Serviceinriktad Redovisningsansvarig till Bilia

Solna Rekrytering

Har du bred erfarenhet av redovisningsarbete? Vill du vara med och driva en förändringsresa inom redovisning? Vi söker en prestigelös och engagerad kollega till ett av Bilias redovisningsteam.

Sök rollen Senast 20 oktober, 2021

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Förtroendearbetstid
  • Friskvård
  • Karriärmöjligheter
  • Kollektivavtal
  • Personalrabatt

Vi rekryterar nu en Redovisningsansvarig till Europas största bilåterförsäljare med en ledande position inom både service och försäljning av nya och begagnade person- och transportbilar samt tilläggstjänster som ­finansiering och försäkring. Vår ekonomifunktion består idag av ca 60 personer där ambitionen är att erbjuda hela Bilia det bästa möjliga stödet vad avser ekonomi.

Din roll
Vi söker dig som är redovisningsekonom/redovisningsansvarig till avdelning Redovisning och Rapportering. Du kommer få fullt ansvar gällande redovisning för vår kund Toyota. Hela avdelningen ansvarar för bokslut, årsredovisningar, skatt & moms samt rapportering till koncern för de kunder som jobbar i vårt gemensamma ERP Kobra. Vår systemflora förutom Kobra är Mercur, Cognos Controller och Pricka. I denna roll rapporterar du till Redovisningschefen.

Bilias vision är att bli bilbranschens bästa serviceföretag vilket gör att rollen balanseras mellan transaktionsintensivt arbete inom redovisning med utveckling av processer utifrån ett kvalitet- och effektivitetsperspektiv. Vi erbjuder dig en spännande och social arbetsmiljö samt goda utvecklingsmöjligheter. Bilia har en väl genomarbetad värdegrund baserat på 4 ledord: Engagemang, Kompetens, Äkta, Respekt. Vi arbetar mål- och värderingsstyrt på individ- och gruppnivå.

I huvudsak kommer du att ansvara för

  • Löpande redovisning för Toyota
  • Månadsbokslut och rapportering
  • Årsbokslut, årsredovisningar och deklarationer
  • Delta i processförbättringar
  • Löpande kontakt med Toyotas affärsledning

Vem är du?
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomi – inriktning på redovisning eller motsvarande och har flera års erfarenhet av redovisning i medelstora till stor bolag (K3). Du är proaktiv, drivande och öppen för förändring. Du har lätt att kommunicera på ett förtroendeingivande sätt och har stor känsla för service. Du är inte personen som gör ”fort och fel” utan är mer analytisk, strukturerad och noggrann. Du behärskar Excel bra samt talar och skriver svenska och engelska. Det är meriterande om du har erfarenhet från bilbranschen eller jobbat på ett Shared Service Center

Om Biliakoncernen
Bilia är en av Nordens största bilkedjor med cirka 5 000 medarbetare på 136 anläggningar i Sverige, Norge, Tyskland, Belgien och Luxemburg. På samtliga marknader erbjuds kunderna bilförsäljning, finansiering, service samt tillbehörs- och reservdelsförsäljning. I Sverige är vi auktoriserade återförsäljare för Volvo, Renault, Dacia, BMW, MINI, Lexus och Toyota samt har drivmedels- och biltvättstationer. Inom koncernen finns även auktionssajten Bilia Outlet och två bildemonteringsverksamheter. Vi fokuserar på kunden i allt vi gör och satsar på att ha de mest nöjda kunderna i branschen. I Sverige har vi 95 anläggningar i fem regioner: Stockholm, Göteborg, Malmö, Mälardalen och Skaraborg. Den svenska marknaden har sju nybilsmärken: Volvo, BMW, Renault, Lexus, Toyota, MINI, och Dacia. 2020 omsatte Biliakoncernen ca 30 miljarder kronor.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med EQonomy/Wise Professionals. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se där du direkt får svara på några korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt, läs mer här

Har du frågor om processen eller rollen? Kontakta ansvarig rekryteringskonsult Andreas Larsson andreas.larsson@wise.se

Vi intervjuar löpande så rollen kan tillsättas före sista ansökningsdatum.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök rollen Senast 20 oktober, 2021

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Kontakta mig för mer information

Christina Norin-Söderström

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 20 oktober, 2021

Sök rollen

Fler lediga jobb

Financial Controller till RevolutionRace

Kanske kommer du från revisionsvärlden och vill bli en viktig del av ett företag mitt i en spännande tillväxtresa? Är du en fena på att strukturera och dessutom självständig och van att leverera med hög kvalitet? Då kan detta vara tillfället du inte vill missa!

Borås Sista ansökningsdag: 4 november, 2021 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Interim Controller till startup

Vi söker en driven och självgående controller till en av våra kunder som är i fas med att etablera en startup. Idag består ekonomiavdelningen av fem personer som hanterar ekonomin för ett etablerat samt en offensiv start-up. Huvudfokus för rollen kommer att vara start-upen, där verksamheten nu genomgår en dynamisk resa i utvecklingsstadiet av olika tjänster. Uppdraget får gärna starta så snart som möjligt och löper tillsvidare.

Stockholm Sista ansökningsdag: 13 november, 2021 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Redovisningsekonomer till vårt nätverk!

Är du en erfaren redovisningsekonom som är självgående och tar eget ansvar över ditt arbete? Vi på EQonomy får in flertalet interima uppdrag som söker just dessa profiler varje vecka så tveka inte att höra av dig om du är redo för nästa utmaning!

Skåne Sista ansökningsdag: 18 november, 2021 Tipsa en vän

Läs mer & ansök