda samarbeten och det där starka entreprenörsdrivet för att fortsätta att utvecklas. Innovation och digitalisering är otroligt viktigt för oss. Det är så vi hittar lösningar som håller för framtiden. När det gäller din egen utveckling finns det otroliga möjligheter då vi jobbar inom så många olika områden. Det betyder att du kan hitta din egen väg framåt och påverka hur du själv ska utvecklas och växa. Allt det här kombinerat tycker vi skapar riktigt bra förutsättningar för att du och vi ska kunna hänga ihop riktigt länge – och ha kul längs vägen.

Har vi väckt ditt intresse?
I den här rekryteringen samarbetar ICA Gruppen med EQonomy/Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på eqonomy.se och du får då svara på några korta frågor. Vi värnar om din integritet och behandlar allas personuppgifter enligt GDPR förordningen, därför kan vi inte ta emot din ansökan via mail.

Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Då denna annons kommer att ligga ute över semestrarna i sommar ber vi om överseende för att återkoppling och svarstider kommer att dröja.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jonatan Lundberg via jonatan.lundberg@eqonomy.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök rollen Senast 28 augusti, 2022

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Kontakta mig för mer information

Jonatan Lundberg

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 28 augusti, 2022

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

Senior Utbildare

Är du en passionerad ekonom med erfarenhet inom bank? Är du pedagogisk och vill utvecklas i en roll där du på ett glädjefyllt sätt får vara med och utbilda och utveckla andra? Just nu söker Bonanza Education en Senior Utbildare som vill vara med på deras fortsatta framgångsresa.

Stockholm Sista ansökningsdag: 15 september, 2022 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Nytt

Financial Administrator till Kreab Worldwide

Är du en driven ekonom som älskar att lära dig nya saker och som brinner för att hitta smartare och mer effektiva arbetssätt? Kreab Worldwide är ett bolag i tillväxt som utöver huvudkontoret i Stockholm numera har 24 kontor runt om i världen. Här erbjuds du möjlighet till utvecklande arbetsuppgifter och du får bli del av ett internationellt företag. Kom och väx med Kreab Worldwide!

Stockholm Sista ansökningsdag: 17 september, 2022 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Nytt

Gruppchef Ekonomi

”Är du en trygg ledare som letar efter nästa utmaning? Har du god erfarenhet av att arbeta med hela ekonomiprocessen och vill du vara del av ett företag mitt i en spännande tillväxtresa? Då kan detta vara tillfället du inte vill missa!”

Sista ansökningsdag: 5 september, 2022 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Business Controller till Yamaha Motors

Yamaha is currently looking for a new Business Controller, eager to take their Marine division to the next level. You’ll be the go-to person within the organization for budget, forecasting & business analysis among other things, and will be able to have instant impact in the organization.

Stockholm Sista ansökningsdag: 6 september, 2022 Tipsa en vän

Läs mer & ansök