Junior Talent Acquisition Specialist

Stockholm Rekrytering

Med fortsatt hög efterfrågan på våra konsulter och med stort rekryteringsbehov hos våra kunder behöver vi utöka vårt team med en junior Talent Acquisition Specialist. Som Talent Acquisition Specialist hos EQonomy är du en viktig del i ett kundorienterat, drivet team och kommer att spela en avgörande roll i att säkerställa samt upprätthålla kandidatinflödet till vårt affärsområde.

Sök rollen Senast 29 januari, 2022

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Förtroendearbetstid
  • Friskvård
  • Karriärmöjligheter

Det här är en perfekt möjlighet för dig som är nyutexaminerad eller har jobbat något år och vill lära dig mer om rekrytering och konsultbranschen. Den här tjänsten passar dig som tycker att det är spännande att arbeta i ett socialt jobb med många kontakter utåt och samtidigt hanterar administrativa arbetsuppgifter på ett strukturerat och effektivt sätt.

Ansvarsområde som Talent Acquisition Specialist

  • Stödja rekryterings- och konsultverksamheten och ansvara för delar av rekryteringsprocessen
  • Självständigt arbeta med uppsökande search och relationsbyggande i olika verktyg
  • Telefonavstämningar med kandidater och intervjuer
  • Delta i kundmöten och kravprofilstagning
  • Skriva och publicera annonser
  • Underhålla vårt kandidatnätverk
  • Du kommer även att vara delaktig i att ansvara för planering och genomförande av externa och interna kandidat- och kundevent

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom exempelvis ekonomi eller HR. Antingen så är du relativt nyutexaminerad och lockas av denna utmaning eller så har du något års erfarenhet från en liknande roll och är redo för nästa steg i din utveckling. I din erfarenhet ser vi att du har en fallenhet för att prata med olika typer av människor och har en genuin vilja att göra ett bra jobb och ge bästa möjliga service. Du har även erfarenhet av administrativt arbete och är en fena på att kommunicera både i tal och i skrift. Vi ser gärna att du är innovativ och att du tycker det är roligt att utveckla och komma med förbättringsförslag för att effektivisera processer och verktyg.

Personliga egenskaper

För att lyckas och trivas i tjänsten som Talent Acquisition Specialist är du en självgående och strukturerad person som gillar att ha många kontaktytor både inom och utanför organisationen. Du tar egna initiativ, är anpassningsbar och har inga problem att skifta fokus och prioritera om när förutsättningarna ändras. Du trivs att arbeta operativt och har en prestigelös inställning. Dina personliga egenskaper är mycket viktiga för stämningen och dynamiken hos oss.

Om oss
Vårt varumärke och vår marknadsposition i kombination med möjligheten att påverka är några av de främsta anledningarna till att våra kollegor valt att börja arbeta hos oss. Alla som jobbar här är konsulter och specialister inom sitt eget område, vi är idag över 60 kollegor och 250 uthyrda konsulter. För oss handlar rekrytering om rätt person, på rätt plats, vid rätt tillfälle. Kvalitet är vårt ledord och vi sätter alltid kund- och kandidatupplevelse först. Med vår expertis skräddarsyr vi lösningar utifrån våra kunders behov. Vi coachar kunden för bästa effekt vid varje enskild rekrytering och projektleder konsultativt för en kund- och kandidatupplevelse i världsklass. Vi ingår i koncernen Wise Group som är noterat på Nasdaq Stockholm Small Cap. Här arbetar Ca 750 personer fördelat på olika specialistbolag inom rekrytering, konsultuthyrning och HR tjänster. Här kommer du vara del av en härlig, öppen och välkomnande gemenskap och en kultur som är leder till inspiration och utveckling.

Några ord från din blivande chef
Mitt namn är Malin Lindeen och jag är affärsområdeschef på EQonomy. Vi jobbar med ett varumärke som står för kvalitet och långsiktiga relationer med våra kunder, kandidater och konsulter. Vi är på en spännande resa på en marknad som håller ett mycket högt tempo och vi behöver bli fler. Min filosofi bygger på att varje individ hos oss kommer vara avgörande för den rörelsen vi vill skapa. För att nå vår ambition behöver vi nu dig. Du kommer att bli en viktig nyckelspelare där du förväntas bidra med både din kompetens och få vara med och forma hur vår framtid ser ut!

Fortsatt intresserad?
Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som metod i vår strävan efter en mer potentialbaserad kompetensförsörjning. Vi ser därför gärna sökanden med olika bakgrunder och erfarenheter, eftersom vi vet att en bredare mångfald och synsätt berikar var och en av oss och gör oss bättre och smartare som organisation. Du söker enkelt med ditt CV på eqonomy.se där du får svara på några frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Vi kommer löpande att gå igenom ansökningarna och notera att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vid frågor om rollen eller processen, vänligen maila mig Christina Norin på christina.norin@wise.se

Välkommen med din ansökan!

Sök rollen Senast 29 januari, 2022

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Kontakta mig för mer information

Malin Lindéen

Affärsområdeschef, Stockholm

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 29 januari, 2022

Sök rollen

Fler lediga jobb

Ekonomichef till Dematek AB

Vill du vara med och driva och utveckla Demateks ekonomifunktion? Är du en problemlösare som vill arbeta hos Sveriges mest kompletta leverantör av lyftutrustningar? Sök då tjänsten som Ekonomichef på Dematek!

Stockholm Sista ansökningsdag: 25 januari, 2022 Tipsa en vän

Läs mer & ansök