Redovisningschef till Strukton Rail

Stockholm Rekrytering

Trivs du med ett brett och kvalificerat ansvar inom redovisning? Har du arbetat med att leda och utveckla medarbetare i ett team? Vi söker en prestigelös och engagerad redovisningschef. Läs mer om rollen och ansök nedan!

Sök rollen Senast 24 april, 2021

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Förtroendearbetstid
 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal

Som anställd på Strukton Rail har du ett viktigt arbete som gör stor nytta för samhället och bidrar till en hållbar framtid. Du blir delaktig i ett företag där vi inte bara arbetar på spår utan även med RÄLS: Respekt, Ärlighet, Lita på, Säkerhet – vår värdegrund som vi eftersträvar i allt vi tar oss an. Hos oss är du en del i en stor och väletablerad organisation med många stödfunktioner som gör att du kan fokusera på kärnan i ditt arbete. Du har med din kompetens frihet under ansvar och stora utvecklingsmöjligheter i och med våra många olika projekt runt om i Sverige.

Din roll 
Som Redovisningschef leder och driver du den svenska redovisningsavdelningen bestående av fem personer samt koordinerar och stöttar redovisningsansvariga i Danmark och Norge. Du ingår i Struktons Financefunktion om 14 personer och rapporterar till CFO. Din placering är på vårt trevliga kontor i Västberga. Under rådande pandemi arbetar vi även från våra hemmakontor.

Ansvarsområden:

 • Leda och utveckla medarbetare
 • Huvudansvar för redovisning och rapportering i de svenska bolagen samt support till redovisningsansvariga i Norge och Danmark
 • Ansvar för månads- och årsbokslut
 • Ansvar för upprättande av årsredovisningar och deklarationer, hantering av moms- och skattefrågor
 • Övergripande ansvar för likviditetsplanering
 • Samordna koncernrapportering av utfall enligt K3 och IRFS, prognoser och kassaflöden
 • Aktivt delta i olika ledarforum
 • Kontaktperson mot revisorer, myndigheter
 • Driva förbättringsprojekt inom redovisningsområdet

Din bakgrund och person
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom ekonomiområdet och god problemlösningsförmåga samt kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift. Du har tidigare erfarenhet av att leda och coacha medarbetare och har haft formellt personalansvar. Vi behöver dig med mångårig erfarenhet av arbete som redovisningschef och som självständigt upprättar bokslut, årsbokslut, årsredovisning och inkomstdeklaration enligt K3-regelverket. Du kan beräkna skatt och hantera de skatteärenden som uppkommer, självständigt eller i samarbete med konsult från revisionsbyrå.

I rollen ansvarar du för den nordiska koncernen och vi ser att du behöver ha erfarenhet av arbete i en koncern. Har du arbetat med IRFS-konsolideringar samt rapportering enligt IFRS är detta meritande. Du har goda kunskaper i Officepaketet och Excel samt erfarenhet av olika ekonomisystem och ett generellt systemintresse. Har du erfarenhet av entreprenadverksamhet och projektredovisning med successiv vinstavräkning är detta meriterande. Likaså om du tidigare arbetat med bankgarantier, Transfer Pricing frågor samt frågeställningar kring skatter och pensioner.

För att trivas hos oss är du en person som kan driva dig både dig själv och andra, som arbetar strukturerat och som kan lösa problem självständigt. Du trivs i en föränderlig vardag och i en roll där du får jobba både med detaljerna och med helheten. Att löpande arbeta med förbättringar motiverar dig och du försöker alltid effektivisera i den mån det är möjligt. Då du jobbar mot många olika personer och kontaktytor behöver du kunna anpassa din kommunikation efter din motpart och vara lyhörd, transparent och tydlig. Vi söker en kollega som vill bidra med sina kunskaper och sitt goda humör till vår arbetsgrupp!

Om Strukton Rail
Strukton Rail levererar infrastrukturlösningar för järnväg. Som Sveriges största privata järnvägsentreprenör bygger, driver och underhåller företaget spårsystem i Skandinavien. Strukton rustar även upp spåranläggningar, förser dem med kraftförsörjning och har digitala lösningar för besiktning, övervakning och annan teknologi för att underhålla spårsystem långsiktigt och proaktivt. Lösningarna bidrar till att järnvägen är ett hållbart transportsystem för klimat och samhälle. Strukton Rail ingår i en europeisk järnvägskoncern som, förutom i Skandinavien också är etablerad i Nederländerna, Belgien, Danmark, Italien samt i USA och Australien. I Sverige har företaget ca 950 medarbetare och omsätter drygt 2,6 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.strukton.se

Start: Enligt överenskommelse.

Omfattning: Heltid, tillsvidareanställning.

Plats: Stockholm, placering på HK i Västberga.

Nyfiken på att veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar Strukton Rail med EQonomy/Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på eqonomy.se och du får då svara på några korta frågor, vi tar inte emot ansökningar via mejl. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Sofie Forsman på sofie.forsman@wise.se eller Lisa Sidén på lisa.siden@wise.se.

Välkommen med din ansökan!

Sök rollen Senast 24 april, 2021

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Kontakta mig för mer information

Sofie Forsman

Rekryteringskonsult, Stockholm

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 24 april, 2021

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

IFRS-specialister – flexibel placeringsort

Vill du arbeta med IFRS-frågor både i teori och praktik? Gillar du konsultrollen och blir glad av att diskutera redovisningsfrågor med engagerade och trevliga kollegor? Missa då inte att söka dig till Aspia och möjligheten att bli en del av såväl Aspia som gruppen med redovisningsspecialister. Vi är i dagsläget 4 personer med målet att växa och söker dig som vill vara med och bygga vår avdelning.

Stockholm Sista ansökningsdag: 17 maj, 2021 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Controllerchef som vill bli ekonomichef

På Implenia börjar och utvecklas vår resa med dig. Tillsammans designar och skapar vi vår vision av morgondagen. En vision byggd på en lång tradition av erfarenhet. Vi söker nu en ekonomichef som är ansvarig för att leda, driva och vidareutveckla bolagets ekonomifunktion!

Göteborg Sista ansökningsdag: 24 april, 2021 Tipsa en vän

Läs mer & ansök