Systemekonom till framgångsrika Cibes Lift Group

Gävle Rekrytering

Är du ekonom, har ett stort intresse för system och fortsätta utvecklas in i en ny roll? Då har vi tjänsten för dig! Cibes Lift Group utökar IT-systemteamet och söker nu en kommunikativ, lösningsorienterad och prestigelös kollega.

Sök rollen Senast 21 oktober, 2021

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Förtroendearbetstid
 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal

Vi benämner rollen som System Owner och du kommer att ansvara för det nyimplementerade koncernkonsolideringssystemet OneStream. Systemet stöder våra processer som berör koncernrapportering, budget och prognos samt rapportering och analys för alla globala dotterbolag.

Rollen är verksamhetsnära – du kommer dagligen ha kontakt med användare där majoriteten sitter på annan plats än Sverige – samt ha många kontaktytor internt inom Group Finance och systemleverantör.

IT-systemgruppen består av fyra personer som har varsitt ägandeskap för företagets stora system såsom tex ERP och CRM där du rapporterar till Global IT System Manager. Koncernens huvudkontor ligger i Gävle med flera filialkontor runt om i Sverige och vi har showroom i Stockholm, Göteborg och Malmö. Önskad placering är i Gävle ca 2 dagar i veckan.

Ditt uppdrag innefattar:

 • Systemägare och förvaltning av systemet OneStream
 • Projektledning
 • Stöd & support till dotterbolag och HQ
 • Ansvarig för supportavtal
 • Integration av system hos nya dotterbolag, utbildning och träning för personal
 • Löpande kontakt internt och externt för att identifiera behovet av vidareutveckling
 • Dokumentation av rutiner, processer och arbetssätt

Din profil
Vi söker dig som är ekonom – antingen redovisningsekonom eller controller – som har stor förståelse för bokslutprocessen i en internationell kontext. För att passa för tjänsten har ett genuint systemintresse och det är meriterande om du har varit med i ett eller fler implementationsprojekt. Har du erfarenhet av koncernredovisning/konsolidering är det ett stort plus. Vi vill att du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Som person trivs du i en dynamisk vardag och i en omväxlande roll, där du får arbeta med förbättringar och driva utveckling. Vi söker en person som kan driva sig själv, som tar eget ansvar och som har förmågan att kunna växla mellan perspektiv och se såväl detaljerna som helheten. För att trivas hos oss är du lösningsorienterad och har förmågan att kunna planera och prioritera ditt arbete. Du trivs i en prestigelös miljö där vi på ett engagerat sätt tillsammans hjälps åt att nå våra övergripande mål. Att bygga förtroendefulla relationer och kommunicera med många olika personlighetstyper kommer naturligt för dig och du trivs med att samarbeta med andra likväl som att arbeta självständigt.

Vi söker dig som har Universitets/Högskoleexamen eller motsvarande eftergymnasial utbildning alternativt relevant arbetslivserfarenhet inom ekonomi.

Om Cibes Lift Group
Cibes Lift Group är Europas ledande tillverkare av utrymmeseffektiva, modulbaserade hissar av svensk kvalitet och design. Produkterna är anpassade för den offentliga och privata marknaden. Försäljning, montage och underhåll tillhandahålls av företagets globala nätverk av dotterbolag och partners. Cibes har sitt huvudkontor i Gävle och har cirka 950 anställda, ett samarbetsnätverk i över 50 länder och dotterbolag i ett 20-tal länder. Försäljningen 2020 uppgick till 1,4 miljarder SEK.

Cibes Lift Group präglas av en stark tillväxt och därtill ett intensivt förändringsarbete för att säkra företagets strävan till fortsatt tillväxt. Läs gärna mer på www.cibeslift.com

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Cibes Lift Group med EQonomy/Wise Professionals. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV och du får då svara på några korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Andreas Larsson på andreas.larsson@wise.se samt Ekaterini Dokalia ekaterini.dokalia@wise.se.

Vi kommer arbeta med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan om rollen känns rätt för dig! Vi värnar om din integritet och behandlar allas personuppgifter enligt GDPR förordningen (läs mer här).

Välkommen med din ansökan!

Sök rollen Senast 21 oktober, 2021

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Kontakta mig för mer information

Christina Norin-Söderström

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 21 oktober, 2021

Sök rollen

Fler lediga jobb

Financial Controller till RevolutionRace

Kanske kommer du från revisionsvärlden och vill bli en viktig del av ett företag mitt i en spännande tillväxtresa? Är du en fena på att strukturera och dessutom självständig och van att leverera med hög kvalitet? Då kan detta vara tillfället du inte vill missa!

Borås Sista ansökningsdag: 4 november, 2021 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Interim Controller till startup

Vi söker en driven och självgående controller till en av våra kunder som är i fas med att etablera en startup. Idag består ekonomiavdelningen av fem personer som hanterar ekonomin för ett etablerat samt en offensiv start-up. Huvudfokus för rollen kommer att vara start-upen, där verksamheten nu genomgår en dynamisk resa i utvecklingsstadiet av olika tjänster. Uppdraget får gärna starta så snart som möjligt och löper tillsvidare.

Stockholm Sista ansökningsdag: 13 november, 2021 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Redovisningsekonomer till vårt nätverk!

Är du en erfaren redovisningsekonom som är självgående och tar eget ansvar över ditt arbete? Vi på EQonomy får in flertalet interima uppdrag som söker just dessa profiler varje vecka så tveka inte att höra av dig om du är redo för nästa utmaning!

Skåne Sista ansökningsdag: 18 november, 2021 Tipsa en vän

Läs mer & ansök