Senior Redovisningsekonom norr om City

Stockholm Rekrytering

Är du en senior redovisningsekonom och vill arbeta i en spännande internationell koncern?
Som ekonom på SC Motors får du tillsammans med engagerade kollegor arbeta i en dynamisk verksamhet.

Sök rollen Senast 5 februari, 2020

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Föräldralön
  • Friskvård
  • Kollektivavtal
  • Personalrabatt

Om rollen
Som Senior redovisningsekonom arbetar du med att kvalitetssäkra månadsboksluten och sammanställa gruppens resultatrapportering till Tokyo. Momsrapportering, deklarationer, internfakturering, beräkning av skatt, avstämning av konton och reserver är delar som ingår i arbetsuppgifterna.

I rollen ingår även att göra kassaflödesanalyser, sköta koncernens lån samt administrera betalningar. I övrigt agerar du som ett stöd gentemot organisationen och supportar i ekonomiska frågor och ser över processer och rutiner, ifall dessa kan optimeras. 

Kontoret finns beläget i Upplands Väsby, Infra City.

Vem är du?
Du har en högskoleexamen samt några års erfarenhet av roller inom redovisning. Du har erfarenhet av koncernrapportering, förstår elimineringar och har intresse samt god kunskap av skatter och moms. Det är en fördel om du har erfarenhet av IFRS.

Du är en avancerad användare av Excel. Det är meriterande om du har kunskap i Qlicksense och Microsoft Dynamics AX men det är inget krav.
Engelska och svenska i tal och skrift är nödvändigt.

Som person trivs du med olika kontaktytor och delar gärna med dig av din kunskap. Du är trygg i dig själv och vill arbeta i en snabb och föränderlig miljö.
Du är prestigelös och har en förmåga att se helheten för att i nästa steg se vad som behöver göras.

Om SC Motors
SC Motors Sweden AB är ett helägt dotterbolag inom det japanska handelshuset Sumitomo Corporation, som är ett av Japans äldsta och största handelshus med 72 000 anställda i koncernen och en verksamhet i 65 länder. SC Motors Sweden är importör av bilmärkena Mitsubishi och företagsgruppen består av ca 60 anställda. Företaget strävar efter att vara en organisation som ständigt är steget före när det gäller att hantera förändringar. Gå gärna in på SC Motors hemsida www.sc-motors.se för mer information.

Nyfiken på att veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar SC Motors med EQonomy/Wise Professionals. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på eqonomy.se och du får då svara på några korta frågor.

Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ramona Johansson, ramona.johansson@wise.se

Sök rollen Senast 5 februari, 2020

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Urval

Vi ser till kompetens och arbetspotential vilket innebär att du som kandidat får genomföra arbetspsykologiska tester tidigt i processen. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt för att kunna göra den bästa matchningen på kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Kontakta mig för mer information

Ramona Johansson

Rekryteringskonsult, Stockholm

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 5 februari, 2020

Sök rollen

Fler lediga jobb

Ekonomichef till Debe Flow Group

Vill du vara med och ta Debe Flow Group till en ny nivå? Vi söker en engagerad ekonomichef som vill vara med oss på resan! Detta är en operativ och strategisk roll där du med hög involveringsgrad arbetar nära VD och där du får möjligheten att forma och utveckla vår ekonomiorganisation.

Stockholm Sista ansökningsdag: 7 februari, 2020 Tipsa en vän

Läs mer & ansök