Group Financial Controller

Stockholm Rekrytering

Har du erfarenhet av kvalificerade redovisningsfrågor och vill utvecklas inom koncernredovisning? Har du arbetat med K3 eller IFRS? Motiveras du av att kunna påverka, utveckla och förbättra? Framgångsrika konsultbolaget HiQ växer och söker en Group Financial Controller.

Sök rollen Senast 29 maj, 2022

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Förtroendearbetstid
 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter

HiQ är ett dynamiskt och snabbrörligt företag med en tydlig tillväxtagenda. Det här är en roll för dig som har erfarenhet av – och brinner för redovisning. Du vill lära dig koncernredovisning från ax till limpa och med egna initiativ driva utveckling- och digitaliseringsprocesser. Du trivs i en relativt självständig roll med stor påverkan och möjlighet till personlig utveckling.

Din roll 
I rollen som Group Financial Controller arbetar du sida vid med vår Head of Group Financial Control och komma vara involverad i både högt och lågt. Ni jobbar med koncernredovisning och konsolidering av bolagets 30 dotterbolag med verksamhet främst i Sverige, Finland, Tyskland och Polen. Vi konsoliderar i Unit 4 FPM och redovisar enligt K3 och IFRS. Du samarbetar tätt med ekonomicheferna i våra landsorganisationer i Sverige och Finland, med controlling och med Head of Group Financial Control, till vilken du också rapporterar. Vårt ljusa och fina Stockholmskontor finns vid Slussen. Det finns även stor möjlighet att alternera arbetet från hemmakontor.

Du kommer att jobba med bland annat:

 • Konsolideringsarbete av HiQ-koncernen månad-, kvartal- och årsvis
 • Delaktig i rapportering till styrelse/ägare och banker
 • Involverad i övergripande redovisningsfrågor inkluderande IFRS-frågor
 • Koordinera skattefrågor tillsammans med controller/CFO samt externa skatterådgivare
 • Upprätta årsredovisningar
 • Stötta landsorganisationerna i Sverige, Finland och Tyskland i kvalificerade redovisningsfrågor
 • Inblandad i dialog med revisorer
 • Utarbeta och förfina rutiner kring redovisning och rapportering för nytillkomna bolag i koncernen
 • Driva och medverka i förbättringsprojekt inom ekonomienheten

Din bakgrund och person
Vi söker dig som brinner för redovisningsfrågor och vill gå till en roll där du får lära dig koncernredovisning och konsolidering från ax till limpa. Du har några års erfarenhet av redovisning eller revision bakom dig och vill gå in i en roll med stort ansvar, där det finns stor möjlighet att påverka både ekonomiarbetet och verksamheten i stort.

Du har erfarenhet av K3 alternativt IFRS och har arbetat självständigt med hela redovisningsflödet och har en förståelse för skattefrågor. Har du erfarenhet av förvärv och integrering av nya bolag är det meriterande. Har du arbetat i en organisation ägd av Private Equity är även detta ett plus. Du har goda kunskaper i Officepaketet och Excel, är en van systemanvändare samt kommunicerar obehindrat på svenska och engelska. Det är meriterande med erfarenhet från ERP-system.

Hos oss kommer du att trivas om du gillar ett brett arbete med eget ansvar. Du som motiveras av att lösa problem, som kan planera och strukturera ditt arbete och som trivs i en föränderlig verksamhet, kom till oss! Vi är en liten koncernfunktion där vi på ett pragmatiskt sätt löser problem och arbetar tillsammans mot våra mål. I vår organisation är det lätt att ta kontakt och skapa relationer och samarbeten på olika nivåer, något som kommer vara centralt i den här rollen.

Om HiQ
HiQ skapar en bättre värld genom att förenkla och förbättra människors liv med teknik, design och kommunikation och är en given partner till alla som vill skapa resultat som gör skillnad i en digitaliserad värld. HiQ har närmare 1 800 specialister och finns i fem länder. Bolaget grundades 1995 och ägs sedan 2020 av Triton. För mer information och inspiration, besök www.hiq.se

Start: Enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid, tillsvidareanställning.
Plats: Stockholm, placering vid Slussen

Nyfiken på att veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar HiQ med EQonomy/Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på eqonomy.se och du får då svara på några korta frågor, vi tar inte emot ansökningar via mejl. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jonatan Lundberg via jonatan.lundberg@Eqonomy.se.

Välkommen med din ansökan!

Sök rollen Senast 29 maj, 2022

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Kontakta mig för mer information

Jonatan Lundberg

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 29 maj, 2022

Sök rollen

Fler lediga jobb

Sommarjobb som ekonomiassistent

Sommaren är snart här och vi söker nu ekonomiassistenter för kommande sommarjobb. Är du i början av din karriär som ekonom eller kanske sommarjobbat några år inom ekonomi vid sidan av dina studier? välkommen med din ansökan.

Stockholm Sista ansökningsdag: 14 juni, 2022 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Business Controller

Är du en Business Controller som trivs med högt tempo och vill jobba i ett entreprenörsdrivet och familjeägt företag? Är du driven, erfaren och proaktiv? Till Norex International i Göteborg söker vi just nu dig som gillar utmaningar, har rätt mindset och vilja att tillsammans med oss lyfta vår ekonomifunktion till nya nivåer.

Göteborg Sista ansökningsdag: 9 juni, 2022 Tipsa en vän

Läs mer & ansök