Senior Redovisningsspecialist till Tobii AB

Täby Rekrytering

Är du senior i redovisning och vill fortsätta utvecklas inom hantverket? Eller är du Redovisningschef och vill lämna ledarskapet och den löpande redovisningen och i stället arbeta med redovisning som specialist inom särskilda områden samt i projektform? Alldeles oavsett har vi tjänsten för dig som vill jobba affärsnära och fortsätta utvecklas inom redovisning i ett spännande bolag som är världsledande inom eye-tracking.

Sök rollen Senast 14 augusti, 2021

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Förtroendearbetstid
  • Friskvård
  • Karriärmöjligheter

Som senior Redovisningsspecialist på Tobii AB blir du en del av Finance/Accounting-teamet som idag består av åtta kollegor och du rapporterar till Director of Accounting/Head of Accounting. Att arbeta på Tobii AB innebär att arbeta i en föränderlig och snabbrörlig miljö. Rollen innebär en stor möjlighet för dig som vill vara med och förbättra, utveckla, bygga ett bolag i världsklass!

Du kommer i rollen att arbeta med redovisning som specialist och i projektform där du kommer äga,  och säkerställa och utveckla  olika olika ansvarsområden samt projekt som redan är i gång eller kommer startas upp. Kontaktytorna är många och spänner över hela värdekedjan.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av:

  •      Ägandeskap för bolagets incitamentsprogram inom redovisning, uppföljning och genomförande gentemot såväl bolaget som de anställda och kapitalmarknaden
  • Ansvara för transfer pricing
  • Intern kontroll och uppföljning
  • Analys, planering och projektledning för implantering av nya redovisningsregler eller föreskrifter
  • Arbeta med olika redovisningsprojekt
  • Back-up för redovisningsteamet

Vem är du?

Vi ser att du har en akademisk examen inom ekonomi. Du har många års erfarenhet av redovisning i ett större bolag och har grundläggande till goda kunskaper i IFRS-regelverket. Dina färdigheter i Excel och är bra och du har stor systemvana. Har du arbetat i projektform tidigare ser vi det som en stor merit.

För att trivas i rollen på Tobii är det viktigt att du gillar förändring, är nyfiken och har stark affärsförståelse. Du drivs av att arbeta mot mål och tycker om utmaningar. Vi söker dig som är ansvarsfull, har hög integritet och kan arbeta självständigt. Du är en god kommunikatör och har god förmåga att skapa relationer och har en positiv syn på förändringar. Du är planerad och strukturerad. Du behöver också vara flytande i svenska och engelska i denna roll.

Om Tobii AB

Tobii is a Swedish company founded in 2001. We are the global leader in eye tracking. Our vision is to create a world where all technology works in harmony with natural human behavior. Tobii operates through three business units: Tobii Dynavox, Tobii Pro and Tobii Tech. Tobii is headquartered in Sweden and is listed on Nasdaq Stockholm (TOBII). The group has about 1,000 employees. Tobii is the world leader in eye tracking – a computer vision and machine learning based technology that enables a computing device to tell exactly where a person is looking. With our innovative technology, researchers in a wide range of fields such as Psychology, Neuroscience, Marketing, Sports Performance, UX, Simulation, Manufacturing and Education, can understand human behavior and intention much better compared to traditional research methodologies. We are headquartered in Stockholm and cover the global market with sales offices in USA, Chile, China, Japan, Norway, UK, and South Korea.

Läs mer om Tobii AB https://www.tobii.com/sv/

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Tobii AB med EQonomy/Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se och du får då svara på några korta frågor, vi tar inte emot ansökningar via mejl.

Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

OBS! Urvalsprocessen kommer pausas under sommaren men du är välkommen med din ansökan under hela perioden. Vi startar upp rekryteringsprocessen igen from v. 33.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsult Andreas Larsson på andreas.larsson@wise.se

Välkommen med din ansökan!

Sök rollen Senast 14 augusti, 2021

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Kontakta mig för mer information

Andreas Larsson

Konsultchef, Stockholm

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 14 augusti, 2021

Sök rollen

Fler lediga jobb

Koncernredovisningsansvarig/Group Financial Controller

Vi på Tobii AB är världsledande inom eye-tracking – vår vision att skapa en värld där all teknik fungerar i harmoni med naturligt mänskligt beteende – och nu behöver vi förstärka vårt finance-team med en affärsorienterad Koncernredovisningsansvarig. Vill du fortsätta utvecklas i rollen inom koncernredovisning, konsolidering och rapportering så har vi jobbet för dig!

Täby Sista ansökningsdag: 14 augusti, 2021 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Head of Finance Sweden med goda redovisningskunskaper

Vill du vara en del av framgångsrika Cibes? Vår nuvarande Head of Finance (Ekonomichef Sverige) går vidare till annan tjänst internt och vi söker nu dig som vill leda och ansvara för det löpande arbetet på vår ekonomiavdelning som hanterar de svenska bolagen. Välkommen att läsa mer nedan och ansöka!

Gävle Sista ansökningsdag: 30 augusti, 2021 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Senior Redovisningsekonom till Tobii

Har du flerårig erfarenhet från redovisningsarbete och har förmågan att se både detaljerna och helheten. Har du en kommunikativ förmåga och ett stort intresse för hur affären påverkar redovisningen. Är du är en teamplayer och tycker om att dela med sig av sina kunskap och idéer för att bidra till vår gemensamma effektivisering. Då är detta en roll för dig så sök idag!

Stockholm Sista ansökningsdag: 14 augusti, 2021 Tipsa en vän

Läs mer & ansök