Vi söker en ekonom till Kundreskontra

Heltid Rekrytering

Just nu finns möjligheten att knipa rollen som Kundreskontra-ekonom till vår Ekonomiavdelning i Mölndal. En fantastisk möjlighet för dig som vill jobba i ett spännande bolag som producerar och säljer produkter som gör skillnad! Intresserad? Läs vidare och sök!

Sök rollen Senast 30 oktober, 2021

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Friskvård
  • Karriärmöjligheter

Som Kundreskontra-Ekonom hos oss på Dentsply Sirona kommer du att arbeta i en grupp med duktiga Controllers och Redovisningsekonomer som stöttar, peppar och utvecklar varandra. Tillsammans har ni ansvar för flera legala enheter inom Norden och ni rapporterar till Transaction Manager. Ni är placerade i Mölndal och i teamet arbetar ett tjugotal personer.

Vem är du?

Vi tror att du är en strukturerad lagspelare som har en hög grad av noggrannhet och ett öga för detaljer. Du är en god kommunikatör som värdesätter teamet, dina kollegor samt de relationer du har i jobbet, samtidigt som du har ett driv och kan arbeta självständigt. Du trivs i en händelserik miljö och har stark känsla för service. Du arbetar metodiskt och hanterar utmaningar och förändringar längs vägen. Vi tror att du har erfarenhet eller intresseras av att arbeta i en internationell miljö med god struktur samt att du gärna är med och driver utvecklingen på avdelningen framåt genom att bidra med olika förbättringsförslag.

Dina främsta arbetsuppgifter:

·      Hantering av kundreskontra

·      Påminnelsehantering

·      Kontaktperson vid inkassoärenden

·      Släppa spärrade kundordrar

·      Kontoavstämningar

·      Koncerninterna betalningar

·      Koncerninterna avstämningar för kundreskontra/levreskontra

·      Manuella betalningar

·      Ekonomirelaterade projekt

Din Bakgrund

Inför den här rollen ser vi att du har några års erfarenhet av att ha arbetat med liknande arbetsuppgifter inom ekonomi, med fördel i större bolag med stora flöden. Du har även en kandidatexamen eller motsvarande akademisk bakgrund inom ekonomi. Då du kommer att arbeta i en internationell miljö med säte i Mölndal förutsätter det att du obehindrat kan tala och skriva på både svenska och engelska. Du har tidigare arbetat i ett eller flera av de större ekonomisystemen och har lätt för att navigera i dem, likaså har du goda kunskaper inom Microsoft Office, inklusive Excel. Har du arbetat i Movex samt/eller AX Dynamics är detta meriterande. Har du erfarenhet av att ha arbetat i projekt är detta också något som du kommer ha nytta av, dock inget krav.

Om oss

Dentsply Sirona är världens största tillverkare av tandvårdsprodukter och -lösningar, och har under 130 år erbjudit innovationer och service till tandvårdssektorn och patienter över hela världen. Dentsply Sirona utvecklar, tillverkar och marknadsför ett heltäckande utbud av produkter och lösningar för dental hälsa, liksom andra medicintekniska förbrukningsartiklar och har en stark varumärkesportfölj i världsklass. Dentsply Sirona marknadsför innovativa, högkvalitativa och effektiva lösningar för avancerad patientvård som ger bättre och säkrare tandvård. Dentsply Sironas globala huvudkontor ligger i Charlotte, North Carolina, USA. Företagets aktier är listade på amerikanska NASDAQ under symbolen XRAY.

Vårt erbjudande

Som anställd på Dentsply Sirona får du inte bara ett tätt sammansvetsat team med högt i tak utan du får även förmåner i form av extra pensionsavsättning till din tjänstepension, anställningsbonus, extra semester samt ett generöst friskvårdsbidrag. Dessutom kan du ta del av företagets egna gym. Som anställd i Dentsply Sirona arbetar du i en organisation i framkant där vi gärna ser att du vill växa med oss internt och spetsa dina färdigheter i nya spännande roller på sikt.

Om processen

Jag som är ansvarig för denna rekrytering tillsammans med Dentsply heter Lisa Kayser. Kontakta mig gärna om du har frågor kring rollen: lisa.kayser@wise.se, 076-000 18 12. Inför denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att processen kan gå fort om rätt kandidat dyker upp. Av den anledningen rekommenderar vi att du inte väntar med din ansökan utan ta chansen att bli en del av oss redan idag!

Välkomna med Er ansökan.

Sök rollen Senast 30 oktober, 2021

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger Dentsply IH AB

Aminogatan 1, Mölndal

Kontakta mig för mer information

Lisa Kayser

Konsultchef, Göteborg

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 30 oktober, 2021

Sök rollen

Fler lediga jobb

Financial Controller till RevolutionRace

Kanske kommer du från revisionsvärlden och vill bli en viktig del av ett företag mitt i en spännande tillväxtresa? Är du en fena på att strukturera och dessutom självständig och van att leverera med hög kvalitet? Då kan detta vara tillfället du inte vill missa!

Borås Sista ansökningsdag: 4 november, 2021 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Interim Controller till startup

Vi söker en driven och självgående controller till en av våra kunder som är i fas med att etablera en startup. Idag består ekonomiavdelningen av fem personer som hanterar ekonomin för ett etablerat samt en offensiv start-up. Huvudfokus för rollen kommer att vara start-upen, där verksamheten nu genomgår en dynamisk resa i utvecklingsstadiet av olika tjänster. Uppdraget får gärna starta så snart som möjligt och löper tillsvidare.

Stockholm Sista ansökningsdag: 13 november, 2021 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Redovisningsekonomer till vårt nätverk!

Är du en erfaren redovisningsekonom som är självgående och tar eget ansvar över ditt arbete? Vi på EQonomy får in flertalet interima uppdrag som söker just dessa profiler varje vecka så tveka inte att höra av dig om du är redo för nästa utmaning!

Skåne Sista ansökningsdag: 18 november, 2021 Tipsa en vän

Läs mer & ansök