Affärsnära Business Controller med stark analytisk förmåga

Gävle Rekrytering

Till vår svenska säljorganisation Cibes Kalea Sverige söker vi nu en affärsnära Business Controller med stark analytisk förmåga som vill vara med och bidra till vår fortsatta tillväxt i en ny roll som Business Controller.
Välkommen att läsa mer nedan och ansöka!

Sök rollen Senast 30 november, 2020

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Friskvård
  • Karriärmöjligheter
  • Kollektivavtal

Om tjänsten

Cibes Kalea Sverige AB, en del av framgångsrika Cibes Lift Group söker nu en affärsnära Business Controller med god kommunikationsförmåga och stark analytisk förmåga. Rollen är nyskapad på Cibes Kalea Sverige och personen kommer till stor del ansvara för och arbeta med översyn, processer och uppföljning. Som Business Controller sitter du med i ledningsgruppen och rapporterar direkt till VD. 

I arbetsuppgifterna ingår:

·        Bistå med analys av de ekonomiska resultaten på månads-, kvartals- och årsbasis

·        Upprätthålla kontroll över prisutveckling, marginalanalys, efterfrågan, projektberäkningar och andra affärsrelaterade aktiviteter

·        Ansvar för uppföljning av KPI:er

·        Översyn och ansvar för måluppfyllnad,

·        Uppföljning av enskilda affärer, distributörer och säljare

·        Översyn av processer

·        Översyn av systemstöd

·        Ansvar för ROI

·        Prognosarbete

·        Bistå med ekonomisk expertis i ledningsgrupp

Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Gävle. Det är möjligt att arbeta från Cibes Kaleas kontor i Stockholm alternativt distansarbete vid behov dock ej som placeringsort.

Om dig:
För att vara lyckosam i denna roll ser vi gärna att du har en kandidatexamen inom ekonomi samt flerårig erfarenhet från tjänst som Business Controller eller liknande roll.

För denna roll är det av yttersta vikt med erfarenhet av affärsnära ekonomi samt tidigare erfarenhet av controlling i en säljorganisation. Med din tidigare erfarenhet och kunskap kan du relativt snabbt komma igång i arbetet och sätta en struktur över rutiner och processer.
Du kan arbeta både självständigt och i team och har förmågan att kunna planera och prioritera ditt arbete.

I denna roll kommer du ha många kontaktytor varav god kommunikationsförmåga krävs både på svenska och engelska.

Du trivs i där du får vara med och skapa rutiner, processer och strukturer samt får agera som stöd inom ekonomiska funktionen. Du är trygg i dig själv och vågar utmana och ifrågasätta och ser dig som en problemlösare.

Vidare har du goda IT kunskaper så som teams, Office 365, SharePoint

Om Cibes Kalea Sverige AB
Cibes Kalea Sverige AB (CKS) är en del av Cibes Lift Group, baserat i Gävle, Sverige. Cibes Lift Group är en internationell koncern, med säte i Sverige, som består av ett flertal bolag i Sverige, Norge, Finland, England, Holland, Belgien, Tyskland, Frankrike, Spanien, Kina, Hong Kong, Thailand, Vietnam, Indonesien, Filippinerna USA och Indien. Cibes tillverkar och säljer lågfartshissar till i stort sett hela världen. Cibes startades redan 1947, men har sedan början av 2000-talet haft en snabb och medveten tillväxt. Idag är vi en av de största aktörerna på lågfartshissmarknaden med över 850 anställda och en omsättning på strax över 1,3 miljard SEK.

Cibes Lift Group präglas av en stark tillväxt och därtill ett intensivt förändringsarbete för att säkra företagets strävan till fortsatt tillväxt. Under de senaste åren har flera koncernövergripande systemimplementationer genomförts, däribland Monitor för den svenska företagsdelen och Microsoft Dynamics NAV (MS Nav) i de utländska dotterbolagen

Läs gärna mer på www.cibesliftgroup.com

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Cibes Lift Group med EQonomy/Wise Professionals. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på eqonomy.se och du får då svara på några korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Vi kommer att arbeta med löpande urval i denna process. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Lisa Sidén lisa.siden@wise.se

Välkommen med din ansökan!

Sök rollen Senast 30 november, 2020

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger Cibes Lift Group AB

Utmarksvägen 13, Gävle

Kontakta mig för mer information

Lisa Siden

Rekryteringskonsult, Stockholm

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 30 november, 2020

Sök rollen

Fler lediga jobb

Redovisningschef till RevolutionRace

Har du god erfarenhet av redovisning vill vara del av ett företag mitt i en spännande tillväxtresa? Är du en fena på att strukturera och dessutom självständig och van att leverera med hög kvalitet? Då kan detta vara tillfället du inte vill missa!

Borås Sista ansökningsdag: 29 november, 2020 Tipsa en vän

Läs mer & ansök