Head of Finance till Gasum

Linköping Rekrytering

Gasum erbjuder miljövänligare alternativ till oljebaserade bränslen och kol samtidigt som vi hjälper kunder att uppnå sina mål för minskade utsläpp. Vägen till ett koldioxidneutralt samhälle skapas här och nu. Vill du vara med? Vi söker nu en Head of Finance som kan leda vår svenska ekonomiavdelning. Tjänsten är baserad i Linköping.

Sök rollen Senast 28 januari, 2021

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Förtroendearbetstid
  • Friskvård
  • Karriärmöjligheter
  • Kollektivavtal

Vad ska du göra?
Ditt uppdrag är att leda och utveckla ekonomiavdelningen på vårt svenska kontor i Linköping. Teamet består idag av tre redovisningsekonomer och en lönekoordinator, vilka alla rapporterar till Head of Finance. Ditt yttersta ansvar är säkerställa att redovisning håller högsta möjliga nivå enligt IFRS och svensk GAAP-standard. Detta gör du genom att utveckla och leda processer och arbetsmetoder för en effektiv rapportering med hög kvalitet. I rollen som Head of Finance ansvarar du för:

·        Leda och utveckla teamet för att säkerställa att ekonomiavdelningen håller högsta möjliga standard och levererar inom utsatt tid

·        Initiera och leda utvecklingsprocesser genom att sätta upp gemensamma målbilder och motivera teamet framåt

·        Säkerställa att redovisningen håller högsta möjliga nivå enligt relevanta ramverk för koncernredovisning, IFRS samt svensk GAAP-standard

·        Säkerställa att lokal skatteredovisning och internprissättning hanteras korrekt och inom utsatt tid

·        Säkerställa att alla redovisningsnivåer inklusive löner och andra delfunktioner löper effektivt

·        Utveckla processer, arbetssätt och system för granskning och dokumentation

·        Säkerställa att månads-, kvartals- och årsrapportering sker enligt IFRS och lagstadgade principer i HFM

Gasum är mitt i en spännande utvecklingsresa internationellt, och du är i högsta grad en del av den. Uppdraget är att arbeta lokalt med övergripande processförbättring för att göra organisationen mer effektiv, digitaliserad och redo för framtiden. Du agerar som lokal affärssupport i finansiella frågor samtidigt som du är operativ ledare för ditt team. I koncernsammanhang samarbetar du brett inom organisationen för att harmonisera och framtidssäkra processer och rapporteringsmetoder. Du rapporterar till Head of Group Accounting.

Vem är du?
För att lyckas i rollen tror vi att du har minst 5 års erfarenhet inom krävande och gärna seniora roller inom ekonomi och finans där du skaffat dig kunskap kring koncernredovisning enligt IFRS. Allra helst har du även erfarenhet av Financial Controlling i en internationell koncernmiljö. Du har en ekonomisk högskoleutbildning och har god systemkunskap i ett eller flera ekonomisystem. Har du tidigare haft en position där du lett andra är det en fördel men inget krav.

Som person är du målinriktad och har god analytisk förmåga. Du lägger upp ditt arbete på ett organiserat och strukturerat sätt där inget lämnas åt slumpen. Du har goda kommunikativa egenskaper och har stark förmåga att motivera ditt team. Du bidrar gärna med din kunskap där den behövs och tycker om att se andra utvecklas.

Vilka är Gasum?
Användning av gas minskar våra kunders eget koldioxidavtryck och i sin tur koldioxidavtrycket för deras kunder. Tillsammans med våra samarbetspartners sätter Gasum riktning mot en kolneutral framtid, till lands och till sjöss.

Gasum främjar samarbete inom cirkulär ekonomi och är en ledande biogasleverantör och en ledande behandlare av biologiskt avfall. Vi är även den ledande aktören inom flytande naturgas (LNG) på den nordiska marknaden.

Gasumkoncernen har runt 350 anställda i Finland, Norge och Sverige. Företagets vinst 2018 uppgick till totalt 1 177 miljoner euro. Gasum är ett statsägt företag.

Klicka här för att läsa mer om Gasum.

Vill du veta mer?
Den här rekryteringen genomförs i samarbete med Wise Professionals/Eqonomy. Du kommer att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Martin Jerrskog på martin.jerrskog@wise.se eller Jenny-Ann Löfgren på jenny-ann.lofgren@wise.se. Du är varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt då dessa hanteras löpande.

Sök rollen Senast 28 januari, 2021

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger Gasum AB

Gjuterigatan 1B, Linköping

Kontakta mig för mer information

Martin Jerrskog

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 28 januari, 2021

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

Systemekonom till Bilia

Har du erfarenhet av ekonomi, ett stort systemintresse och vill vara med och driva Bilias digitaliseringsresa? Vi söker en prestigelös och engagerad kollega till vårt systemteam.

Stockholm Sista ansökningsdag: 13 februari, 2021 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Nytt

Redovisningsekonom till Bilia

Har du erfarenhet av redovisningsarbete i transaktionsrika bolag? Vill du vara med och driva en förändringsresa inom redovisning? Vi söker en prestigelös och engagerad kollega till Bilias redovisningsteam.

Stockholm Sista ansökningsdag: 13 februari, 2021 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Specialist med god erfarenhet av inkomstskatt till Newsec

Är du en erfaren person med skattebakgrund, gärna inom konsult/revisions eller fastighetsbranschen, som har sinne för siffror och service? Hoppas det. För nu söker Newsec efter dig med erfarenhet av skattefrågor som lockas av en specialistroll i en framåtlutad organisation med passion för kollegor och kunder?

Göteborg Sista ansökningsdag: 14 februari, 2021 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Business Controller till Aftén bil

Aftén Group är det familjära företaget med högt driv och framtidsvisioner.
Vi är passionerade och vet att företagets framgång bygger på kundfokus och en stark lagkänsla. Nu finns en unik möjlighet för dig med erfarenhet av koncernredovisning, affärsnära ekonomiarbete och analys att bli en viktig nyckelspelare och en del av vår framtid där expansion och investeringar står på schemat.
Sök tjänsten som Business Controller redan idag!

Stockholm Sista ansökningsdag: 31 januari, 2021 Tipsa en vän

Läs mer & ansök