Head of Finance Sweden/Ekonomichef Sverige

Stockholm Rekrytering

Vill du vara en del av framgångsrika Cibes? Vår nuvarande Head of Finance (Ekonomichef Sverige) går vidare till annan tjänst internt och vi söker nu dig som vill leda och ansvara för det löpande arbetet på vår ekonomiavdelning som hanterar de svenska bolagen. Välkommen att läsa mer nedan och ansöka!

Sök rollen Senast 29 september, 2021

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Förtroendearbetstid
  • Friskvård
  • Karriärmöjligheter
  • Kollektivavtal

Om tjänsten
Cibes är en internationell organisation i tillväxt med en föränderlig vardag där tempot periodvis är högt. Då vår nuvarande Ekonomichef går vidare internt söker vi nu efter dig som vill leda vår svenska ekonomiavdelning. Som Ekonomichef ansvarar du och avdelningen för all ekonomisk hantering av samtliga svenska legala bolag varav ett är ett produktionsbolag. Ekonomiavdelningen består idag av sex personer varav fyra kollegor arbetar främst med kund- och leverantörsreskontran och två främst med redovisning/bokslut.

I arbetsuppgifterna ingår:

·        Personalansvar, leda och ansvara för löpande arbete på avdelningen

·        Övergripande ansvar för månads- och årsbokslut

·        Ansvarig för bokslutsprocessen inkl rapportering till koncernen

·        Leda arbetet med finansiella prognoser och budget för de svenska bolagen

·        Upprätta årsredovisning och inkomstdeklaration

·        Ansvara för den externa revisionsprocessen

·        Proaktivt arbeta för att redovisningen ska stödja och följa hela verksamheten

·        Vara specialist i redovisningsfrågor och proaktivt följa förändringar i lagar och praxis

·        Utveckla användandet av affärssystemet med fokus på automatisering och digitalisering samt kompletterande systemlösningar. 

·        Bidra till förbättrad processutveckling, både på ekonomiavdelningen och på andra avdelningar inom de svenska bolagen.

·        Tydliggöra och skapa förståelse i organisationen för redovisning och rapportering
samt stödja verksamheterna i bolagen i olika frågeställning av ekonomisk karaktär.

Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Gävle och du rapporterar till CFO.

Om dig:
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med inriktning på redovisning samt 5 – 10 års relevant arbetslivserfarenhet av redovisning. Vi ser att du har tidigare erfarenhet av personalledning. Du har stor redovisningskunskap med erfarenhet av det svenska redovisningsregelverket (K3) och IFRS samt erfarenhet av att arbeta i affärssystem, gärna Monitor. Erfarenhet från att rapportera i koncernrapporteringssystem, med fördel Unit 4/OCRA eller OneStream, är meriterade. Vidare har du erfarenhet av lagerredovisning och gärna erfarenhet från tillverkande bolag. För att lyckas bör du även ha ett genuint intresse/förmåga för ekonomiska analyser och problemlösning. Du har därtill mycket goda kunskaper i Excel. I arbetet ingår internationella kontakter och du kommunicerar därför obehindrat på engelska i både tal och skrift.

Du har tidigare erfarenhet av att leda en avdelning, du uppskattar och utvecklar din personal. Som person har du förmåga att anpassa din kommunikation till olika individer och förutsättningar. Du är förändringsbenägen och målfokuserad. Vidare har du egenskaper såsom analytisk, problemlösningsorienterad, noggrann och stresstålig.

Om Cibes Lift Group
Cibes Lift Group är en internationell koncern, med säte i Sverige, som består av ett flertal bolag i Sverige, Norge, Finland, England, Holland, Belgien, Tyskland, Frankrike, Spanien, Kina, Hong Kong, Thailand, Vietnam, Indonesien, Filippinerna USA och Indien. Cibes tillverkar utrymmeseffektiva modulbaserade hissar till i stort sett hela världen, från sina två fabriker i Sverige och Kina. Cibes startades redan 1947, men har sedan början av 2000-talet haft en snabb och medveten tillväxt. Idag är vi en av de största aktörerna på lågfartshissmarknaden med över 850 anställda och en omsättning på närmare 1,5 miljard SEK.

Cibes Lift Group präglas av en stark tillväxt och därtill ett intensivt förändringsarbete för att säkra företagets strävan till fortsatt tillväxt. Under de senaste åren har flera koncernövergripande systemimplementationer genomförts, däribland Monitor för den svenska företagsdelen och Microsoft Dynamics NAV (MS Nav) i de utländska dotterbolagen. Under 2021 har arbete startats med att uppgradera koncernredovisningssystemet.

Läs gärna mer på www.cibeslift.com

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Cibes Lift Group med EQonomy/Wise Professionals. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på eqonomy.se och du får då svara på några korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Välkommen med din ansökan!

Sök rollen Senast 29 september, 2021

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger Cibes Lift Group AB

Utmarksvägen 13, Gävle

Kontakta mig för mer information

Lisa Siden

Rekryteringskonsult, Stockholm

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 29 september, 2021

Sök rollen

Fler lediga jobb

Senior Redovisningsspecialist till Tobii AB

Är du senior i redovisning och vill fortsätta utvecklas inom hantverket? Eller är du Redovisningschef och vill lämna ledarskapet och den löpande redovisningen och i stället arbeta med redovisning som specialist inom särskilda områden samt i projektform? Alldeles oavsett har vi tjänsten för dig som vill jobba affärsnära och fortsätta utvecklas inom redovisning i ett spännande bolag som är världsledande inom eye-tracking.

Täby Sista ansökningsdag: 25 september, 2021 Tipsa en vän

Läs mer & ansök