Redovisningschef till advokatbyrån Kilpatrick Townsend

Stockholm Rekrytering

Söker du en chefsroll med ekonomiansvar i en dynamisk och familjär miljö? Är du noggrann, strukturerad och prioriterar en god balans mellan arbete och fritid? Sök då rollen som redovisningschef hos Kilpatrick Townsend!

Sök rollen Senast 9 juli, 2022

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Förtroendearbetstid
  • Friskvård

Om Kilpatrick Townsend
Kilpatrick Townsend är en affärsjuridisk advokatbyrå med totalt 21 kontor varav 17 kontor i USA och ett vardera i Stockholm, Beijing, Shanghai och Tokyo. Stockholmskontoret tillhandahåller rådgivning och affärsjuridiska lösningar inom flertalet rättsområden. Här arbetar 50 personer varav 35 är jurister.

Vi är en tillräckligt stor advokatbyrå för att kunna hantera de ofta komplicerade affärsjuridiska frågeställningar våra klienter möter, samtidigt som varje klient erbjuds ett personligt omhändertagande med fokus på goda och långsiktiga relationer. Det är enkelt och trevligt att arbeta med oss.

Rollen
Som redovisningschef har du ett operativt huvudansvar för ekonomin. Du kommer att arbetsleda och arbeta tillsammans med en ekonomiassistent och rapportera till ansvarig delägare. I rollen som redovisningschef arbetar du självständigt och styr själv hur ditt arbete ska läggas upp. Du kommer att kliva in i en verksamhetsnära roll med väl fungerande rutiner och processer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Månads- och kvartalsrapportering till delägare
  • Fakturering
  • Budgetering och prognoser
  • Årsbokslut inklusive årsredovisning och deklarationer
  • Löpande redovisning och avstämningar
  • Kund- och leverantörsreskontra (registrering och betalning)
  • Deklaration och betalning av moms, skatt och avgifter
  • Leverans av underlag och kontroll av löner som görs av extern part

Din profil
Vi söker dig som är bokslutssjälvständig och har arbetat med redovisning i en bred roll under flera år. Att uttrycka dig väl i skrift är naturligt för dig och du behärskar svenska och engelska mycket väl såväl muntligt som skriftligt. Du har god systemvana och är duktig på Excel och Word.

För att trivas och lyckas i din roll är du en affärsmässig, analytisk och ansvarsfull person som tycker om att bygga förtroende och goda relationer. Du är ödmjuk, prestigelös och flexibel samt har god samarbetsförmåga. Du är en problemlösare som på ett noggrant och effektivt sätt levererar högsta kvalitet i allt du gör. Genom ditt proaktiva och engagerade arbetssätt bidrar du till att uppnå firmans gemensamma mål.

Vi tror att du har arbetat med redovisning under en längre period och nu känner att du vill hitta ”hem” och bli långvarig på ett bolag fyllt av härliga kollegor i en trevlig arbetsmiljö och med en god balans mellan arbete och fritid.

Mer om tjänsten
Tjänsten är en heltidstjänst på Stockholmskontoret som är vackert beläget på Blasieholmen med utsikt över Nybroviken. Det råder en familjär stämning hos oss och vi månar om att alla ska känna arbetsglädje och trivsel. I vårt anställningserbjudande ingår bl.a. en förmånlig pensions- och försäkringslösning, friskvårdsbidrag, subventionerad kontorsmassage, internutbildningar, en årlig konferensresa utomlands och flera gemensamma trivselaktiviteter.

För mer information om Kilpatrick Townsend, se https://www.kilpatricktownsend.se/ / https://karriar.kilpatricktownsend.se/ Besök gärna våra sociala medier, vi finns på LinkedIn (Kilpatrick Townsend & Stockton Advokat KB) och du hittar oss även på Instagram och Facebook (@kilpatricktownsendstockholm).

Har vi väckt ditt intresse?
I den här rekryteringen samarbetar Kilpatrick Townsend med EQonomy/Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på eqonomy.se och du får då svara på några korta frågor. Vi värnar om din integritet och behandlar allas personuppgifter enligt GDPR förordningen, därför kan vi inte ta emot din ansökan via mail.

Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jonatan Lundberg via jonatan.lundberg@eqonomy.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök rollen Senast 9 juli, 2022

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger Kilpatrick Townsend

Hovslagargatan 5B, Stockholm

Kontakta mig för mer information

Jonatan Lundberg

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 9 juli, 2022

Sök rollen

Fler lediga jobb

Ekonomisk förvaltare

Nabo är på en resa för att forma framtidens förvaltning och boendetjänster. Vi ser en bransch som alldeles för länge saknat nya, smarta och digitala lösningar – och det har vi börjat förändra. Vill du vara med på resan?

Uppsala Sista ansökningsdag: 16 juli, 2022 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Ekonomisk förvaltare

Nabo är på en resa för att forma framtidens förvaltning och boendetjänster. Vi ser en bransch som alldeles för länge saknat nya, smarta och digitala lösningar – och det har vi börjat förändra. Vill du vara med på resan?

Stockholm Sista ansökningsdag: 16 juli, 2022 Tipsa en vän

Läs mer & ansök