Redovisningsansvarig till KSB Sverige AB

Göteborg Rekrytering

Är du en erfaren och utvecklingsdriven ekonom som trivs i rollen som redovisningsansvarig? Trivs du i internationell och föränderlig miljö där du får ta ett stort eget ansvar? Då kan det här vara tjänsten för dig!

Sök rollen Senast 8 april, 2020

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal
 • Lunchförmåner

KSB Sverige AB har levererat pumpar och ventiler till den svenska industrin i mer än 90 år. Tack vare kombinationen av produkter med hög kvalitet, kvalificerad personal och regional närvaro kan vi erbjuda tjänster med hög kvalitet och anpassade lösningar till kunder i hela landet.

Vi har huvudkontor i Göteborg, försäljningskontor i Stockholm, Gävle och Nordmaling samt verkstäder i Göteborg, Stockholm, Örebro och Malmö.

Ditt uppdrag
Till vårt kontor i Göteborg söker vi en redovisningsansvarig som kommer ha det övergripande ansvaret för redovisningens alla delar i nära samverkan med verksamheten. Du kommer självständigt arbeta med hela bokslutsprocessen och upprätta årsredovisningar, moms- och skattedeklarationer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Ansvar för intern och extern redovisning med månads-, kvartals – och årsbokslut
 • Viss koncernredovisning samt IFRS- beräkningar för de svenska koncernbolagen
 • Ansvara för årsredovisning för den svenska koncernen samt två dotterbolag
 • Ansvara för rapportering till moderbolaget i Tyskland (enligt IFRS) innefattande bokslutsrapporter, finansiell status, likviditetsrapporter, prognoser m.m.
 • Ansvara för budget- och prognosarbete
 • Ansvara för årlig lagerinventering (förberedelser samt bokföring i SAP R3, rapportering till revisor, analys av differenser)
 • Ansvara för prisjusteringar av lagerartiklar
 • Attest av omkostnadsfakturor och utbetalningar samt kontroll och godkännande av löneutbetalningar
 • Analys och uppföljning av lager, order, resultat m.m.
 • Ansvar för likviditetsplanering och finansiering
 • Ansvar för företags/leasingbilar

Din bakgrund
Vi söker dig med en eftergymnasial utbildning inom ekonomi med inriktning mot redovisning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. För att lyckas i rollen har du minst 5 års erfarenhet som redovisningsansvarig eller liknande där du jobbat med arbetsuppgifter som nämns ovan. Du har mycket goda kunskaper i redovisning och skattefrågor samt flera års erfarenhet av både självständigt och kvalificerat redovisningsarbete i en koncernstruktur. Vi vill att du har goda kunskaper inom större ekonomi- och redovisningsrelaterade system, det är en stor fördel om du har arbetat i SAP R3 och SAP Business Objects. Du arbetar dagligen i Excel och övriga Office-paketet. Det är meriterande om du har erfarenhet av IFRS. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Är du även bekväm med att kommunicera på tyska så är det mycket positivt, dock inget krav.

Personliga egenskaper
Som person är du driven och har en vilja att påverka, utveckla och effektivisera samt en förmåga att skapa struktur och ordning. Du är en prestigelös lagspelare, har ett lösningsorienterat förhållningssätt och du tar ansvar för dina uppgifter från start till slut. Du är nyfiken och strävar alltid efter att lära dig mer och dela med dig av din kunskap. Vidare är du noggrann och har en analytisk förmåga.

Varför ska du välja oss?
Vi erbjuder dig intressanta möjligheter att jobba i ett internationellt företag. Du blir en viktig del av vårt team, där din insats räknas, du får stöd från kollegor och chefer som verkligen vill att du skall lyckas!

Vill du veta mer om tjänsten?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals/EQonomy. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jenny-Ann Löfgren, 0760-00 18 16. Vi hoppas att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 8 april 2020. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök rollen Senast 8 april, 2020

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Urval/Tester

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Kontakta mig för mer information

Jenny-Ann Löfgren

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 8 april, 2020

Sök rollen

Fler lediga jobb

Seniora Redovisningsekonomer till Fortum

Har du en gedigen kunskap inom redovisning? Har du arbetat med kvalificerad redovisning i ett större bolag? Vi på Fortum vill satsa på dig som söker en långsiktig arbetsgivare och som vill bli en del av ett proffsigt team. Här får du möjlighet att bli en del av ett stabilt bolag med bra förmåner och med fokus på livsbalans. Välkommen med din ansökan!

Stockholm Sista ansökningsdag: 18 april, 2020 Tipsa en vän

Läs mer & ansök