Controllerchef/Head of group control till Cibes i Gävle

Gävle Rekrytering

Vill du vara en del av framgångsrika Cibes? Är du en erfaren ledare med stark analytisk- och god kommunikationsförmåga? Under 2020 genomförde Cibes ett flertal företagsförvärv, startade två nya säljbolag i USA och Indien, men även en ny fabrik i Kina. Som en naturlig del av denna tillväxt söker vi nu dig som vill vara med och bidra till deras fortsatta framgång i en roll som Head of Group Control.
Välkommen att läsa mer nedan och ansöka!

Sök rollen Senast 29 april, 2021

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Förtroendearbetstid
  • Friskvård
  • Karriärmöjligheter
  • Kollektivavtal

Om tjänsten
Cibes är en internationell organisation i tillväxt med en föränderlig vardag där tempot periodvis är högt. I rollen som Head of Group Control leder du koncernens Group Finance enhet och rapporterar direkt till CFO & Exec. VP Business Support.

Cibes Lift Group AB är inne i en imponerande fas där tillväxt, förvärv och utveckling kännetecknar organisationen. Som en naturlig följd av denna expansion ställs högre krav på specialistkompetens och vi förstärker nu med en Head of Group Control.

I ditt uppdrag ingår att vidareutveckla funktionen Group Finance och dess två ben Business- och Financial Controlling samt dess medarbetare. Utvecklingen avser utformning och utveckling av processer och rutiner samt att bidra med ökad kompetens och analys på gruppnivå.

I arbetsuppgifterna ingår:

·        Övergripande ansvarig för Group Finance avdelningen inklusive personal- och arbetsmiljöansvar.

·        Ansvarig för att säkerställa att Cibes Lift Group finansiella resultat konsolideras månads-, kvartals- och årsvis enligt gällande lagar, riktlinjer och praxis.

·        Säkerställa att Cibes Lift Groups dotterbolag rapporterar in budget och prognoser i enhet med koncerners riktlinjer och tidplaner.

·        Ansvarig för framtagande av finansiella analyser och identifiering av potentiella affärsrisker samt föreslå actions om nödvändigt.

·        Ansvarig för Cibes Lift Groups ekonomihandbok och säkerställa att den efterföljs av koncernens dotterbolag

Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Gävle.

Om dig:
För att vara lyckosam i denna roll ser vi att du har en examen inom ekonomiområdet från Högskola eller Universitet. Du är en person som har erfarenhet från ett flertal olika verksamheter med insikt i olika sätt att bedriva analysarbete, rapportering och förändringsarbete mot olika typer av management. Vi söker dig som har väldigt goda kunskaper och insikt i finansiell redovisning och rapportering. Erfarenhet av arbete på koncernnivå är ett krav.

Du har tidigare erfarenhet av personalansvar samt besitter stor kunskap i ledning och utveckling av team samt projekt med framgångsrikt resultat. I denna roll kommer du ha många kontaktytor i hela världen varav god kommunikationsförmåga krävs både på svenska och engelska.

Du trivs i en internationell roll där du skapar relationer och får agera som stöd inom den ekonomiska funktionen. Du har hög analytisk förmåga och arbetar med ett starkt driv på ett strukturerat sätt.

Du är trygg i dig själv och kan snabbt anpassa dig till en förändrad situation. Vidare har du mycket goda IT-kunskaper och erfarenheter från moderna ekonomisystem, konsolideringssystem och rapporteringssystem likväl som Officepaketet och Excel i synnerhet.

Om Cibes Lift Group
Cibes Lift Group är en internationell koncern, med säte i Sverige, som består av ett flertal bolag i Sverige, Norge, Finland, England, Holland, Belgien, Tyskland, Frankrike, Spanien, Kina, Hong Kong, Thailand, Vietnam, Indonesien, Filippinerna USA och Indien. Cibes tillverkar utrymmeseffektiva modulbaserade hissar till i stort sett hela världen, från sina två fabriker i Sverige och Kina. Cibes startades redan 1947, men har sedan början av 2000-talet haft en snabb och medveten tillväxt. Idag är vi en av de största aktörerna på lågfartshissmarknaden med över 850 anställda och en omsättning på närmare 1,5 miljard SEK.

Cibes Lift Group präglas av en stark tillväxt och därtill ett intensivt förändringsarbete för att säkra företagets strävan till fortsatt tillväxt. Under de senaste åren har flera koncernövergripande systemimplementationer genomförts, däribland Monitor för den svenska företagsdelen och Microsoft Dynamics NAV (MS Nav) i de utländska dotterbolagen. Under 2021 har arbete startats med att uppgradera koncernredovisningssystemet.

Läs gärna mer på www.cibeslift.com

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Cibes Lift Group med EQonomy/Wise Professionals. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på eqonomy.se och du får då svara på några korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Vi kommer att arbeta med löpande urval i denna process. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Lisa Sidén lisa.siden@wise.se eller Sofie Forsman sofie.forsman@wise.se

Välkommen med din ansökan!

Sök rollen Senast 29 april, 2021

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger Cibes Lift Group AB

Utmarksvägen 13, Gävle

Kontakta mig för mer information

Lisa Siden

Rekryteringskonsult, Stockholm

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 29 april, 2021

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

IFRS-specialister – flexibel placeringsort

Vill du arbeta med IFRS-frågor både i teori och praktik? Gillar du konsultrollen och blir glad av att diskutera redovisningsfrågor med engagerade och trevliga kollegor? Missa då inte att söka dig till Aspia och möjligheten att bli en del av såväl Aspia som gruppen med redovisningsspecialister. Vi är i dagsläget 4 personer med målet att växa och söker dig som vill vara med och bygga vår avdelning.

Stockholm Sista ansökningsdag: 17 maj, 2021 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Controllerchef som vill bli ekonomichef

På Implenia börjar och utvecklas vår resa med dig. Tillsammans designar och skapar vi vår vision av morgondagen. En vision byggd på en lång tradition av erfarenhet. Vi söker nu en ekonomichef som är ansvarig för att leda, driva och vidareutveckla bolagets ekonomifunktion!

Göteborg Sista ansökningsdag: 24 april, 2021 Tipsa en vän

Läs mer & ansök